Farostot tartalmaz a hamburger?

Úgy tűnik, több rostot tartalmaz a gyorséttermi hamburger, mint azt gondolnánk. A Quartz portál szerint a legtöbb gyorskaja emésztésre nem alkalmas cellulózporral van tele.

Készíts inkább hamburgert otthon! A receptért kattints ide!

A mikrokristályos cellulóz névre is hallgató alapanyag fokozatosan és lopva került be a gyorséttermi menük egyes elemeibe, ma már megtalálható a különböző fánkok, szószok, sütik, sajtok, valamint húsok összetevői között is. Tehát gyakorlatilag mindenben. Az árhatékonyság oltárán áldozva az étteremláncok egyre kevesebb csirkét használnak a szendvicseikben, egyre kevesebb tejszínt a fagylaltokban, helyettük pedig ezekkel a farostokkal dúsítják fel a harapnivalót.

Az amerikai McDonald's étlapján 14, a Burger Kingén pedig 13 olyan termék található, amely valamilyen mennyiségben mikrokristályos cellulózt is tartalmaz, gyakorlatilag elkerülhetetlenné téve azt.

Az ilyen cellulózalapú hozzávaló nem emészthető, nem rendelkezik tápértékkel. Bár néhány tanulmány szerint csökkentheti a koleszterin szintjét, fogyasztani mindenképp csak mértékkel szabad.

(via Quartz)

Címlapról ajánljuk

További cikkek