r
Nosalty Logó

Zöldséges lencse curry

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Buday Péter
Zöldséges lencse curry
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1566 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    780 micro
  • β-karotin
    2386 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 391 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    67 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2850.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    975 mg
  • Nátrium
    1199 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    731.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1132 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    572 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    3121 micro
  • β-karotin
    9545 micro
  • β-crypt
    568 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2542 micro
Összesen 1566 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségek leeső részeit felöntjük vízzel, megsózzuk, és zöldség alaplevet főzünk belőle.
  2. Kockára vágjuk a sárgarépát, cukkinit, zellert, piros színű kaliforniai paprikát – a sárgarépát leforrázzuk, mert csak így tud együtt elkészülni a többi puhább állagú zöldséggel.
  3. Növényi olajban megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd a zöldségeket. Teszünk rá ízlés szerint egy kevés chili paprikát, friss gyömbért, őrölt borsot, reszelt szerecsendiót, sózzuk és megszórjuk a curry porral.
  4. Felöntjük kevés alaplével, amikor roppanósra puhultak a zöldségek, belekeverjük a tejfölt és a vöröslencsét. (Ha rendes lencséből csináljuk, akkor az előre megfőzzük sós, hagymás vízben.)
  5. Beforraljuk. Ízesítjük néhány csepp citrommal és frissen csavart narancslével. Egy szelet finoman elkészített húsnak kiváló kísérője lehet.
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 10043
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges lencse curry
Buday Péter 18 recept

-

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek