Túrós táska - Fahéjtól recept

Túrós táska - Fahéjtól
Túrós táska - Fahéjtól
receptkönyvben hozzászólások (106)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A minap tudtam meg, hogy a lányom imádja a túrós sütiket. Eddig azt hittem, hogy csak simán szereti. De hogy imádja, azzal nagy örömet szerzett nekem, mert akkor már ketten imádjuk, és gyakrabban süthetem, merthogy ugye akkor nem csak magamnak... :) Ki is használtam az alkalmat, mert a lányom most itthon volt egy hétig, és ma túrós táskát sütöttem neki a hosszúnál is hosszabb útra, amit az egyetemi városáig meg kell tennie. Szóval a képen látható kis batyuk testvérkéi most ott lapulnak a nagy utazótáskában, és arra várnak, hogy este megérkezvén az én kis leánykám kicsomagolja őket, és érezve az illatukat, a puhaságukat, no és a finom ízüket, egy kicsit még itt érezhesse magát velünk. Kitartás, Angyalkám! :)*

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós batyu, kelt túrós táska, kelt túrós batyu, túróval töltött kelt tészta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A liszthez keverjük a sót, a cukrot, a megkelt élesztőt, az olvasztott margarint, és a maradék langyos tejjel könnyű tésztát dagasztunk. Langyos helyen letakarva hagyjuk kelni fél óráig.
  3. A túrót jól összekeverjük a kétféle cukorral, a citromhéjjal, a darával és a felvert tojásal.
  4. Aztán a tésztát kb. 40x40 cm-es négyzetté nyújtjuk, majd keresztben-hosszában négybe-négybe vágjuk, azaz 16 kis négyzetté.
  5. Mindegyikre 1-1 jó ek-nyi tölteléket halmozunk, a szemben lévő csücsköket egymásra hajtva batyut formázunk. Hogy sütéskor ne nyíljanak szét, a tésztavégeket egymásra hajtáskor kenjük meg kicsit tojással (a tetejéhez valóból lehet elvenni).
  6. Tepsire rendezzük a batyukat. Ha túl közel kerülnek egymáshoz, az oldalukat kenjük meg olvasztott margarinnal, hogy ne ragadjanak össze süléskor.
  7. Tetjüket tojással megkenjük. Így hagyjuk pihenni, míg a sütőnk bemelegszik.
  8. Sütőben mosolygós pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x35 cm
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 38 884
elküldve: 47
receptkönyben: 1 248
elkészítve: 72/122
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
263 recept

Hozzászólások (106)

Fahéj
Fahéjsze, 2014-03-05 18:20

Hát ezt ma én is nagyon-nagyon szívesen vettem volna ebédnek. Örülök, hogy bevált a recept. :)

Peverin
Peverinh, 2014-02-24 17:25

Èn màr csak a story miatt is ki fogom próbàlni :), bàr itt Svàjcban eleg nehèzkes jò tùròt szerezni. A recept viszont istenien hangzik, nagy kelt tèszta rajongò vagyok es a túrós pèksüti az en fiam egyik kedvence is ( vagy legalabbis az volt, de ugye most dackorszak van, igy nem lehet nala tudni... :)) csodas a kep is! Szèp napot! Bea

Fahéj
Fahéjk, 2014-02-25 07:41

Remélem, nem fogsz csalódni, mert ez egy nagyon finompéksüti. Az nagyon meglepett, hogy pont Svájcban nehéz jó túrót szerezni, mikor ott csak úgy hemzsegnek a minőségi tehenek a dús legelőkön. :-)
Üdv: Fahéj

Peverin
Peverink, 2014-02-25 10:51

Igen, valoban sok itt a legelo meg a tehen is, csak ugye francia nyelvterület lévèn annyira nem egyertelmű mi micsoda a boltok polcain... Vagy ha nem francia akkor nèmet, de ugy se tudok, szoval idobe telik mire megtalalok egy-egy alapanyagot. Tegnap jartam egy nagyobb boltban es sikerült valami hasonlòt vennem, de azt is ùgy hogy egy magyar blogrol sikerült kinyomoznom mi is itt a tùrò es annak alapjan adtak valami hasonlot a boltban. Szoval kiváncsi leszek, holnap tervezem megsütni :-) ha èrdekel majd referàlok... Üdv: Bea

Fahéj
Fahéjk, 2014-02-25 12:34

Így már értem. És persze hogy reflektálj! Kíváncsian várom.

Peverin
Peverincs, 2014-02-27 09:08

Szia! Elkeszült tegnap este az elso adag. Kicsit szetnyiltak (pedig kentem tojassal a hajtogatasnal) es emiatt nem vagyok elegedtt vele, de az ize nagyon finom lett, a ferjem teljesen odàig volt erte... A tùrò is egesz jò, bàr nem ugyan olyan mint otthon, de legalabb nem sòs mint a hasonlo itteni termèkek többsège... A màsik amivel küzdottem, hogy nagyon ragadt a teszta, mèg kelesztès utan is alaposan kellett liszteznem, hogy ki tudjam nyùjtani. Ez normàlis vagy valami arànyt elnèztem? Köszi: Bea

Fahéj
Fahéjcs, 2014-02-27 19:29

Kedves Bea!
Az, hogy kinyíltak, nem akkora probléma. A lényeg, hogy ízre bevált nektek is. A ragadósság sok mindentől függhet. Annyi cukor nincs a tésztában, hogy attól ragadhatna. Lehet a liszt minősége, de a túl sok folyadék is az ok. Legközelebb picivel próbálj meg kevesebb tejet önteni hozzá. Az olvasztott vajat meg akkor keverd bele, mikor már szinte összeállt a tésztád, az is segít, hogy ne ragadjon.
További jó sütés-főzést! Üdv:Fahéj

Trixi63
Trixi63v, 2014-01-12 14:53

Kedves Fahéj!
Ez a recept valami csuda!!! Isteni, könnyű, finom, gyönyörűséges..... :)
Annyival "egészítettem" ki, hogy még forrón megkentem 3 evőkanál porcukor, +3 evőkanál forró tej keverékével. Picit ugyan megpuhítja a batyukat, de isteni finom lett!
Nagyon köszi a receptet! Még biztosan sokszor el fogom készíteni, mert szerintem mire megírom ezt a levelet, már nem nagyon marad belőle nekem. :)
Üdv. Trixi

Fahéj
Fahéjv, 2014-01-12 21:27

Kedves Trixi!
Nagyon örülök, hogy ennyire bevált a receptem. :) De kíváncsi vagyok, hogy a cukros tej vagy tejes cukor milyen lesz a tetején? Képez egy réteget? Vagy elolvad azonnal? Jaj de megkóstolnám most. :)
Jó étvágyat hozzá! Ha még marad neked...
Üdv: Fahéj

Rumka
Rumkaszo, 2013-12-07 13:45

Kedves Fahéj!
Először is nagy köszönettel tartozom a receptért, elsőre sikerült, és nagyon finom volt. Másodsorban pedig ez a táska indított útnak, hogy felfedezzem a sütésben rejlő örömöket. Még egyszer köszönöm Neked!
Legyen szép napod! :)

Fahéj
Fahéjszo, 2013-12-07 17:49

Kedves Rumka!
Örülök, hogy pont ezzel a finom recepttel indítottál. Így már érzed is, hogy bizony, sütni öröm. További sok sikert a konyhában!
Üdv: Fahéj

mesemasa
mesemasacs, 2013-12-12 15:15

Kedves Fahéj!
Ha vallásos lennék, imába foglalnám a neved! ez egyszerűen mennyei! nagyon köszönöm! ez annyira finom, hogy egyszeriben nagymama szeretnék lenni, hogy továbbörökítsem az unokáimnak ezt a receptet! :) még sosem ettem ilyen finom, ízes, illatos túrós táskát! :) egy morzsa sem maradt belőle! Köszönjük!

Fahéj
Fahéjcs, 2013-12-12 18:13

Kedves Mesemasa!
Jaj de jó ilyet olvasni! Örülök, hogy ennyire meg vagy vele elégedve. ha gyakran készíted, egyszer talán majd az unokák is kóstolhatják, csak ki kell várni. És akkor örökítheted, remélem is, hogy így teszel majd. :) Ennek a receptnek szerintem sem szabad elfelejtődnie.
Üdvözlettel: Fahéj

monikaradnai
monikaradnaik, 2013-10-29 16:48

Remek recept, köszönjük! Azonnal elfogy, ha mégsem másnap uzsonnára finomabb mint a bolti.

Fahéj
Fahéjk, 2013-10-29 17:30

Úgy ahogy mondod! :) Nálunk is mindig elfogy, még a harmadnapos is.
Üdv: Fahéj

Manyocska
Manyocskah, 2013-10-14 13:33

Kedves Éva! Már előkészítettem a hozzávalókat, de lenne pár kérdésem:) Ráma helyett használhatok vajat is? Illetve nem eszem fehér lisztes dolgokat így szerinted durum vagy fehér tönkölyliszttel próbálkozzam? Előre is köszönöm, nagyon nagyon tettszenek a receptjeid, a páromnak szoktam sütni belőlük változtatások nélkül.

Fahéj
Fahéjk, 2013-10-29 17:29

Fehér tönkölyliszttel is ugyanolyan jó lesz, a durumlisztet nem ismerem. Ráma helyett vajat használni persze, hogy lehet, még finomabb is. Költségkímélésből írtam a margarint. :) Jó étvágyat hozzá!
Üdv: Fahéj

Makkermanó
Makkermanósze, 2013-10-02 18:38

Drága Éva! Sokadik alkalommal sütöm meg a te túrós batyudat. :) Most Anya kérésére készült, aki olyan jót evett belőle, hogy öröm volt nézni. Oké, oké, mi is jót ettünk belőle, sőt az egyik nővérke is boldog volt, hogy kapott. És nézd, újrafotóztam, mert a régi kép már nem tetszett: http://suniskanal.blogspot.hu/2012/10/turos-batyu.html
Hamarosan írok, mindig ott motoszkál ui. a fejemben, hogy adós vagyok még egy levéllel, de most történt egy s más, ami hátráltatott. Sokszor puszillak: Gabi

Fahéj
Fahéjsze, 2013-10-02 20:00

Szia drága Gabi!
Jaj, de örülök, hogy hírt adsz magadról. Remélem, nincs semmi probléma.
Nagyon köszi, és megtisztelsz vele, hogy sütöd és hirdeted a buktámat. Gyönyörű az új kép is, a szokásos makkermanós színvonal. :)
Újabban eléggé elhanyagoltam az élesztős kelt tésztákat, mert a vadkovászossal kísérleteztem. De most, hogy se időm, se konyhai 25 fok, lehet, hogy visszatérek az előbbiekhez, legalábbis jövő nyárig, amikor majd lesz időm, és lesz 30 fok is a konyhámban. :))
Írj, ha van kedved!
Sok puszi: Éva

somitimi
somitimiv, 2013-07-28 15:18

Kedves Fahéj!
Angliában lakunk és itt hiány van az igazi péksütikből, mint túrós táska, kakaós csiga... Tegnap elszántam magam a túrós táskára, és a recepted alapján el is készült. Nagyon jó lett, bár párom közölte, hogy kifelejtettem a mazsolát. Rád fogtam, hogy nincs is a receptben (én nem szeretem, ezért maradt ki igazából) :) A recept ment a gyűjteménybe, nem ez volt az utolsó alkalom, hogy megsütöttem!
Köszönet a receptért!

Fahéj
Fahéjk, 2013-07-30 17:21

Kedves Timi!
Nagyon szívesen! :) A mazsolát hiányolni belőle - ezt teljesen megértem. Én is nagyon szeretem, de ezzel egyedül vagyok a családban sajnos. Így maradozik ki minden receptemből. De te legközelebb csempéssz néhány batyuba, hadd örüljön a párod. :)
Üdv: Fahéj

somitimi
somitimiv, 2013-11-24 16:41

Kedves Fahéj,

Azóta otthon is megsütöttem, és a családnak is ízlett. Anyu pár nappal ezelőtt mondta, hogy azóta ő is megcsinálta és neki is jól sikerült. Ennek örömén ma újra neki állok :D

Fahéj
Fahéjv, 2013-11-24 19:53

Ez szuper! :) Jó étvágyat hozzá! Én most a mákos buktámmal vagyok úgy, hogy 10 napon belül kétszer is megsütöttem, nem tudunk betelni vele. :)))
Üdv: Fahéj

Maxika
Maxikav, 2013-07-14 11:25

Kedves Fahéj!

Tegnap megsütöttem ezt a turos receptedet, méghozzá kemencében!!! valami isteni finom lett. Már nem vagyok túl fiatal, de elmondhatom, hogy életem eddigi egyik legfinomabb süteményéhez adtam a receptet. Nagyon-nagyon köszönöm és továbbra is "kutakodni" fogok a receptjeid között :)))) Szeretettel: Judit

Fahéj
Fahéjv, 2013-07-14 14:48

Kedves Judit!
Nagy örömet szereztél nekem, hogy egyáltalán megsütötted, még nagyobbat, hogy ráadásul kemencében sütötted, és még annál is nagyobbat, hogy "legfinomabbnak" tartod a túrós batyumat. Remélem, a többi receptjeimben sem fogsz csalódni. :)
Szeretettel üdvözöllek: Fahéj

Hamburzser
Hamburzsercs, 2013-06-06 22:02

Kedves Fahéj!
Nagyon szépen köszönjük a receptet,nagyon jól sikerült!Nekem az egyik hobbim a sütés,nagyon sok kelt tésztás süteményt megsütöttem már,de ennyire jó tésztával még nem találkoztam.Nagyon szépen köszönöm még egyszer :)

Fahéj
Fahéjp, 2013-06-07 08:30

Igazán nincs mit! Örülök, hogy tetszik a recept! :)
Üdv: Fahéj

cinu
cinuk, 2013-05-14 20:32

Nagyon köszönöm a receptedet, még kezdő kelttészta-sütő létemre is nagy sikert arattam vele.

Fahéj
Fahéjk, 2013-05-14 22:48

Ennek nagyon örülök! Remélem, akkor kedvet kaptál a kelt tésztákhoz. :)

Tigeer01
Tigeer01v, 2013-04-21 19:18

Kedves Fahéj!
Ma megsütöttem a túrós táskádat és mondhatom a párom nevében is hogy isteni finom lett!!!Köszönöm a receptedet!!!

Fahéj
Fahéjh, 2013-04-22 11:01

Igazán nincs mit! Jó arról értesülni, hogy neked is bevált! :)
Üdv: Fahéj

Nóri65
Nóri65szo, 2013-03-30 13:47

Ma készitem el elöször. Most kerül a sütöbe, de már most is nagyon szépek:)

Köszönöm a receptet:) Üdv: Nóra

Fahéj
Fahéjszo, 2013-03-30 14:10

Nagyon szívesen! Remélem, tetszeni fog a végeredmény.
Üdv: Fahéj

dorahrk
dorahrksze, 2013-03-27 01:34

Na, nagyon jo lett!!! mar atadtam masnak is a receptet ok is nagyon halalkodtak:)koszi Fahej!! Megnezem mas receptedet is!

Fahéj
Fahéjsze, 2013-03-27 07:11

Örülök, hogy bevált a recept! Meg hogy terjeszted, azt is köszi! És hogy megnézed más receptemet is, az pedig megtisztelő.:)
Üdv: Fahéj

dorahrk
dorahrkh, 2013-03-25 00:57

A tolteleket mashonnan neztem de annak nem tetszett a tesztaja(nem sok kulonbseg a toltelek kozott) es amikor osszegyurtam a tesztat(eleg kezdo vagyok kelttesztanal )mar akkor ereztem milyen konnyu !! Most kel es nagyon kivancsi vagyok az eredmenyre:)

nbeatrix
nbeatrixcs, 2013-01-10 12:14

Szia Fahéj!
Tudnál tippet adni, hogy kakaós vagy fahéjas csigához milyen kelt tésztát érdemes csinálni? Esetleg ez a túrós táska tészta is jó lehet?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv: Bea

Fahéj
Fahéjcs, 2013-01-10 19:29

Szia Bea!
Van nekem egy vaníliás csiga receptem itt fenn. Én azt szoktam kakaóshoz meg fahéjashoz is csinálni. Nagyon finom puha! Üdv: Fahéj

nbeatrix
nbeatrixh, 2012-12-17 14:29

Nagyon szeretem ezt a túrós receptet, jó a tésztája, így nemrég gondoltam, elkészítem mákos verzióban is. Mini mákos csigákat csináltam, jó sok mazsolás-mákos töltelékkel. Nagyon finom lett, azóta többször elkészítettem.

Fahéj
Fahéjh, 2012-12-17 16:51

Azt elhiszem, hogy finom lett. :) Én is szoktam mákkal is készíteni, és nagyon szeretjük.
Üdv: Fahéj

Sz-Lena
Sz-Lenap, 2012-12-14 15:25

Kedves Fahéj! Ez a recept valami fantasztikus!!!! Még sohasem sikerült a túróstáska, de ezzel a receptel valami csodás lett! Nagyon köszönöm, hogy megosztottad eme csodát!

Fahéj
Fahéjp, 2012-12-14 15:48

Kedves Lena!
Örülök, hogy akkor végre neked is sikerült! Remélem, sokszor elkészíted a jövőben, minenki boldogságára, aki csak kóstolja. :)
Üdv: Fahéj

WKrisztinka
WKrisztinkasze, 2012-11-21 14:32

Kedves Fahéj!
Nagyon jól néz ki a képen a túrós táska! Megmondanád ebből a mennyiségből kb hány db táska lesz??? Köszönöm szépen a válaszod!!

Szilágyi Edit
Szilágyi Editcs, 2012-10-11 18:48

Kedves Fahéj!
Én még soha életemben nem sütöttem ilyen süteményt,de ma megpróbálkoztam a te recepteddel,és Isteni finom lett.Nagyon köszönöm a receptet.
Biztosan máskor is meg fogom csinálni,mert nagyon ízlett a családomnak.
Köszönöm.....

Fahéj
Fahéjcs, 2012-10-11 20:03

Kedves Edit!
Jaj de jó! Igaz, nem is ördöngösség? Pedig sokan félnek a kelt tészta készítéstől.
Nagyon szívesen a receptet, öröm nekem, ha megszereti valaki. :)
Üdv: Fahéj

varosik
varosiksze, 2012-10-10 19:08

Köszönöm ezt a fantasztikus receptet! A családom el volt ájulva! Nem győztem bezsebelni a dicséreteket! Bátran ajánlom mindenkinek!!

Legfrissebb cikkek

Édes túrós finomságok 200 kcal alatt
Édes túrós finomságok 200 kcal alatt
Kényeztető túrós sütik 200 kalória alatt! Kell ennél több hétvégére?
7 gyors zöldségkrém reggelire
7 gyors zöldségkrém reggelire
Cseréld le az unalmas szendvicset egy szuper zöldségkrémet, amiket akár már előző nap is összedobhatsz!
1030