Belvárosi nosztalgia – Cserpes Tejivó

Új kedvenc Budapest szívében! A hely se nem trendi, se nem drága, és nem árul külföldi csodafogásokat. A Cserpes Tejivó igazi színfolt a magyar gasztropalettán!

Régi kedvenc újratöltve

Emlékeztek még a tejivókra? Aki nem, annak kis segítség: olyan vendéglátó-ipari egység, ahol friss tejre és egyszerűbb pékárura vágyók csillapíthatták étvágyukat. A tejivók húsz évvel ezelőtt sajnos rekordsebességgel tűntek el, helyettük gomba módra szaporodni kezdtek a látványpékségek. Míg Cserpes István, a Cserpes Sajtműhely mestere gondolt egyet, és megnyitotta nosztalgiaboltját a budapesti Deák tér közvetlen szomszédságában.

Egyszerű, friss, hazai, olcsó!

Ha a Cserpes Tejivóban vagyunk:

  • Először válasszunk egy finom italtkakaót, karamellás tejet, kávét, tejet vagy friss gyümölcsből készült turmixot.
  • Utána dönthetünk, hogy mi kívánkozik mellé: kakós csiga, túrós batyu, rongyos kifli (a croissant lánykori neve), molnárka vagy sajtos pogácsa, esetleg egy helyben készült szendvics sajttal, mangalicakolbásszal vagy nyers, érlelt sonkával.
  • A melegszendvics is igazi csemege – az NDK-s melegszendvics sütőként elhíresült retro gépezetben készítik. Ezen kívül van még saláta, tejberizs, madártej és természetesen a Cserpes tejtermékek is megtalálhatóak.
  • Cserpes Istvántól megtudtuk, hogy az ételek és italok alapanyagai mind saját márkájukból kerülnek ki.
  • A kakós csigát figyelem, kelt tésztás, nem leveles! , a rongyos kiflit, a batyut és a pogácsát négy hölgy frissen készíti a vendégeknek, a többi pékárut, felvágottakat és zöldségeket pedig hosszas kutatómunkával választotta ki a tulajdonos.

Cserpes Tejivóról még több információ itt >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.