Először nyerte nő a pizzasütők világbajnokságát!

A nápolyi Teresa Iorio nyerte idén a pizzasütők világbajnokságát, ő az első nő, aki elvitte a híres nemzetközi verseny trófeáját.

A 42 éves nápolyi pizzériatulajdonos, Teresa Iorio a világ összes tájáról érkezett mintegy 500 pizzasütővel mérte össze gasztronómiai tudását. A világbajnokság nemzetközi zsűrijét az Isztriai-félszigetről származó amerikai sztárszakács, Lidia Bastianich vezette.

„Győzelmemet apámnak, Ernestónak ajánlom, aki elsajátíttatta velem a pizzasütés művészetét” – mondta a győztes.

Teresa Iorio, a világ első női pizzasütő bajnoka

Az idei világbajnokság résztvevői aláírást is gyűjtöttek egy Olaszországban indult kampány számára, amelynek célja, hogy a pizza felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára. Az év végéig egymillió aláírást akarnak gyűjteni.

Nápoly városa évek óta küzd azért, hogy a pizzasütés helyi hagyományait oltalomban részesítsék. 2010 óta a Napoletana pizza az Európai Unió oltalma alatt áll. A pizzakészítés azonban már egyáltalán nem olasz hagyomány, az olasz pizzasütők 40 százaléka külföldi gyökerű, többek között Egyiptomból, Marokkóból származnak.

Ez is érdekelhet!

Kiderült, honnan származik a pizza!

(via MTI)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek