A gubával is úgy vagyunk, hogy inkább télen készítjük – melegítő, édes finomság, ami ráadásul nagyon gyorsan elkészül és általában mindenki rajong érte!

{ CKÉP = 61489, 4 }

Ha gubakészítésre adjuk a fejünket, a szikkadt kiflikkel kell kezdenünk – ha még friss a pékáru, 1-2 nap alatt szobahőmérsékleten elérhetjük ezt, de ha nincs ennyi időnk, akkor melegítsünk rá egy kicsit sütőben a felkarikázott kiflikre. Öt-hat darabnál kevesebbel nem érdemes nekiállni, de tuti, hogy így is nagyon hamar el fog fogyni az elsőre elegendőnek ítélt mennyiség. Figyeljünk rá, hogy a tejjel ne áztassuk el a gubát és lehetőség szerint aroma helyett vaníliarudat használjunk, mégiscsak azzal az igazi! A felvert tojásfehérjékkel vigyázzunk, akárcsak a piskóta esetében, nagyon óvatosan forgassuk a masszánkhoz. Ha még akad otthon szikkadt kalácsunk, abból is készíthetünk finomságot mákkal, de olyan receptünk is van, mely vaníliakrémmel és meggyel kombinálja a gubát. A diós guba esetében is hasonlóan járjunk el, nem kell neki sok idő a sütőben, figyelni kell, ki ne száradjon vagy meg ne égjenek benne az diódarabok. Variálhatjuk a gyümölcsöket is, a meggyen kívül szóba jöhet még az alma, ennek úgyis szezonja van éppen és olcsón hozzájuthatunk. Gubára fel!

{ GALÉRIA = title:Gub%C3%A1b%C3%B3l%20a%20legjobbakat!, 0,1,2,3,4,5,6 }

Ünnepek után: zöldséges fogások >>

A hájas sütik kora >>

Pravoszláv fogások az ünnepre >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek