Okok, melyek miatt sosem kellene még hidegben sem az autóban hagyni az ételt

Lehetséges, hogy azt gondolnánk, hogy a hideg időben semmi baja nem lesz az ételünknek, ha a kocsiban hagyjuk, pedig pont az ellenkezője az igaz.

Teljesen egyértelmű mindenki számára, hogy nyáron tilos ételt hagyni az autóban, hiszen a melegben a jármű hőmérséklete akár 40-50-60 Celsius-fokra is felhevülhet. Télen ez a veszély nem fenyeget, azonban hideg időben sem ajánlott néhány órára az autóban tárolni az élelmiszereket.

Egy család bepakol a bevásárlás után a kocsiba
Okok, mely miatt sosem kéne még hidegben sem az autóban hagyni az ételt

Mínusz fokok esetén lényegében csak a fagyasztott ételek nem károsodnak, hiszen ezek eleve a fagyasztóba kerülnek, ahol nulla fok alatti a hőmérséklet. A normál hűtőszekrényekben ezzel szemben körülbelül plusz 6 Celsius-fok van, így az éjszakai vagy nappali mínuszok könnyen tönkretehetik azokat az ételeket, amelyeket hűtőben kellene tárolni.

Ezért például nem érdemes különböző szénsavas üdítőket az autóban hagyni, mert nagy eséllyel megfagynak, szétrepesztik a palackokat, és amikor elkezdenek olvadni, bizony, kifolynak az autóban.

A tojásokkal is hasonló lehet a helyzet: idővel nagyon kellemetlen szaguk lehet, ha megfagynak és megsérülnek. A pékáruk is megfagyhatnak az autóban; bár ezek nem feltétlenül romlanak meg, az állaguk jelentősen megváltozhat. A sajtokra ugyanez igaz. Bár a legtöbb zöldség nem károsodik a fagyástól, a magas víztartalma miatt az uborkát vagy a cukkinit semmiképp ne hagyjuk kint az autóban.

Forrásunk volt.


Még több életmódcikk itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...