Gubára fel!

A gubával is úgy vagyunk, hogy inkább télen készítjük – melegítő, édes finomság, ami ráadásul nagyon gyorsan elkészül és általában mindenki rajong érte!

{ CKÉP = 61489, 4 }

Ha gubakészítésre adjuk a fejünket, a szikkadt kiflikkel kell kezdenünk – ha még friss a pékáru, 1-2 nap alatt szobahőmérsékleten elérhetjük ezt, de ha nincs ennyi időnk, akkor melegítsünk rá egy kicsit sütőben a felkarikázott kiflikre. Öt-hat darabnál kevesebbel nem érdemes nekiállni, de tuti, hogy így is nagyon hamar el fog fogyni az elsőre elegendőnek ítélt mennyiség. Figyeljünk rá, hogy a tejjel ne áztassuk el a gubát és lehetőség szerint aroma helyett vaníliarudat használjunk, mégiscsak azzal az igazi! A felvert tojásfehérjékkel vigyázzunk, akárcsak a piskóta esetében, nagyon óvatosan forgassuk a masszánkhoz. Ha még akad otthon szikkadt kalácsunk, abból is készíthetünk finomságot mákkal, de olyan receptünk is van, mely vaníliakrémmel és meggyel kombinálja a gubát. A diós guba esetében is hasonlóan járjunk el, nem kell neki sok idő a sütőben, figyelni kell, ki ne száradjon vagy meg ne égjenek benne az diódarabok. Variálhatjuk a gyümölcsöket is, a meggyen kívül szóba jöhet még az alma, ennek úgyis szezonja van éppen és olcsón hozzájuthatunk. Gubára fel!

{ GALÉRIA = title:Gub%C3%A1b%C3%B3l%20a%20legjobbakat!, 0,1,2,3,4,5,6 }

Ünnepek után: zöldséges fogások >>

A hájas sütik kora >>

Pravoszláv fogások az ünnepre >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...