Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis sajtos-tejfölös csirkemell

Tepsis sajtos-tejfölös csirkemell
Tepsis sajtos-tejfölös csirkemell
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ünnepi alkalmakkor készítem, mindenkinek ízlik.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rizs, sült krumpli, tészta, minden illik hozzá. Én már mindegyikkel kipróbáltam, egyik sem okozott csalódást.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Sóval, borssal fűszerezzük. Hagyjuk állni, amíg elkészítjük a továbbiakat.
  2. A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával. A fokhagymát apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a paprikás liszthez. Ebbe beleforgatjuk a csirkemellszeleteket.
  3. A fokhagymás-paprikás lisztbe megforgatott csirkemelleket kiolajozott, hőálló edénybe helyezzük (én nagy sütő nagyságú tepsit használok, így oszlanak el az anyagok megfelelően, és a hús szeletek között lesz hézag, ahova kerülhet a maradék panírból és tejfölből), majd a karikákra vágott vöröshagymát a tetejére tesszük, a maradék panírunkkal megszórjuk. (a maradék panír elhagyható)
  4. A tejfölt összekeverjük a kakukkfűvel, majd megöntözzük vele a csirkemellet. Minél több tejfölt használunk, annál szaftosabb lesz az ételünk.
  5. Végezetül megszórjuk reszelt sajttal. Mehet a sütőbe körülbelül 40 percre. (Én általában a sajt pirulásáig sütöm.) 180 fokos sütőben. Én fólia nélkül készítem, nekem így is átsül a hús, de ez függ a sütőtől is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 131
össznézettség: 408 915
elküldve: 76
receptkönyvben: 2 284
elkészítve: 177/177
Facebookon megjelent: 2

szakács

Szintiminti

Mióta szakács: 2014.01.20.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis hús sajttal és tejföllel, sajtos tejfölös csirkemell csőben sütve, csőben sült csirkemell

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kispingvin
Kispingvin / Kispingvin Sun, 2017-12-17 21:35

Kedves Szintiminti, már régóta kerestem szaftos - sajtos - csirkés receptet, gondoltam megpróbálom a tiédet. Köszönöm, remekül sikerült! :)
Elolvastam a hozzászólásokat, és annyit módosítottam csak a recepten, hogy a maradék panírt nem szórtam rá a húsra, csak valamennyit a hagymakarikákra. Emellett nem a "gáztepsin" készült, hanem egy nagy méretú hús sütőben (persze a rácsot kivettem :D ). Mivel nekem a hagyományos gáztűzhelyem van (légkeverés csak akkor van benne, mikor kinyitom az ajtaját), ezért a szokásos +20 °C-t hozzáadtam a sütési hőmérséklethez és 40 perc alatt meg is sült a hús fólia nélkül (92 & 95 °C között volt a maghőmérséklete), de a sajtot még pirítanom kellett kb 10 percig. Remélem ez a hozzászólás segít eligazodni azoknak is, akik korábban - sajnos - sikertelenül késztették el ezt a finomságot.
Isteni lett, már 2-szer ettünk belőle és alig várom a következő falatozást. :)

alligatria
alligatria Sun, 2017-03-26 16:44

én elkészítettem és nagyon finom lett. fél kilóból csináltam, feleztem az arányokat, bár a fokhagyma kicsit megszaladt de nem lett rossz. én a panírlisztet belekevertem a tejfölbe és úgy kentem rá. gáz sütőben, közepes fokozaton összesen 1 órát sütöttem, 45 p-et fólia alatt 15 p fólia nélkül. szerintem aki tartalmasabbat akar akár valamilyen puhább zöldséget is belesüthet. lehet ki is próbálom majd borsóval, répával brokkolival ect.

Christina.Christina
Christina.Christina Mon, 2015-10-26 21:06

Először is igen, a sajt miatt fólia kell a húsra, mert 40 perc alatt nagyon megégne. Másodszor a hús a lisztréteg alatt 40 perc sütés után is nyers volt. Hogy mentsem ami menthető, levettem a sajtot a tetejéről és még 25 percre visszatettem a sütőbe a husit, aztán vissza a sajt és még 5 perc sütés. Végül is ízre finom lett, de aki ezt elkészíti, az semmiképp ne öntse a maradék lisztet a tetejére (!), mert anélkül semmi baj nem lett volna.

Szintiminti
Szintiminti / Szintiminti Wed, 2015-11-25 20:56

Az én sütőmmel nem szükséges fólia hozzá, a hús is átsül és a képen látható módon a sajt sem ég oda. Mindenki maga ismeri a sütője képességeit. A liszt mennyiségén javítottam, viszont én a nagy sütő nagyságú tepsiben szoktam készíteni így a húsok között van hézag így jobban eloszlik a liszt és a tejföllel,sajttal keveredve a liszt is finomra sül nekem így volt megfelelő a liszt mennyisége.

adrienn.dora
adrienn.dora Tue, 2015-10-20 14:44

Imádom a csirkemelles kajákat, ezért kattintottam erre a receptre. Mikor megláttam hogy lisztes panírral teszed be a sütőbe hát... kicsit meglepődtem mert ilyenről az életbe nem hallottam (márcsak mert zárt sütőtérbe liszttel panírozott húst soha nem szabad tenni), de egyefene megcsináltam mert csak ez az egyik legkedveltebb recept ezen az oldalon, a csirkemellek körében. Borzasztó sok a tejföl, meg ne haragudj de 20dgk liszt???? Fél kg csirkemellem bánta, a végeredmény egy átsületlen, keserű és nyers valami lett. Számtalan szuper recept van fent ezen az oldalon de ezt látják egyből az első oldalon,és a lenti kommentekből ítélve a többségnek sem sikerült valami jól elkészíteni.
Ja, és serpenyőbe kellett átsütnöm (ami persze a 20dgk liszt miatt elég nehézkesen sikerült)....
Sajnálom hogy ilyen receptek a legnépszerűbbek, pedig imádom a nosaltyt :/...

maya53
maya53 Fri, 2016-07-15 09:42

Teljesen igazad van!! Ez a recept felejtős! Nekem se sikerült

Szintiminti
Szintiminti / Szintiminti Wed, 2015-11-25 21:00

Nekem eddig mindig átsült a csirkemell benne, mindenkinek más a sütője képessége. Én mindig is így készítem a leírt módon és anyukám is neki is sikerül mindig. A tejföl- oda írtam hogy soknak tűnik de én igy szeretem így lesz jó szaftos és ehhez is csak azt tudom mondani hogy a nagy sütő méretű tepsit szoktam használni így minden eloszlik nem zsúfolom bele kisebb méretű tepsibe valószínűleg ezért sül át nekem rendesen mert sem a liszt sem a tejföl nem lesz vastagon hanem a hús szeletek közé is teszek mindenből.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2015-04-23 03:08

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.04.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Kimberly444
Kimberly444 Fri, 2015-03-20 15:38

Hát én a felét raktam rá a megmaradt panírnak, de még azt is soknak mondanám, megsülve meg úgy nézett ki az a réteg, mint vmi nyers hús...Nem rossz a recept, de legközelebb kihagyom a panír szórást és a tejfölbe rakok kis sót.

norci40
norci40 Thu, 2015-02-26 21:33

Most etettem meg vele a férjemet, nagyon ízlett neki. köszi

kyamate
kyamate Tue, 2015-02-03 16:16

En sertésszeletekbol keszitem. Az en modszerem sokkal egyszerubb, csak a sozott hus, tejfol, reszelt sajt. Egyszerre be a sutobe. Probaltam mar bonyolitani, bolonditani ezzel-azzal, de az àsz az eredeti szuper egyszeu verzio. Ez az altalam keszitett egyetlen étel, ami itt Fro-ban is osztatlan sikert aratott.

viviennora
viviennora Sun, 2014-04-20 12:24

A sajtos később rakjuk rá!
Sajnos, később jutott eszembe (miután már ráreszeltem), hogy nem kéne még rárakni a sajtot. Hisz a sajt ezerszer hamarabb rásül, mint, hogy a hús megsülne...
Sajnos, én későn kaptam észbe, így a sajt tisztességesen ráégett a tetejére...
De azért köszönöm a receptet, a hús nagyon finom lett :)

kisanci
kisanci / kisanci Mon, 2015-09-21 12:30

Ha alufóliával betakarod, vagy tepsitetőt teszel rá kb. fél óráig, majd leveszed és a sajtot pirosra sütöd nyugodtan teheted rá a sajtot is. A hús is puha lesz és a sajt is piros.

levi0303
levi0303 Tue, 2014-04-08 15:04

a megmaradt panír visszaszórással vigyázni kell, mert semleges ízű liszt ronthat az ízharmónián, vagy rengeteg fűszert kell felhasználni :)

Szintiminti
Szintiminti / Szintiminti Wed, 2014-01-29 12:50

Miután a tepsibe tettük a csirkemelleket megszórjuk őket a vöröshagyma karikákkal aztán folytatjuk tovább... Javítottam a kimaradt részt :)

893
csirkemell filé 80 dkg
tejföl 600 ml
trappista sajt 30 dkg
finomliszt 10 dkg
fokhagyma 5 gerezd
vöröshagyma 1 nagy db
kakukkfű 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál