Belvárosi nosztalgia – Cserpes Tejivó

Új kedvenc Budapest szívében! A hely se nem trendi, se nem drága, és nem árul külföldi csodafogásokat. A Cserpes Tejivó igazi színfolt a magyar gasztropalettán!

Régi kedvenc újratöltve

Emlékeztek még a tejivókra? Aki nem, annak kis segítség: olyan vendéglátó-ipari egység, ahol friss tejre és egyszerűbb pékárura vágyók csillapíthatták étvágyukat. A tejivók húsz évvel ezelőtt sajnos rekordsebességgel tűntek el, helyettük gomba módra szaporodni kezdtek a látványpékségek. Míg Cserpes István, a Cserpes Sajtműhely mestere gondolt egyet, és megnyitotta nosztalgiaboltját a budapesti Deák tér közvetlen szomszédságában.

Egyszerű, friss, hazai, olcsó!

Ha a Cserpes Tejivóban vagyunk:

  • Először válasszunk egy finom italtkakaót, karamellás tejet, kávét, tejet vagy friss gyümölcsből készült turmixot.
  • Utána dönthetünk, hogy mi kívánkozik mellé: kakós csiga, túrós batyu, rongyos kifli (a croissant lánykori neve), molnárka vagy sajtos pogácsa, esetleg egy helyben készült szendvics sajttal, mangalicakolbásszal vagy nyers, érlelt sonkával.
  • A melegszendvics is igazi csemege – az NDK-s melegszendvics sütőként elhíresült retro gépezetben készítik. Ezen kívül van még saláta, tejberizs, madártej és természetesen a Cserpes tejtermékek is megtalálhatóak.
  • Cserpes Istvántól megtudtuk, hogy az ételek és italok alapanyagai mind saját márkájukból kerülnek ki.
  • A kakós csigát figyelem, kelt tésztás, nem leveles! , a rongyos kiflit, a batyut és a pogácsát négy hölgy frissen készíti a vendégeknek, a többi pékárut, felvágottakat és zöldségeket pedig hosszas kutatómunkával választotta ki a tulajdonos.

Cserpes Tejivóról még több információ itt >>

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...