Egészséges Kasszák a Lidlnél

Változik a pénztárak melletti polcok termékkínálata - legalábbis a Lidlben. Egészségesebb opciók türelmetlen gyerekeknek.

Én, ha csak tehetem, a gyerekek nélkül intézem a hétköznapi bevásárlást. Persze részben azért, mert így gyorsabb, stresszmentesebb, de benne van az is, hogy így elkerülöm a folyamatos harcot a nasikért a kasszánál sorban állva.

Pedig az én gyerekeim viszonylag könnyű esetek, hiszen „szegények" dietetikus anyukájuk merevségének köszönhetően nem gyakran részesülnek a kassza melletti polcok kényeztető kínálatából. Persze azért konfliktus akadt így is az életünkben emiatt.

Azt mindannyian tudjuk szerintem, hogy ennek az árukihelyezésnek pontosan ez volt a célja - míg türelmesen vagy éppen türelmetlenül a sorunkra várunk, hosszan állunk az alacsony árú, kényeztető termékekkel megpakolt polcokra bambulva. A vásárlásunk végösszegét már úgysem dobja meg nagyon, ha 1-2 csokiszeletet még a kocsiba dobunk, ha ráadásul ezzel még a nyűgös (hisztis?) gyereket is lecsillapíthatjuk, tényleg nem nagy ár.

Olvastad már?

Banánt az egészséges étrendbe!

Változnak az idők

A Lidl Magyarország Egészséges Kassza kezdeményezésének keretein belül áruházaikban a kasszák közelében elhelyezett polcokon mostantól a cukorkák, csokoládék helyett müzliszeleteket, szárított gyümölcsöket, csemegemixet találnak a sorbanállók.

Ez persze még nem fogja a szülőket megmenteni a bevásárlás közben türelmüket vesztett lurkókkal való küzdelemtől, de ha már tényleg nincs más megoldás, akkor nyugodtabbak lehetünk, hogy a hozzáadott cukrot tartalmazó édességek helyett kivörösödött arcú csemeténk inkább mandulát vagy aszalt szilvát rágcsál majd megbékélve az oldalunkon.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?