Nemzetközi siker: TOP 5-ben a magyar cukrászda

Ma már sok olyan oldallal találkozhatunk, ami listákat készít arról, hogy milyen éttermeket érdemes kipróbálnunk – az már izgalmasabb kérdés, hogy melyik az, amiben megbízunk, és követjük az ajánlásait, akár belföldön, akár külföldön.

A La Liste-et 2015-ben alapította Philippe Faure, a Gault & Millau korábbi vezérigazgatója. Eredetileg a világ 1000 legjobb éttermét listázta, ám a francia étteremajánló mára már 20.000 éttermet ajánl a világ 195 országából a weboldalán és alkalmazásán keresztül.

2023-ban a La Liste cukrászdákkal és desszert-lelőhelyekkel is bővült, ezzel is elismerve, hogy a nemzetközi gasztro szcénában egyre fontosabb szerephez jutnak a csak kifejezetten édességeket kínáló helyek is.

Tavaly először úgy döntöttek, hogy egy rangos díjátadó eseményen több kategóriában díjazzák is a világ legtehetségesebb és kreatívabb cukrászséfjeit, és a helyeket, amiket megálmodtak.

Idén az a hatalmas megtisztelés érte a Chez Dodo macaron manufaktúrát, hogy egyike a világból annak az 5 helynek, amelyeket a La Liste Pastry Discovery Gem Award 2024 díjjal ismer el és kifejezetten felfedezésre ajánl.

A Chez Dodonak szuper elismerés és szülinapi ajándék ez, hiszen pont idén 10 éve készít elképesztően finom macaronokat és francia desszerteket válogatott alapanyagokból és hatalmas odafigyeléssel Budapest belvárosában, a Bazilika szomszédságában.

Címlapkép: Glódi Balázs

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!