Édes a hétvégi ébredés

A hétvégi reggelek különleges alkalmak, hiszen ez a lustálkodó reggelik ideje! Van egy jó tippünk, hogy mivel ünnepeld őket!

Minden reggel kéne valamit ennünk indulás előtt - legalább egy pár szem diót, vagy gyümölcsöt, ha már nincs időnk leülni és bekapni pár napindító falatot. Munkanapokon sajnos kevés időnk van ezekre a szeánszokra, de hát ezért olyan jó a szombat és a vasárnap reggel! Családonként és személyenként változik, hogy a "lassú" reggeli kinek mit takar - kolbászos rántottát, melegszendvicset, friss péksütit vagy zabkását - van azonban egy tippem, amit mindenképpen javaslok kipróbálásra annak, aki kedveli a beszélgetős reggeliket.

A french toast receptjét itt találod

Ez a finomság nem más, mint a french toast, az amerikaiak bundás kenyere. Illetve kalácsa, ott ugyanis nem a maradék kenyérből, hanem édes briósból készül, és nem tejföllel vagy sajttal eszik, hanem édes szirupokkal és cukorral. Kivéve, mikor tesznek a tetejére egy-két sült bacon szeletet, de hát ők már csak ilyenek, és nem muszáj utánozni őket. Próbáljátok ki, mert ez kicsit más, mint a mi bundás kenyerünk! Először is, a kalács, még ha száraz is, egy jóval puhább jószág, mint a kenyér. Másodszor, a nektek hozott recept tele van illatos fűszerekkel, csak hogy még édesebben induljon a hétvége. harmadszor pedig, ha kalória szempontjából nem is számít, hogy olajban vagy vajon sütjük ki, az élvezeti értéken a vaj, hejj, nagyon sokat dob!

A french toast receptjéért ide kattints

A neve egyébként azt jelenti, francia pirítós, ami valószínűleg arra utal, hogy tőlük lesték el a készítés fortélyait. A maradék kenyér felhasználásának mindenhol nagy kultúrája volt, és nem mi vagyunk az egyetlenek, akik olajban leheltek új életet a megmaradt kenyérszeletekbe. Franciaországban ezt pain perdue-nek nevezik, és a modern időkben a két vékony szelet vajon kisütött kenyérszelet közé pár kanál csoki is került - egyszerűen mennyei. A franch toasthoz visszatérve, próbáljátok ki porcukorral vagy juharsziruppal, lekvárral vagy mézzel, ha szezonja van, akkor pedig friss gyümölccsel.

A french toast receptjét itt találod

Ha meg ragaszkodtok hozzá, akkor baconnal, mint ahogy hazájában fogyasztják. És élvezzétek a hétvégi lusta, ráérős reggelit!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

20 mesés gasztrokönyv 2025 karácsonyára, amitől minden konyhatündér szíve megdobban

Rég nem volt már ehhez hasonló gasztrokönyvdömping, mint az idei évben, de legalább van miből válogatni karácsonyi ajándék gyanánt. A felhozatal nagyon színes, hiszen a klasszikus szakácskönyvektől kezdve a vegán, mentes recepteket felvonultató köteteken át desszertekre fókuszáló vagy éppen az air fryer sokoldalúságát bemutató könyvek mellett önéletrajzi ihletésű kitárulkozással is találkozunk. Lássuk az idei év húsz, leginkább említésre méltó gasztrokönyvét!

Balogh Lilla

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...