A hét szakácsa: Éva házias konyhája

E heti kiemelt szakácsunknak, Évának a kelt tészta sütése okozta a legnagyobb problémát. Németországba költözése után gyorsan megoldódott a helyzet, nézzétek sütialkotásait!

Meglepődtem, amikor olvastam az emailt, amiben érkezett a felkérés, legyek én a hét szakácsa. Örömmel válaszoltam is, hogy amint időm lesz, írok magamról. Aztán a gondolatok röpködtek a fejemben, hogyan is kezdjem el, mit is írhatnék magamról.Majd jött a fölismerés, hogy fotóm sincs, mert mindig kihúzom magam a fotózás alól, vagy éppen én vagyok a fotós, így azt is kellett még készítenem - emiatt egy kicsit elhúzódott a cikk megszerkesztése.

Éva házias konyhája szakács

Fiatalkoromban egyáltalán nem érdekelt a főzés. A Badacsony lábánál egy Balaton-parti kis településen nőttem föl, anyukám sokszor tevékenykedett különböző üdülőkben,mint szakácsnő. Így Ő elkényeztetett bennünket a testvéreimmel együtt a sok finomsággal, nagyon ízletesen főzött.

Ezeket olvastad már?

19 éves voltam, amikor végleg elköltöztem a szülői háztól, akkor kezdtem főzőcskézni egy szakácskönyv segítségével, kisebb nagyobb sikereket elérve. Mindig azokat az ízeket próbáltam az ételeimben visszahozni, amit otthon, a szülői házban megszoktam.Soha nem felejtem el az első galuskám, amit készítettem gombapaprikással - nagy meglepetésemre átfolyt a szaggatón, annyira híg volt. Ott álltam döbbenten, és néztem a fazék alját, amiben egy halom egybefüggő galuskatészta volt.Majd a lekváros bukta is hasonlóan sikerült: megkérdezték tőlem, mit sütöttem, mert finomnak finom, de nem ismerik, annyira lapos lett. Aztán belejöttem, kaptam dicséreteket is, de a kelt tésztáim továbbra is sikertelenek maradtak.

Ezeket olvastad már?

Mikor ideköltöztem a férjemhez Németországba, egy lisztes zacskón rátaláltam egy mákos fonott kalács receptjére, és végre SIKERÜLT a kelt tésztám is. Már a lekváros bukta sem lett többé lapos, sőt!A főzés szeretete akkor kezdődött igazán, amikor megszületett a lányom. Akkor már egy igazi család voltunk, és természetesen szerettem volna mindenféle finomsággal kényeztetni őket - úgy, ahogy a szülői házban anno én is megkaptam.

Ezeket olvastad már?

A megszokott magyaros ételeket készítem, de szívesen kipróbálom különböző országok ételeit, és ha vendégeink vannak, ők is tesztalannyá válnak. Többször meglepem őket valamilyen újdonsággal.A lányom mára már egyetemre jár, távol a szülői háztól, de ő is ugyanúgy keresi a hazai ízeket. Többször fölhív telefonon: "Anyu, ezt hogyan főzöd? De pontosan írd le, hogy olyan legyen mint a tiéd!" - mert mindig az a finom amit anyu főz. De ezzel minden gyerek így van, szerintem.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...