Túrós táska - Fahéjtól recept

Kalória?
Túrós táska - Fahéjtól
Túrós táska - Fahéjtól
receptkönyvben hozzászólások (118)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A minap tudtam meg, hogy a lányom imádja a túrós sütiket. Eddig azt hittem, hogy csak simán szereti. De hogy imádja, azzal nagy örömet szerzett nekem, mert akkor már ketten imádjuk, és gyakrabban süthetem, merthogy ugye akkor nem csak magamnak... :) Ki is használtam az alkalmat, mert a lányom most itthon volt egy hétig, és ma túrós táskát sütöttem neki a hosszúnál is hosszabb útra, amit az egyetemi városáig meg kell tennie. Szóval a képen látható kis batyuk testvérkéi most ott lapulnak a nagy utazótáskában, és arra várnak, hogy este megérkezvén az én kis leánykám kicsomagolja őket, és érezve az illatukat, a puhaságukat, no és a finom ízüket, egy kicsit még itt érezhesse magát velünk. Kitartás, Angyalkám! :)*

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós batyu, kelt túrós táska, kelt túrós batyu, túróval töltött kelt tészta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A liszthez keverjük a sót, a cukrot, a megkelt élesztőt, az olvasztott margarint, és a maradék langyos tejjel könnyű tésztát dagasztunk. Langyos helyen letakarva hagyjuk kelni fél óráig.
  3. A túrót jól összekeverjük a kétféle cukorral, a citromhéjjal, a darával és a felvert tojásal.
  4. Aztán a tésztát kb. 40x40 cm-es négyzetté nyújtjuk, majd keresztben-hosszában négybe-négybe vágjuk, azaz 16 kis négyzetté.
  5. Mindegyikre 1-1 jó ek-nyi tölteléket halmozunk, a szemben lévő csücsköket egymásra hajtva batyut formázunk. Hogy sütéskor ne nyíljanak szét, a tésztavégeket egymásra hajtáskor kenjük meg kicsit tojással (a tetejéhez valóból lehet elvenni).
  6. Tepsire rendezzük a batyukat. Ha túl közel kerülnek egymáshoz, az oldalukat kenjük meg olvasztott margarinnal, hogy ne ragadjanak össze süléskor.
  7. Tetjüket tojással megkenjük. Így hagyjuk pihenni, míg a sütőnk bemelegszik.
  8. Sütőben mosolygós pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x35 cm
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 44 154
elküldve: 56
receptkönyben: 1 388
elkészítve: 123/173
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
264 recept

Hozzászólások (118)

kittike23
kitti25 / kittike23 szo, 2015-04-25 22:31

Kedves Fahéj, csak azt tudom mondani amit az előttem szólók :) Isteni finom lett :) Köszönöm :)

Trixi63
Trixi63 k, 2015-04-07 09:16

Kedves Fahéj!
Megint túrós batyut készülök sütni, (természetesen csakis a Te recepted alapján!! :))
Csak most előre kell dolgoznom, és az szeretném megkérdezni, hogy összeállítás után, lefagyaszthatom-e a batyukat? Majd szobahőmérsékleten kiengedve sütném. Szerinted?
Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv. Trixi

Fahéj
Fahéj / Fahéj k, 2015-04-07 12:10

Kedves Trixi!
Nem hiszem, hogy ebben tudnék segíteni. Tésztát még sosem fagyasztottam le. Kész kenyeret szoktam mélyhűtőbe tenni, aztán ha kell, szobahőmérsékleten hagyom felengedni. Szerintem azért próbáld meg. Mélyhűtőből kivéve én hagynám jó sok ideig, hogy felengedjen és kelni kezdjen, aztán sütném. Nem tudom, mit csinál az élesztővel a fagyasztás, de mivel lehet ilyen fajta mélyhűtött termékeket kapni, sejtem, hogy működni fog. Nem tudom, csak "hangosan" gondolkodtam.
Majd számolj be az eredményről.
Üdv: Fahéj

kisbubi
kisbubi p, 2014-11-28 21:08

Kedves Fahéj!
Már nagyon sokszor elkészítettem ezt a receptet és nem tudom eléggé megköszönni. Annyira de annyira finom! Mindig dupla adaggal kell elkészítenem és sokszor még így is kevésnek bizonyul. :) Sokkal finomabb, mint a boltokban kapható túrós batyuk!

Fahéj
Fahéj / Fahéj szo, 2014-11-29 14:13

Kedves Kisbubi! :)
Örülök, hogy bevált a receptem. Én is sokat kísérletezgettem a tésztájával, mire végül ez maradt az én receptkönyvemben is. Sose csalódunk benne.
Szép hétvégét: Fahéj

bzoli
bzoli v, 2014-11-23 17:07

Elkészítettem. Valóban könnyű tésztája lett. Szuper a recept, köszönöm! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj sze, 2014-03-05 18:20

Hát ezt ma én is nagyon-nagyon szívesen vettem volna ebédnek. Örülök, hogy bevált a recept. :)

Peverin
Peverin h, 2014-02-24 17:25

Èn màr csak a story miatt is ki fogom próbàlni :), bàr itt Svàjcban eleg nehèzkes jò tùròt szerezni. A recept viszont istenien hangzik, nagy kelt tèszta rajongò vagyok es a túrós pèksüti az en fiam egyik kedvence is ( vagy legalabbis az volt, de ugye most dackorszak van, igy nem lehet nala tudni... :)) csodas a kep is! Szèp napot! Bea

Fahéj
Fahéj / Fahéj k, 2014-02-25 07:41

Remélem, nem fogsz csalódni, mert ez egy nagyon finompéksüti. Az nagyon meglepett, hogy pont Svájcban nehéz jó túrót szerezni, mikor ott csak úgy hemzsegnek a minőségi tehenek a dús legelőkön. :-)
Üdv: Fahéj

Peverin
Peverin k, 2014-02-25 10:51

Igen, valoban sok itt a legelo meg a tehen is, csak ugye francia nyelvterület lévèn annyira nem egyertelmű mi micsoda a boltok polcain... Vagy ha nem francia akkor nèmet, de ugy se tudok, szoval idobe telik mire megtalalok egy-egy alapanyagot. Tegnap jartam egy nagyobb boltban es sikerült valami hasonlòt vennem, de azt is ùgy hogy egy magyar blogrol sikerült kinyomoznom mi is itt a tùrò es annak alapjan adtak valami hasonlot a boltban. Szoval kiváncsi leszek, holnap tervezem megsütni :-) ha èrdekel majd referàlok... Üdv: Bea

Peverin
Peverin cs, 2014-02-27 09:08

Szia! Elkeszült tegnap este az elso adag. Kicsit szetnyiltak (pedig kentem tojassal a hajtogatasnal) es emiatt nem vagyok elegedtt vele, de az ize nagyon finom lett, a ferjem teljesen odàig volt erte... A tùrò is egesz jò, bàr nem ugyan olyan mint otthon, de legalabb nem sòs mint a hasonlo itteni termèkek többsège... A màsik amivel küzdottem, hogy nagyon ragadt a teszta, mèg kelesztès utan is alaposan kellett liszteznem, hogy ki tudjam nyùjtani. Ez normàlis vagy valami arànyt elnèztem? Köszi: Bea

Fahéj
Fahéj / Fahéj cs, 2014-02-27 19:29

Kedves Bea!
Az, hogy kinyíltak, nem akkora probléma. A lényeg, hogy ízre bevált nektek is. A ragadósság sok mindentől függhet. Annyi cukor nincs a tésztában, hogy attól ragadhatna. Lehet a liszt minősége, de a túl sok folyadék is az ok. Legközelebb picivel próbálj meg kevesebb tejet önteni hozzá. Az olvasztott vajat meg akkor keverd bele, mikor már szinte összeállt a tésztád, az is segít, hogy ne ragadjon.
További jó sütés-főzést! Üdv:Fahéj

Trixi63
Trixi63 v, 2014-01-12 14:53

Kedves Fahéj!
Ez a recept valami csuda!!! Isteni, könnyű, finom, gyönyörűséges..... :)
Annyival "egészítettem" ki, hogy még forrón megkentem 3 evőkanál porcukor, +3 evőkanál forró tej keverékével. Picit ugyan megpuhítja a batyukat, de isteni finom lett!
Nagyon köszi a receptet! Még biztosan sokszor el fogom készíteni, mert szerintem mire megírom ezt a levelet, már nem nagyon marad belőle nekem. :)
Üdv. Trixi

Fahéj
Fahéj / Fahéj v, 2014-01-12 21:27

Kedves Trixi!
Nagyon örülök, hogy ennyire bevált a receptem. :) De kíváncsi vagyok, hogy a cukros tej vagy tejes cukor milyen lesz a tetején? Képez egy réteget? Vagy elolvad azonnal? Jaj de megkóstolnám most. :)
Jó étvágyat hozzá! Ha még marad neked...
Üdv: Fahéj

Rumka
Rumka szo, 2013-12-07 13:45

Kedves Fahéj!
Először is nagy köszönettel tartozom a receptért, elsőre sikerült, és nagyon finom volt. Másodsorban pedig ez a táska indított útnak, hogy felfedezzem a sütésben rejlő örömöket. Még egyszer köszönöm Neked!
Legyen szép napod! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj szo, 2013-12-07 17:49

Kedves Rumka!
Örülök, hogy pont ezzel a finom recepttel indítottál. Így már érzed is, hogy bizony, sütni öröm. További sok sikert a konyhában!
Üdv: Fahéj

mesemasa
mesemasa cs, 2013-12-12 15:15

Kedves Fahéj!
Ha vallásos lennék, imába foglalnám a neved! ez egyszerűen mennyei! nagyon köszönöm! ez annyira finom, hogy egyszeriben nagymama szeretnék lenni, hogy továbbörökítsem az unokáimnak ezt a receptet! :) még sosem ettem ilyen finom, ízes, illatos túrós táskát! :) egy morzsa sem maradt belőle! Köszönjük!

Fahéj
Fahéj / Fahéj cs, 2013-12-12 18:13

Kedves Mesemasa!
Jaj de jó ilyet olvasni! Örülök, hogy ennyire meg vagy vele elégedve. ha gyakran készíted, egyszer talán majd az unokák is kóstolhatják, csak ki kell várni. És akkor örökítheted, remélem is, hogy így teszel majd. :) Ennek a receptnek szerintem sem szabad elfelejtődnie.
Üdvözlettel: Fahéj

monikaradnai
monikaradnai k, 2013-10-29 16:48

Remek recept, köszönjük! Azonnal elfogy, ha mégsem másnap uzsonnára finomabb mint a bolti.

Fahéj
Fahéj / Fahéj k, 2013-10-29 17:30

Úgy ahogy mondod! :) Nálunk is mindig elfogy, még a harmadnapos is.
Üdv: Fahéj

Manyocska
Manyocska h, 2013-10-14 13:33

Kedves Éva! Már előkészítettem a hozzávalókat, de lenne pár kérdésem:) Ráma helyett használhatok vajat is? Illetve nem eszem fehér lisztes dolgokat így szerinted durum vagy fehér tönkölyliszttel próbálkozzam? Előre is köszönöm, nagyon nagyon tettszenek a receptjeid, a páromnak szoktam sütni belőlük változtatások nélkül.

Fahéj
Fahéj / Fahéj k, 2013-10-29 17:29

Fehér tönkölyliszttel is ugyanolyan jó lesz, a durumlisztet nem ismerem. Ráma helyett vajat használni persze, hogy lehet, még finomabb is. Költségkímélésből írtam a margarint. :) Jó étvágyat hozzá!
Üdv: Fahéj

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó sze, 2013-10-02 18:38

Drága Éva! Sokadik alkalommal sütöm meg a te túrós batyudat. :) Most Anya kérésére készült, aki olyan jót evett belőle, hogy öröm volt nézni. Oké, oké, mi is jót ettünk belőle, sőt az egyik nővérke is boldog volt, hogy kapott. És nézd, újrafotóztam, mert a régi kép már nem tetszett: http://suniskanal.blogspot.hu/2012/10/turos-batyu.html
Hamarosan írok, mindig ott motoszkál ui. a fejemben, hogy adós vagyok még egy levéllel, de most történt egy s más, ami hátráltatott. Sokszor puszillak: Gabi

Fahéj
Fahéj / Fahéj sze, 2013-10-02 20:00

Szia drága Gabi!
Jaj, de örülök, hogy hírt adsz magadról. Remélem, nincs semmi probléma.
Nagyon köszi, és megtisztelsz vele, hogy sütöd és hirdeted a buktámat. Gyönyörű az új kép is, a szokásos makkermanós színvonal. :)
Újabban eléggé elhanyagoltam az élesztős kelt tésztákat, mert a vadkovászossal kísérleteztem. De most, hogy se időm, se konyhai 25 fok, lehet, hogy visszatérek az előbbiekhez, legalábbis jövő nyárig, amikor majd lesz időm, és lesz 30 fok is a konyhámban. :))
Írj, ha van kedved!
Sok puszi: Éva

somitimi
somitimi v, 2013-07-28 15:18

Kedves Fahéj!
Angliában lakunk és itt hiány van az igazi péksütikből, mint túrós táska, kakaós csiga... Tegnap elszántam magam a túrós táskára, és a recepted alapján el is készült. Nagyon jó lett, bár párom közölte, hogy kifelejtettem a mazsolát. Rád fogtam, hogy nincs is a receptben (én nem szeretem, ezért maradt ki igazából) :) A recept ment a gyűjteménybe, nem ez volt az utolsó alkalom, hogy megsütöttem!
Köszönet a receptért!

Fahéj
Fahéj / Fahéj k, 2013-07-30 17:21

Kedves Timi!
Nagyon szívesen! :) A mazsolát hiányolni belőle - ezt teljesen megértem. Én is nagyon szeretem, de ezzel egyedül vagyok a családban sajnos. Így maradozik ki minden receptemből. De te legközelebb csempéssz néhány batyuba, hadd örüljön a párod. :)
Üdv: Fahéj

somitimi
somitimi v, 2013-11-24 16:41

Kedves Fahéj,

Azóta otthon is megsütöttem, és a családnak is ízlett. Anyu pár nappal ezelőtt mondta, hogy azóta ő is megcsinálta és neki is jól sikerült. Ennek örömén ma újra neki állok :D

Fahéj
Fahéj / Fahéj v, 2013-11-24 19:53

Ez szuper! :) Jó étvágyat hozzá! Én most a mákos buktámmal vagyok úgy, hogy 10 napon belül kétszer is megsütöttem, nem tudunk betelni vele. :)))
Üdv: Fahéj

Maxika
Maxika v, 2013-07-14 11:25

Kedves Fahéj!

Tegnap megsütöttem ezt a turos receptedet, méghozzá kemencében!!! valami isteni finom lett. Már nem vagyok túl fiatal, de elmondhatom, hogy életem eddigi egyik legfinomabb süteményéhez adtam a receptet. Nagyon-nagyon köszönöm és továbbra is "kutakodni" fogok a receptjeid között :)))) Szeretettel: Judit

Fahéj
Fahéj / Fahéj v, 2013-07-14 14:48

Kedves Judit!
Nagy örömet szereztél nekem, hogy egyáltalán megsütötted, még nagyobbat, hogy ráadásul kemencében sütötted, és még annál is nagyobbat, hogy "legfinomabbnak" tartod a túrós batyumat. Remélem, a többi receptjeimben sem fogsz csalódni. :)
Szeretettel üdvözöllek: Fahéj

Hamburzser
Hamburzser cs, 2013-06-06 22:02

Kedves Fahéj!
Nagyon szépen köszönjük a receptet,nagyon jól sikerült!Nekem az egyik hobbim a sütés,nagyon sok kelt tésztás süteményt megsütöttem már,de ennyire jó tésztával még nem találkoztam.Nagyon szépen köszönöm még egyszer :)

cinu
cinu k, 2013-05-14 20:32

Nagyon köszönöm a receptedet, még kezdő kelttészta-sütő létemre is nagy sikert arattam vele.

Fahéj
Fahéj / Fahéj k, 2013-05-14 22:48

Ennek nagyon örülök! Remélem, akkor kedvet kaptál a kelt tésztákhoz. :)

Tigeer01
Tigeer01 v, 2013-04-21 19:18

Kedves Fahéj!
Ma megsütöttem a túrós táskádat és mondhatom a párom nevében is hogy isteni finom lett!!!Köszönöm a receptedet!!!

Fahéj
Fahéj / Fahéj h, 2013-04-22 11:01

Igazán nincs mit! Jó arról értesülni, hogy neked is bevált! :)
Üdv: Fahéj

Nóri65
Nóri65 szo, 2013-03-30 13:47

Ma készitem el elöször. Most kerül a sütöbe, de már most is nagyon szépek:)

Köszönöm a receptet:) Üdv: Nóra

dorahrk
dorahrk sze, 2013-03-27 01:34

Na, nagyon jo lett!!! mar atadtam masnak is a receptet ok is nagyon halalkodtak:)koszi Fahej!! Megnezem mas receptedet is!

Fahéj
Fahéj / Fahéj sze, 2013-03-27 07:11

Örülök, hogy bevált a recept! Meg hogy terjeszted, azt is köszi! És hogy megnézed más receptemet is, az pedig megtisztelő.:)
Üdv: Fahéj

dorahrk
dorahrk h, 2013-03-25 00:57

A tolteleket mashonnan neztem de annak nem tetszett a tesztaja(nem sok kulonbseg a toltelek kozott) es amikor osszegyurtam a tesztat(eleg kezdo vagyok kelttesztanal )mar akkor ereztem milyen konnyu !! Most kel es nagyon kivancsi vagyok az eredmenyre:)

1026