Csillagjegy-menü Rákoknak

A Rák csillagjegy szülöttei imádnak enni, ezért állandó kísértéssel és sokszor a fogyókúrák betartásával küzdenek. E havi csillagmenünk a Rákoknak szól!

Habzsoló Rákok

Ha te is június 22. és július 22. között születtél, akkor a nagykanállal evő Rákok táborát erősíted! Imádod az ízeket, előszeretettel kísérletezel új fogásokkal, hajlamos vagy habzsolni, és így megfeledkezni a kalóriákról. Nagyszerű tulajdonság, hogy felhőtlenül tudod élvezni az ételeket, ugyanakkor figyelned kell, hogy nyáron még beleférj a fürdőruhádba.

A családod és a barátaid előtt nem titok, hogy a tenger gyümölcsei, a különböző halfélék nélkül talán már elképzelni sem tudod az életedet. Jöhet a kagyló, a rák, a tinta- és a tonhal, te biztos, hogy nem hagysz belőlük egy falatot sem a tányéron. Mivel az étkezéseket rituáléknak tekinted, így a megfelelő hely és alkalom, a hangulat megteremtése ugyanolyan fontos számodra, mint maga az étel. Előszeretettel rendezel hát vendégségeket, imádod, ha a barátaidat és a családtagjaidat elkápráztathatod a főztöddel.

Kókuszban sült garnéla

Imádom a garnélát, annak ellenére, hogy igazán jó minőségűt sajna csak tengerparti nyaralásokkor ehet az ember. Utóbbiban az is a jó, hogy nem magunk kell tisztítanunk a rákokat. Nem ...

Fagyi minden mennyiségben

Kedveled a finom, minőségi borokat, de itt is figyelned kell, mert hajlamos vagy túlzásokba esni. Ételekhez viszont bátran használhatod, sok húsféléhez passzolnak a zamatos borok, szárnyasokhoz elsősorban fehéreket, vörös húsokhoz pedig a karakteresebb vörösborokat ajánljuk. Másik kedvenced a gomba, legyen szó egyszerű sampinyonról, vargányáról vagy az egzotikus shitakéról, egy jó gombapörkölttel bármikor levehetnek a lábadról. Még szerencse, hogy a friss salátákat is imádod, így kompenzálod a nagy lakomákat.

Tökmagolajos kecskesajt saláta

Az Őrségből kaptam a kecskesajtot, ami zöldfűszeres kéregben volt. A tökmagolaj, amit Magyarországon az Őrségben sajtolnak nagyon egészséges és pikáns ízű, salátákhoz kiváló. Az ...

Részeges csirke

Kedvenc családi csirkeétel. Mindenki nagyon szereti, ezért gyakran is készül a konyhámban. Combból a legfinomabb, de aki a csirkemellet jobban kedveli, abból is nyugodtan lehet csinálni.

Az édességekről sem mondasz le, gyengéid az isteni, krémes fagylaltok és a sütemények. Alkalmanként persze ezek is beleférnek az étrendbe, egy finom házi krémessel például nem tévedhetsz. Vizes, joghurtos gyümölcsfagyikkal viszont sokkal jobban jársz, egyrészt fele annyi kalóriát tartalmaznak, másrészt otthon is kivitelezhetőek és még egészségesek is. Kísérletezz könnyű, nyári gyümölcsökkel, a görögdinnye például rengeteg vizet tartalmaz, energiát viszont alig.

Joghurtos sárgadinnyefagylalt

Idén a joghurtos fagylaltokat részesítem előnyben. A sárgadinnyés változat is hasonlóan készült, mint az eddig készítettek. A sárgadinnye nyersen, turmixolva került a fagylaltba.

Vaníliafagylalt

Jó ha mindig van otthon a frigóban egy doboz finom vaníliafagyi. Plána, ha házilag készült. Friss gyümölcsök mellé jól tud esni egy gombóccal. A fotón balzsamecetet cseppentettem rá, ...

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...