Egészséges Kasszák a Lidlnél

Változik a pénztárak melletti polcok termékkínálata - legalábbis a Lidlben. Egészségesebb opciók türelmetlen gyerekeknek.

Én, ha csak tehetem, a gyerekek nélkül intézem a hétköznapi bevásárlást. Persze részben azért, mert így gyorsabb, stresszmentesebb, de benne van az is, hogy így elkerülöm a folyamatos harcot a nasikért a kasszánál sorban állva.

Pedig az én gyerekeim viszonylag könnyű esetek, hiszen „szegények" dietetikus anyukájuk merevségének köszönhetően nem gyakran részesülnek a kassza melletti polcok kényeztető kínálatából. Persze azért konfliktus akadt így is az életünkben emiatt.

Azt mindannyian tudjuk szerintem, hogy ennek az árukihelyezésnek pontosan ez volt a célja - míg türelmesen vagy éppen türelmetlenül a sorunkra várunk, hosszan állunk az alacsony árú, kényeztető termékekkel megpakolt polcokra bambulva. A vásárlásunk végösszegét már úgysem dobja meg nagyon, ha 1-2 csokiszeletet még a kocsiba dobunk, ha ráadásul ezzel még a nyűgös (hisztis?) gyereket is lecsillapíthatjuk, tényleg nem nagy ár.

Olvastad már?

Banánt az egészséges étrendbe!

Változnak az idők

A Lidl Magyarország Egészséges Kassza kezdeményezésének keretein belül áruházaikban a kasszák közelében elhelyezett polcokon mostantól a cukorkák, csokoládék helyett müzliszeleteket, szárított gyümölcsöket, csemegemixet találnak a sorbanállók.

Ez persze még nem fogja a szülőket megmenteni a bevásárlás közben türelmüket vesztett lurkókkal való küzdelemtől, de ha már tényleg nincs más megoldás, akkor nyugodtabbak lehetünk, hogy a hozzáadott cukrot tartalmazó édességek helyett kivörösödött arcú csemeténk inkább mandulát vagy aszalt szilvát rágcsál majd megbékélve az oldalunkon.

Címlapról ajánljuk

További cikkek