5 vacsora, ahogy még nem próbáltad

E heti vacsoramenünk olyan köntösben mutatja jól megszokott ételeinket, ahogy eddig még nem próbáltuk őket! Négysajtos leves, elzászi káposztás, gombás-túrós fasírt... mindenki kedvére!

A héten lesz könnyedebb fogásunk is, de azért ismét kerül kiadós ételköltemény is a tányérunkra. Annyi minden van, amit még nem próbáltunk vagy nem szerettünk eddig! E heti válogatásunk újreértelmezi néhány kedvelt étel hagyományos elkészítési módját! A négysajtos fogalmát aki eddig csak a pizzán ismerte, annak most egészségesebb, tésztamentes variációt kínálunk a levessel, ami isteni, karakteres sajtokból és tejszíntől nyer értelmet. Az elzászi káposztás metélt viszont azoknak nyújt egészen újszerű élményt, akik eddig idegenkedtek a káposztás tésztától – valljuk be, a menzaemlékek hatására sokan száműzték a palettáról a jó öreg káposztás cvekedli intézményét. Ez a recept viszont savanyú káposztával és sok-sok szalonnával csábít, így még a megrögzött húsevőknek sem lehet okuk panaszra. A tonhal azon ritka halfajták egyike, melyet még azok is megkedvelnek, akik egyébként más halat nem nagyon esznek meg – ízletes húsa révén tonhalból készülnek a hétköznapok legnépszerűbb halas fogásai. Miért ne próbálnánk ki szendvicsben is, tonhalkrémként elkészítve? A török burgonyasaláta egyrészt rém egyszerűen összedobható vacsora, másrészt köretként is megállja a helyét, újszerű szerephez juttatva a krumplit, az eddigi majonézes öntetekhez képest. Abbahagyni viszont ezt is ugyanolyan nehéz lesz, akárcsak klasszikus társai esetében, érdemes rögtön extra adaggal készülni, ha vendégeket várunk. A jól megszokott fasírt esetében is tudunk újat mutatni: a túrós-gombás változatból ugyan kimarad a hús, de a gazdag fűszerezésnek hála, hiányérzet egy csepp sem marad bennünk, ha ezt választjuk!

{ GALÉRIA = title:5%20vacsora%2C%20ahogy%20m%C3%A9g%20nem%20pr%C3%B3b%C3%A1ltad, 0,1,2,3,4 }

Így tunningold a párolt káposztát! >>

Zsírt a konyhába! >>

Tejföl-kisokos >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Ennyivel növekedtek egy év alatt az élelmiszerárak

Részletes beszámolót készített a Központi Statisztikai Hivatal arról, hogyan változtak az árak az elmúlt egy évben. Hétről hétre egyre több helyen olvasható az, milyen ütemben növekednek az élelmiszerárak, most pedig az is kiderült, mennyivel drágább ma ételt vásárolni, mint egy évvel ezelőtt.

Nosalty

További cikkek