Gubára fel!

A gubával is úgy vagyunk, hogy inkább télen készítjük – melegítő, édes finomság, ami ráadásul nagyon gyorsan elkészül és általában mindenki rajong érte!

{ CKÉP = 61489, 4 }

Ha gubakészítésre adjuk a fejünket, a szikkadt kiflikkel kell kezdenünk – ha még friss a pékáru, 1-2 nap alatt szobahőmérsékleten elérhetjük ezt, de ha nincs ennyi időnk, akkor melegítsünk rá egy kicsit sütőben a felkarikázott kiflikre. Öt-hat darabnál kevesebbel nem érdemes nekiállni, de tuti, hogy így is nagyon hamar el fog fogyni az elsőre elegendőnek ítélt mennyiség. Figyeljünk rá, hogy a tejjel ne áztassuk el a gubát és lehetőség szerint aroma helyett vaníliarudat használjunk, mégiscsak azzal az igazi! A felvert tojásfehérjékkel vigyázzunk, akárcsak a piskóta esetében, nagyon óvatosan forgassuk a masszánkhoz. Ha még akad otthon szikkadt kalácsunk, abból is készíthetünk finomságot mákkal, de olyan receptünk is van, mely vaníliakrémmel és meggyel kombinálja a gubát. A diós guba esetében is hasonlóan járjunk el, nem kell neki sok idő a sütőben, figyelni kell, ki ne száradjon vagy meg ne égjenek benne az diódarabok. Variálhatjuk a gyümölcsöket is, a meggyen kívül szóba jöhet még az alma, ennek úgyis szezonja van éppen és olcsón hozzájuthatunk. Gubára fel!

{ GALÉRIA = title:Gub%C3%A1b%C3%B3l%20a%20legjobbakat!, 0,1,2,3,4,5,6 }

Ünnepek után: zöldséges fogások >>

A hájas sütik kora >>

Pravoszláv fogások az ünnepre >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek