Vörösboros-szalonnás gombapaprikás recept

Vörösboros-szalonnás gombapaprikás
Vörösboros-szalonnás gombapaprikás
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gombapaprikás nagy kedvencem. Füstölt szalonnával, kolbásszal, vörösborral megbolondítva csúcs!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Vörösboros füstölt szalonnás, kolbászos, gombapaprikás petrezselymes krumplival
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat megkapirgáljuk, előfőzzük, majd megpirítjuk.
  2. A hagymát, fokhagymát aprítjuk, a gombákat felszeleteljük, a paprikát karikára vágjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk. A szalonnát kisebb darabokra vágjuk, a kolbászt és az újhagymát felkarikázzuk, a zöldjét félretesszük.
  3. Olajon megpirítjuk a szalonnát, megdinszteljük a hagymákat, hozzáadjuk a paprikát, majd a paradicsomot és a gombát. Fűszerezzük.
  4. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, beletesszük a kolbászt, öntünk hozzá vörösbort. A végén hozzákeverjük a tejfölt.
  5. Tálaláskor szedünk a tányérra krumplit, tépünk rá petrezselymet, mellékanalazzuk a gombapaprikást, szórunk rá újhagyma zöldet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 581
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

416