r
Nosalty Logó

Vasárnapi kacsanyakleves

Miss Lemon
Vasárnapi kacsanyakleves
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

279
Kalória
10.5g
Fehérje
24g
Szénhidrát
15.5g
Zsír
534.7g
Víz
78.2g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
3.9g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2220 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 43 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    534.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    751 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    429 micro
  • α-karotin
    1239 micro
  • β-karotin
    3242 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 279 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    123.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3059.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1372 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    191.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    4277.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6009 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    846 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1301 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3435 micro
  • α-karotin
    9914 micro
  • β-karotin
    25933 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    43 micro
  • Lut-zea
    3270 micro
Összesen 2220 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    519 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 43 kcal

Elkészítés

  1. Mossuk meg a nyakakat, és hideg vízben tegyük fel főni, sózzuk meg. Amint felforrt, vegyük vissza a lángot/hőt a legkisebbre, és így, éppen, hogy gyöngyözve hagyjuk főni a húst.
  2. A leves felszínén keletkező habot folyamatosan merjük le.
  3. Jó egy óra elteltével adjuk a leveshez a megpucolt és feldarabolt gyökérzöldségeket, az egészben hagyott hagymákat, a petrezselyemzöldet, a szívet és a szemes borsot is.
  4. Kb. újabb egy óra elteltével (a hús állagától függően) a leveshez adjuk a májat is, és még legalább 20 percig főzzük.
  5. Ha minden megfőtt a levesben, szűrőkanállal kimerjük a zöldségeket és a húsokat. A borsra, petrezselyemre és a hagymákra már nem lesz szükség.
  6. Leszűrjük a levest. Egy kis lábosba átmerünk belőle néhány merőkanállal, és külön megfőzzük benne a tésztát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 150 p

A nagymamák vasárnapi húslevese kétségkívül utánozhatatlan. Azért ez is egészen finom lett, ahhoz képest, hogy csak gyenge hamisítvány. De majd 40 év múlva..

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek