Édes a hétvégi ébredés

A hétvégi reggelek különleges alkalmak, hiszen ez a lustálkodó reggelik ideje! Van egy jó tippünk, hogy mivel ünnepeld őket!

Minden reggel kéne valamit ennünk indulás előtt - legalább egy pár szem diót, vagy gyümölcsöt, ha már nincs időnk leülni és bekapni pár napindító falatot. Munkanapokon sajnos kevés időnk van ezekre a szeánszokra, de hát ezért olyan jó a szombat és a vasárnap reggel! Családonként és személyenként változik, hogy a "lassú" reggeli kinek mit takar - kolbászos rántottát, melegszendvicset, friss péksütit vagy zabkását - van azonban egy tippem, amit mindenképpen javaslok kipróbálásra annak, aki kedveli a beszélgetős reggeliket.

A french toast receptjét itt találod

Ez a finomság nem más, mint a french toast, az amerikaiak bundás kenyere. Illetve kalácsa, ott ugyanis nem a maradék kenyérből, hanem édes briósból készül, és nem tejföllel vagy sajttal eszik, hanem édes szirupokkal és cukorral. Kivéve, mikor tesznek a tetejére egy-két sült bacon szeletet, de hát ők már csak ilyenek, és nem muszáj utánozni őket. Próbáljátok ki, mert ez kicsit más, mint a mi bundás kenyerünk! Először is, a kalács, még ha száraz is, egy jóval puhább jószág, mint a kenyér. Másodszor, a nektek hozott recept tele van illatos fűszerekkel, csak hogy még édesebben induljon a hétvége. harmadszor pedig, ha kalória szempontjából nem is számít, hogy olajban vagy vajon sütjük ki, az élvezeti értéken a vaj, hejj, nagyon sokat dob!

A french toast receptjéért ide kattints

A neve egyébként azt jelenti, francia pirítós, ami valószínűleg arra utal, hogy tőlük lesték el a készítés fortélyait. A maradék kenyér felhasználásának mindenhol nagy kultúrája volt, és nem mi vagyunk az egyetlenek, akik olajban leheltek új életet a megmaradt kenyérszeletekbe. Franciaországban ezt pain perdue-nek nevezik, és a modern időkben a két vékony szelet vajon kisütött kenyérszelet közé pár kanál csoki is került - egyszerűen mennyei. A franch toasthoz visszatérve, próbáljátok ki porcukorral vagy juharsziruppal, lekvárral vagy mézzel, ha szezonja van, akkor pedig friss gyümölccsel.

A french toast receptjét itt találod

Ha meg ragaszkodtok hozzá, akkor baconnal, mint ahogy hazájában fogyasztják. És élvezzétek a hétvégi lusta, ráérős reggelit!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Karamellás-csokis fudge

Ínycsiklandozó falatok az ünnepi asztalra! Egy igazán ízletes desszert, amit könnyedén el lehet készíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését! A krémes tejkaramell tökéletes ...

Kolbászos sajtfánk

Egy kis gyors sós harapnivaló, esetleg vendégváró, ha nem akarunk hosszasan pogácsát keleszteni, dagasztani. Nagyon finom puha, még másnap is. Kolbász nélkül is elkészíthető, sonkával ...

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...