Tepsis csirkecomb zöldségekkel recept

Tepsis csirkecomb zöldségekkel
Tepsis csirkecomb zöldségekkel
90 perc / előkészület: 20 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (58)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egész napos kerti munka utáni finom vacsink volt.;-) Mert megérdemeltük!:-)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: római tál receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült csirkecomb zöldségekkel, tepsis csirkecomb zöldségekkel, csirkecombok vele sült zöldségekkel
Szólj hozzá!

elkészítés


  1. A combokat kettőbe vágjuk, és alaposan sózzuk, borsozzuk.

  2. Egy nagyobb tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben elkezdjük sütni, egyszer-egyszer megforgatjuk.

  3. Mikor kb. félpuhára sültek, hozzáadjuk a hagymákat karikára vágva, a felaprított fokhagymát és a burgonyát. Jól átforgatjuk a csirke zsírjában őket, öntünk alá kb. 100 ml forrásban lévő vizet, kissé megsózzuk, borsozzuk újból. Visszatesszük a sütőbe, és kb. 30 perc alatt szinte puhára sütjük.

  4. Hozzáadjuk a borsót, kukoricát, olívabogyót és a levétől leöblített csicseriborsót.

  5. Óvatosan összeforgatjuk a krumplival, hagymával.

  6.  Hozzáöntünk újból kb. 150 ml forrásban lévő vizet. Visszatéve a sütőbe készre sütjük.

  7. Legvégén, ha kivettük a sütőből, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.


  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 2200 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 106
össznézettség: 400 587
elküldve: 331
receptkönyvben: 6 027
elkészítve: 528/579
Facebookon megjelent: 7

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

Hozzászólások (58)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

menyuska
menyuska v, 2016-08-21 08:24

Nagyon ötletes, igen finom étel! Egy észrevétel csupán, egy kicsivel több sót elbírna.. a panír és a burgonya is / mert az ugye nagyon felveszi a sót / Köszönöm a receptet! <3

Metoyou22
Metoyou22 v, 2015-09-06 20:59

Kedves Vicikó! Érdekelne, hogy milyen körettel tálalod? Vagy csak ami mellé kerül zöldség?

Nosalty.hu
Nosalty.hu v, 2015-03-15 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.03.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Dana93
Dana93 sze, 2014-11-26 14:24

Kedves vicikó! Köszi a finom és egyszerű receptet :D két tanóra közti szabad délutánomban kipróbáltam és nagyon jó lett :D páromnak is ízlett :) feltétlenül máskor is megcsinálom :)

ann86hu
ann86hu v, 2014-09-14 14:16

Ez volt a vasárnapi ebédünk, nagyon finom lett, köszönöm! :)

Vizet viszont nem öntöttem hozzá, és zsiradék vagy fólia sem kellett. A krumpliból majdnem 1 kilót negyed óra után raktam a hús mellé, de legközelebb lehet, hogy még előbb fogom, hogy jobban megsüljön - de ez gondolom krumplifüggő is.
Fűszerezés pedig: szárított rozmaring, kakukkfű, borsikafű, szerecsendió +kicsi bazsalikom.

pipacs_92
pipacs_92 sze, 2014-07-30 09:10

Szia. A hozzávalóknál, a csicseriborsó rossz helyre visz. Nem az alapanyagra, hanem a szakácsra mutat.

plútó55
plútó55 sze, 2014-07-30 10:04

Az oldal üzemeltetőjének a hibája. A program nem tesz ebben az esetben különbséget az alapanyag és az azonos nevü felhasználó között, viszont előnyben részesíti Őt! :'(

Atkári Éva
Atkári Éva cs, 2014-05-15 15:56

Ezt készítettem ma ebédre ! Nagyon finom lett,köszönöm ezt a szuper receptet ! :D Felvettem az itthoni listámra :D :D

hella1111
hella1111 cs, 2014-01-23 17:29

Köszi a receptet, nagyon finom...variálom másféla zöldséggel, gombával...isteni!!!

Judith75
Judith75 sze, 2014-01-01 16:07

A látvány gyönyörű és az íze is biztosan finom.Mindenképpen elfogom készíteni.Köszi a receptet!

ilonahegedus
ilonahegedus szo, 2013-12-21 20:15

egyszer csinaltam isteni !most diszno hussal probalom remelem az is jo lesz! koszi a receptet !kellemes unnepeket ! no salty neked is!

Szatyi
Szatyi p, 2013-11-29 07:24

Én nem tudom Ti,hogy csináljátok de én egyszerre teszem oda a krumplit a hússal és a hús már rég kész van, a krumpli még kemény!?!?

Manna70
Manna70 h, 2014-04-14 17:32

Kár, hogy nem kaptál még választ, mert nekem is ez a problémám az ilyenfajta ételekkel. Különben nagyon szép az ételfotó

Nosalty.hu
Nosalty.hu p, 2013-11-29 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.11.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu cs, 2013-11-28 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.11.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Vica Takacs
vica takacs / Vica Takacs sze, 2013-11-27 20:24

Nekem alul-felül sütős villany tűzhelyem van azt hány fokra kell tennem, ugye többre mintha légkeveréses lenne? Jól gondolom? üdv. Vica

vicikó
Vicikó / vicikó sze, 2013-11-27 23:21

Szia Vica! Itt a Vici :)

Igen, annál a sütési módnál, kb 10-20 C° -kal melegebbre kell állítani a sütőt.

Üdv:-)Vici

Nosalty.hu
Nosalty.hu p, 2013-08-23 01:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.08.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

boszata
boszata / boszata k, 2013-07-02 13:22

Szia!

Elkészítettük, kisebb ízesítésmódosításokkal, de nagyon finom lett, jó ötlet.
Köszi,
Attila

Artemisz
Artemisz szo, 2013-06-15 16:35

Kedves Vicikó!

Másodszor készítem, nagy sikere lett! (És nem macerás... :-) )

800