A hét szakácsa: 8zsuzsa8

Eheti kiemelt szakácsunk, Zsuzsa kimondottan szeret főzni. Ha friss zöldségekre van szüksége, csak kimegy a kertbe és szed egy keveset a saját termelésű finomságokból.

Nagyon szeretek főzni. Igen kreatív dolognak tartom. Persze főzök „kottából is”, pontosan követve a receptet, de igazából kísérletező fajta vagyok. Szívesen megtanulom az utazásaim során megkóstolt más nemzetek ételeit.

8zsuzsa8 szakács

Három gyermekem és egy hasát nagyon szerető férjem van. Amikor a gyerekek kirepültek, gond volt a kétszemélyes adagokra való áttérés, és újabb megpróbáltatás volt a cukorbetegség beköszönése is életembe. Nemcsak hogy cukormentesen kell főznöm, sütnöm, hanem a szénhidrát-mennyiségre is ügyelnem kell. Mivel korábban is gyakori volt a zöldségféle a menüben, csak egy kicsit kellett változtatnom az arányokon. A diabetológusom mindig megdicsér a változatos, ízletes, ötletes ételekért. Legsikerültebb cukorbetegeknek való receptjeimet a NoSalty oldalára is feltöltöttem.

Ezeket olvastad már?

A nagy mennyiségek főzése azért nem veszett ki az életemből. Nyaranta számos unokám számára – tizenegy unokám van! – unokatábort tartok hatalmas kertünkben. Már nyolc alkalommal volt, egyre növekvő létszámmal, hiszen csatlakoztak hozzánk nővérem unokái is. Idén már tizenöt főre kellett főznöm! Bográcsunk állandó használatban volt. Szerencsére a kert nyáron ontja a zöldségeket, gyümölcsöt - a gyerekek is szívesen segítenek a borsófejtésben, meggymagozásban, a ribizli szemezésében és palacsintasütésben. Igazi kihívás ennyi szájnak, ízlésnek megfelelően kitalálni az ételeket.

Ezeket olvastad már?

A képen épp levest osztok a csapatnak – cukkinileves pirított kenyérkockával, hátul a bográcsban pedig paprikás krumpli készül.

Címlapról ajánljuk

Retró húsvéti ételek

Egy jó sonkatekercs vagy töltött tojás, fasírt és répatorta? Nálunk többek között ezek jelentik a retró húsvéti ételeket. Nálatok? Nézzük, szerepelnek-e a listán kedvenceitek!

Nosalty

További cikkek

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!