Csillagjegy-menü Rákoknak

A Rák csillagjegy szülöttei imádnak enni, ezért állandó kísértéssel és sokszor a fogyókúrák betartásával küzdenek. E havi csillagmenünk a Rákoknak szól!

Habzsoló Rákok

Ha te is június 22. és július 22. között születtél, akkor a nagykanállal evő Rákok táborát erősíted! Imádod az ízeket, előszeretettel kísérletezel új fogásokkal, hajlamos vagy habzsolni, és így megfeledkezni a kalóriákról. Nagyszerű tulajdonság, hogy felhőtlenül tudod élvezni az ételeket, ugyanakkor figyelned kell, hogy nyáron még beleférj a fürdőruhádba.

A családod és a barátaid előtt nem titok, hogy a tenger gyümölcsei, a különböző halfélék nélkül talán már elképzelni sem tudod az életedet. Jöhet a kagyló, a rák, a tinta- és a tonhal, te biztos, hogy nem hagysz belőlük egy falatot sem a tányéron. Mivel az étkezéseket rituáléknak tekinted, így a megfelelő hely és alkalom, a hangulat megteremtése ugyanolyan fontos számodra, mint maga az étel. Előszeretettel rendezel hát vendégségeket, imádod, ha a barátaidat és a családtagjaidat elkápráztathatod a főztöddel.

Fagyi minden mennyiségben

Kedveled a finom, minőségi borokat, de itt is figyelned kell, mert hajlamos vagy túlzásokba esni. Ételekhez viszont bátran használhatod, sok húsféléhez passzolnak a zamatos borok, szárnyasokhoz elsősorban fehéreket, vörös húsokhoz pedig a karakteresebb vörösborokat ajánljuk. Másik kedvenced a gomba, legyen szó egyszerű sampinyonról, vargányáról vagy az egzotikus shitakéról, egy jó gombapörkölttel bármikor levehetnek a lábadról. Még szerencse, hogy a friss salátákat is imádod, így kompenzálod a nagy lakomákat.

Az édességekről sem mondasz le, gyengéid az isteni, krémes fagylaltok és a sütemények. Alkalmanként persze ezek is beleférnek az étrendbe, egy finom házi krémessel például nem tévedhetsz. Vizes, joghurtos gyümölcsfagyikkal viszont sokkal jobban jársz, egyrészt fele annyi kalóriát tartalmaznak, másrészt otthon is kivitelezhetőek és még egészségesek is. Kísérletezz könnyű, nyári gyümölcsökkel, a görögdinnye például rengeteg vizet tartalmaz, energiát viszont alig.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Rák vagyok, rák aszcendenssel, de a halat és a tenger gyümölcseit még más tányérján sem bírom. 4 barátn?m és a n?vérem is rák, de egyikük sem eszi meg a víz ajándékait:)))A többi mind stimmel.

Efido

én is ugyanígy vagyok, szinte látni sem bírom a tenger gyümölcseit... nem vagyok én kannibál!! :)

Béla48

Béla48 Én is rák vagyok és úgy vagyok az ételekkel, mint a piások az italokkal. Ami a-bet?vel kezd?dik. De szeretek f?zni és új ételeket kipróbálni. Márt csak azért is, mert özvegy vagyok.

Törölt felhasználó

Na nekem talålt,fagylalt nelkul el sem tudom kepzelni az eletem...imådok fözni kulönleges finomsågokat,söt szakåcskent dolgozom :)

Törölt felhasználó

Én is rák vagyok és valóban imádom a rákot,a halakat,a salátákat.A fagylaltot viszont nem...:))

Törölt felhasználó

Rák vagyok és nem igazán szeretem a fagyit..Inkább a házi süteményeket, azokból is a nem túl krémes fajtát..:-)

Törölt felhasználó

Én is rák vagyok, imádom a fagyit, a tengeri mindenfélét, a sütit, a gombákat, - úgyhogy nálam talált, mindenben. :))

kiskovacs

Nekem mindenben talált!!! Persze nem volt nehéz egy olyan embernél, aki ennyire imád enni, mint én és tulajdonképpen mindent szeretek!!! Sajnos:(

Törölt felhasználó

Én sem szeretem sem a halat, sem a tenger gyümölcseit! Viszont imádom a fagyit és a krémes sütiket :))

Reneee

H?ha... Hát olvasás közben sokszor elmosolyodtam... :) Minden stimmelt, de teljesen!!! F?leg a gombás rész, imádom a gombát minden formában f?leg a gomba pörit... Ja és imádok vendégeket fogadni és leny?gözni ?ket! :))) Ez az egész nagyon passzol rám! :)

Törölt felhasználó

Bikaként kicsit kilógok ebb?l a sorból ,de ez mind rám illik amit itt leírnak,csak az aszcendensem Rák! :-)

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.