Nagyon szeretek főzni. Igen kreatív dolognak tartom. Persze főzök „kottából is”, pontosan követve a receptet, de igazából kísérletező fajta vagyok. Szívesen megtanulom az utazásaim során megkóstolt más nemzetek ételeit.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/XR/dL/L66gGAz48DoNR52dntjmPg00toTP7XxyZebPZasT.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=15e2b41295c6b5a0fa6605656da4d5da)
Három gyermekem és egy hasát nagyon szerető férjem van. Amikor a gyerekek kirepültek, gond volt a kétszemélyes adagokra való áttérés, és újabb megpróbáltatás volt a cukorbetegség beköszönése is életembe. Nemcsak hogy cukormentesen kell főznöm, sütnöm, hanem a szénhidrát-mennyiségre is ügyelnem kell. Mivel korábban is gyakori volt a zöldségféle a menüben, csak egy kicsit kellett változtatnom az arányokon. A diabetológusom mindig megdicsér a változatos, ízletes, ötletes ételekért. Legsikerültebb cukorbetegeknek való receptjeimet a NoSalty oldalára is feltöltöttem.
Ezeket olvastad már?
A nagy mennyiségek főzése azért nem veszett ki az életemből. Nyaranta számos unokám számára – tizenegy unokám van! – unokatábort tartok hatalmas kertünkben. Már nyolc alkalommal volt, egyre növekvő létszámmal, hiszen csatlakoztak hozzánk nővérem unokái is. Idén már tizenöt főre kellett főznöm! Bográcsunk állandó használatban volt. Szerencsére a kert nyáron ontja a zöldségeket, gyümölcsöt - a gyerekek is szívesen segítenek a borsófejtésben, meggymagozásban, a ribizli szemezésében és palacsintasütésben. Igazi kihívás ennyi szájnak, ízlésnek megfelelően kitalálni az ételeket.
Ezeket olvastad már?
A képen épp levest osztok a csapatnak – cukkinileves pirított kenyérkockával, hátul a bográcsban pedig paprikás krumpli készül.