Belvárosi nosztalgia – Cserpes Tejivó

Új kedvenc Budapest szívében! A hely se nem trendi, se nem drága, és nem árul külföldi csodafogásokat. A Cserpes Tejivó igazi színfolt a magyar gasztropalettán!

Régi kedvenc újratöltve

Emlékeztek még a tejivókra? Aki nem, annak kis segítség: olyan vendéglátó-ipari egység, ahol friss tejre és egyszerűbb pékárura vágyók csillapíthatták étvágyukat. A tejivók húsz évvel ezelőtt sajnos rekordsebességgel tűntek el, helyettük gomba módra szaporodni kezdtek a látványpékségek. Míg Cserpes István, a Cserpes Sajtműhely mestere gondolt egyet, és megnyitotta nosztalgiaboltját a budapesti Deák tér közvetlen szomszédságában.

Egyszerű, friss, hazai, olcsó!

Ha a Cserpes Tejivóban vagyunk:

  • Először válasszunk egy finom italtkakaót, karamellás tejet, kávét, tejet vagy friss gyümölcsből készült turmixot.
  • Utána dönthetünk, hogy mi kívánkozik mellé: kakós csiga, túrós batyu, rongyos kifli (a croissant lánykori neve), molnárka vagy sajtos pogácsa, esetleg egy helyben készült szendvics sajttal, mangalicakolbásszal vagy nyers, érlelt sonkával.
  • A melegszendvics is igazi csemege – az NDK-s melegszendvics sütőként elhíresült retro gépezetben készítik. Ezen kívül van még saláta, tejberizs, madártej és természetesen a Cserpes tejtermékek is megtalálhatóak.
  • Cserpes Istvántól megtudtuk, hogy az ételek és italok alapanyagai mind saját márkájukból kerülnek ki.
  • A kakós csigát figyelem, kelt tésztás, nem leveles! , a rongyos kiflit, a batyut és a pogácsát négy hölgy frissen készíti a vendégeknek, a többi pékárut, felvágottakat és zöldségeket pedig hosszas kutatómunkával választotta ki a tulajdonos.

Cserpes Tejivóról még több információ itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek