Először nyerte nő a pizzasütők világbajnokságát!

A nápolyi Teresa Iorio nyerte idén a pizzasütők világbajnokságát, ő az első nő, aki elvitte a híres nemzetközi verseny trófeáját.

A 42 éves nápolyi pizzériatulajdonos, Teresa Iorio a világ összes tájáról érkezett mintegy 500 pizzasütővel mérte össze gasztronómiai tudását. A világbajnokság nemzetközi zsűrijét az Isztriai-félszigetről származó amerikai sztárszakács, Lidia Bastianich vezette.

„Győzelmemet apámnak, Ernestónak ajánlom, aki elsajátíttatta velem a pizzasütés művészetét” – mondta a győztes.

Teresa Iorio, a világ első női pizzasütő bajnoka

Az idei világbajnokság résztvevői aláírást is gyűjtöttek egy Olaszországban indult kampány számára, amelynek célja, hogy a pizza felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára. Az év végéig egymillió aláírást akarnak gyűjteni.

Nápoly városa évek óta küzd azért, hogy a pizzasütés helyi hagyományait oltalomban részesítsék. 2010 óta a Napoletana pizza az Európai Unió oltalma alatt áll. A pizzakészítés azonban már egyáltalán nem olasz hagyomány, az olasz pizzasütők 40 százaléka külföldi gyökerű, többek között Egyiptomból, Marokkóból származnak.

Ez is érdekelhet!

Kiderült, honnan származik a pizza!

(via MTI)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...