Már több kihívója is akadt a dubaji csokoládénak, köztük például az angyalhaj csoki, de ténylegesen egyik sem tudta lerántani trónjáról a pisztáciakrémes-kadayif tésztás édességet. Most azonban egyenesen az Egyesült Arab Emírségekből érkezett meg a kihívó, sőt, ugyanaz a cukrászséf alkotta meg, akinek az eredeti dubaji csokoládét is köszönhetjük. Az Abu Dhabi csoki a sós karamellát és halvát egyesíti, amivel a főváros jellegzetes ízvilágát és identitását hivatott megragadni.
Mi az Abu Dhabi csokoládé?
Nouel Catis séf november első heteiben mutatta be az Abu Dhabi csokoládét a világnak. Elmondása szerint az új kreáció folytatja a dubaji csokoládé által megkezdett küldetését, hogy olyan csokoládékat készítsen, amelyek tisztelegnek az Egyesült Arab Emírségek legikonikusabb városai előtt, úgy, hogy mindegyik az adott helyhez kötődő ízvilágot testesíti meg.
Az ízprofil úgy lett kialakítva, hogy tükrözze a város lelkét: sáfrány és kardamom, mély, aromás és időtálló. Tahini és datolya, sima, földes és a helyi hagyományokban gyökerező. Nosztalgikus ropogás, egy textúra, amely kedves emlékeket idéz fel
– magyarázta Catis séf az Instagram-posztjában.
„Minden összetevőt azzal a céllal választottunk ki, hogy visszatükrözze Abu Dhabi vendégszeretetét, melegségét és kulturális gazdagságát” – tette hozzá.
Egy 200 grammos tábla Abu Dhabi csokoládé ára 27 dollár, és csak a Rain Café üzletekben lesz kapható, ám ha valóban elődje nyomdokaiba lép, akkor valószínűleg a világ minden pontján meg fog jelenni különböző formákban.
Ki az a Nouel Catis séf?
2021-ben Catis séf és Sarah Hamouda, a Fix Dessert Chocolatier társalapítója közösen alkották meg a virális dubaji csokoládét.