Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült zeller hasábburgonya helyett

Sült zeller hasábburgonya helyett
Sült zeller hasábburgonya helyett
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (126)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy receptnél zellerlevélre volt szükségem, de külön nem kaptam csak a gumójával együtt. Na, az meg ráadásul akkora volt mint a fejem. Mivel karaj krumplibundában volt az ebéd, ahhoz készítettem köretnek a zellert, hogy ne krumplit együnk krumplival.

hozzávalók / 4 adag

A fűszerkeverékhez

A sült zellerhez

ajánlat

Szerintem fokhagymás-petrezselymes joghurttal szuper kis nasi kerekedhet belőle. Úgy tudom, a petrezselyem semlegesíti a fokhagyma "illatát".

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hasábzeller, sült zeller
Szólj hozzá!

elkészítés

Fűszerkverék

  1. A fűszereket összekeverjük, kis üvegcsébe töltve hűvös, naptól és párától védett helyre tesszük. Hat hónapig használhatjuk húsok és zöldségek ízesítésére.

Sült zeller

  1. A zellert megpucoljuk, megmossuk, kisujjnyi hasábokra vágjuk.
  2. Sütőlemezre rakjuk, meglocsoljuk olajjal, ráhintünk egy evőkanálnyi fűszerkeveréket. Alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol egyenletes legyen az olajos fűszer.
  3. Forró sütőbe tolva megsütjük. Tálaláskor ízlés szerint sózzuk.
  • sütési hőfok: 230°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 257
össznézettség: 311 827
elküldve: 86
receptkönyvben: 2 741
elkészítve: 240/240
Facebookon megjelent: 4

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
685 recept

Hozzászólások (126)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2018-01-27 11:11

Kedves witch!
Nagyon örülök ennek a finomságnak, csoda jó lett, ízlett a kétkedő családtagoknak is......, ha már krumpllit nem lehet enni nekem, mert cukros lettem karácsonyra, nem csak én a család is étkezzen finoman és egészségesen.............és bevált !
Köszönöm Neked ezt az ötletet :)
Remélem, hogy jól vagytok ?
Megírtam, de még nem küldtem el a levelet, mindig van valami fontos, amit hozzá írok, lassan kisregény lesz :D :D
De fogom majd küldeni :)
Szép napokat, jó főzést, ötletezést, várom :)
Éva-Anyóca

witch
witch / witch Sat, 2018-01-27 15:55

Kedves Eva-Anyoca!

Nagyon orulok, hogy izlett, de amiert ki kellett probalnod, hat annak nem. :o(
Nekem az oregedes miatt kell az etkezesemet valtoztatni, de a nagyobb problema, hogy a lanykam most mar csak gluten es laktoz mentes eteleket ehet, na az aztan az igazi kihivas. Ez van. :o( Mondjuk nekem mar majdnem harom evtizede elkezdodott a kotelezo kiserletezes, a sok idegen alapanyag miatt, szoval engem nem zavar kulonosebben.
Gyakran itt a NoSalty-n talalok mindenre megoldast, barmilyen "dietarol" legyen szo es az itteni szakacsokban meg lehet bizni. :o)
Varom a leveled!

L♥ve, witch

viola76
viola76 Fri, 2018-01-26 13:14

Kedves Witch! Ez isteni finom ,szerintem jobb mint a sült krumpli. Csak azt sajnálom,hogy nem találtam meg hamarabb. Ezután sűrűn fogom sütni az biztos. Köszönöm:Viola!

witch
witch / witch Fri, 2018-01-26 16:10

De, jo, hogy Neked is izlett. :o) Nagyon orulok neki es koszonom, hogy megirtad!

Valus
Valus Wed, 2017-08-23 21:05

Imádom a sült zellert (kicsit megpárolom és vajban kisütöm) ezt is kifogom próbálni !

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2017-05-15 01:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.05.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

tercike
tercike Thu, 2017-03-09 17:50

Kedves Witch?
Légkeverést használsz? Vagy alul felül sütést simán?

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2017-02-10 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.02.09. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

il-di.
Il-di. / il-di. Sun, 2016-12-18 22:16

A családban mindenkinek ízlett, a zellerpártiaknak és az ellenzőknek is egyaránt :) Köszönet érte kedves witch! Üdvözlettel: il-di.

witch
witch / witch Mon, 2016-12-19 20:10

Igazan nincs mit. :o) Nagyon orulok, hogy mindenkinek izlett, koszonom, hogy megirtad!

L♥ve, witch

whatsoever
whatsoever / whatsoever Sat, 2016-05-21 16:23

Szia, kedves Chef, megirnad legy szives, hogy milyen forró sütőben es mennyi ideig kell sutni? Nem szeretnem elrontani. Koszonom elore is. W.

norcsika1
norcsika1 Fri, 2016-03-11 13:35

Nagyon örültem a receptnek, meg is csináltam, az ízzel nem is volt baj, hanem nem lett ropogós . Így viszont annyira nem gusztusos . Mit csináljak , hogy ropogós legyen ?

witch
witch / witch Fri, 2016-03-11 14:09

Sokkal tovabb kellene sutni, hogy ropogos legyen. 20 perc helyett kb. 1 ora. Esetleg serpenyoben, pici olajon (1 ek) piritsd at, ott eleg nehany perc.

ruber
ruber Wed, 2016-03-16 05:59

KEdves Witch, A kerdesem, hogy a zeller zold reszebol is el lehet kesziteni?

witch
witch / witch Sun, 2016-03-06 19:01

O, sajnalom, hogy nem izlett! :(
Vegul is a fuszerezes nem a zeller iz elpalastolasat szolgalna, hanem inkabb az izesitest.
Nalunk peldaul mar csak nagyon "oreg", osszeaszalodott zellereket lehet kapni, lehet, hogy ez is kozrejatszott abban, hogy tulsagosan zeller izu volt szegeny. Amikor frissebb es vizesebb, akkor talan izletesebb.

Faboszi
faboszi / Faboszi Thu, 2016-03-03 18:02

Kedves kedves Witch!
Nagyon köszönöm ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet! Ma ez volt a köret a halhoz, de a férjem alig tudott enni belőle, mert egyfolytában azt motyogta: nem hittem volna, hogy ilyen jó lesz, ez nagyon finom. :-) Én egyébként is zeller-rajongó vagyok, de mégis meglepődtem, hogy milyen csodás így elkészítve. Tettem hozzá sárgarépát is. Azt hiszem, sokszor fogom még elkészíteni a családom teljes megelégedésére.
Megjegyezném még, tapasztalataim szerint kevés olyan szakács van, aki a receptje feltevése után még egy évvel is szinte naponta reagál a kommentekre. Örülök neki, hogy Te figyeled a 'gyereked' további sorsát. :o)

witch
witch / witch Thu, 2016-03-03 21:40

Kedves Faboszi!
Ennek orulok a legjobban, amikor ilyen hsz-t olvashatok, hogy az egesz csaladnak
izlik valami, mert az olyan ritka. :o) Koszonom, hogy megirtad!
A rendszeres valaszoknak egyszeru a magyarazata, nekem van egy email cim kizarolagosan a NoSalty-hoz kotve es rogton kapok ertesitest is a "szuper okos" telefonomra. :o)

L♥ve, witch

Pofiful
Pofiful Sat, 2016-02-13 11:56

Ohhh nagyon jó lett. Hasonló a sült burgonyához, azért érződik rajta a zeller íz, de én alapjába véve is szeretem. Előtte előfőztem mert a sütőm nem túl jó, de ah úgy örülök hogy jó lett :) Köszönöm!!!

witch
witch / witch Sat, 2016-02-13 13:00

O, en koszonom, hogy ilyen hsz inditotta a napomat!!!
Nagyon orulok, hogy izlett. (o:

agnes.orban.378
agnes.orban.378 Sat, 2016-01-23 12:11

nagyon finom volt,,kár,,hogy ilyen sokáig nem,,mertem,,kipróbálni,,most már kedvenc köretünk lesz...

witch
witch / witch Sat, 2016-01-23 17:11

Olyan jo ilyen visszajelzeseket olvasni. :o) Orulok, hogy kiprobaltad, de annak meg jobban, hogy nem okozott csalodast. Koszonom, hogy megirtad!

snn
snn Wed, 2016-01-06 03:01

vöröshagymapor hol kapható budapesten?

witch
witch / witch Thu, 2016-01-07 20:18

Sajnos nem tudom, de nyugodtan hagyd ki vagy fuszerezd barmi massal, amit Te szeretnel.

VeroRosyth
VeroRosyth Sun, 2015-04-05 22:46

Hello :) Most eléggé fogyókúrán vagyok és rákaptam a nosalty-ra így találtam ezt a receptet. Kell a sok különböző köret, mert a fagyasztott zöldség mindig kicsit uncsi :) Ma Ma elkészítettük, a zeller íz nekem kicsit sok, a fűszer pedig kicsit erős lett, de amúgy jó volt - tudni kell, hogy én alig eszek meg valamit... - szóval :) de úgy döntöttem majd megpróbáljuk még egyszer, kicsit kevesebb fűszert rátéve, ill. kicsit hamarabb kellett volna kivennünk a sütőből. Köszi szépen :)

witch
witch / witch Mon, 2015-04-06 20:17

Szia!
Nagyon szivesen, orulok, hogy izlett! :o)
Persze, hat ez csak ugy nez ki, mintha sult krumpli lenne, de zeller izu. :-) A fuszerkevereket nem muszaj hasznalni hozza, lehet csak sot, borsot vagy barmi mast amit Te szeretnel. A sutovel kapcsolatban csak annyit tudok mondani, hogy az enyem eleg lassan sut, de ez kb. 20 perc alatt kesz van.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2015-03-05 02:17

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.03.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Jutka13
Jutka13 Sun, 2015-03-01 11:29

Most tettem be a sütöbe, nagyon várom milyen lesz!! Nem irja meddig kell sütni de, gondolom 30perc elég neki, majd nézegetem!!! Chilis, narancsos csirkecombot sötöttem hozzá!!!

witch
witch / witch Mon, 2015-03-02 14:17

Az etel foto jobb sarkaban van a sutesi ido (20 perc), de tudom, hogy van amikor ez "lathatatlan", viszont nem tudom, mi az oka.
Huuuu, abbol a csirkecombbol en is kerek! :o)

Vica Takacs
vica takacs / Vica Takacs Tue, 2015-03-03 19:12

muszáj sütőbe tenni,nem lehet úgy elkészíteni,mint a hagyományos sült krumplit a gáztűzhelyen?mert csak lassú takarékon süt a sütőm.előre is köszi a választ, Vica

witch
witch / witch Tue, 2015-03-03 19:32

Termeszetesen lehet ugy is sutni, de en pont a rengeteg olajat szeretnem elfelejteni, amikor csak lehet.

Vica Takacs
vica takacs / Vica Takacs Fri, 2015-03-06 18:13

Köszi szépen a gyors választ, ha jó lesz a sütőm akkor feltétlenül úgy csinálom,de most be kell érnem felül sütéssel.Majd papírtörlőre szedem ki és akkor egy kicsit kevesebb olaj lesz rajta.

witch
witch / witch Sat, 2015-03-07 01:37

Szivesen! :o) Biztos finom lesz ugy is. Amikor az en sutom nem volt jo, mindig csak sutottem volna, szoval ismeros a helyzet. Remelem minel hamarabb jo lesz.
udv:witch

szilvia.pandur
szilvia.pandur Sun, 2015-02-08 12:40

Nagyon finom, meg az en sultkrumpli-manias lelkemnek sem okoz torest.;) borsos-fokhagymas tejfolt talaltam melle, isteni lett! Felkerult a kedvenc kaja listara.
Koszonom a receptet!

witch
witch / witch Sun, 2015-02-08 17:04

Igazan nincs mit! Kulon orom hallani, hogy egy "sultkrumpli-manias" is meg lett teritve. :o) Azt gondoljak, hogy meg akarjuk olni oket az egeszsegesebb valtozatokkal (az en ferjem legalabbis ezt mondja), pedig pont az ellenkezoje igaz. :o)
Koszi, hogy megirtad a sikeredet!

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2015-01-31 16:55

Kedves Witch!

Vegre nekialltam kiprobalni a "hit receptedet" - hat nem veletlenül lett "hit"! Nagyon fincsiiii! En egy keverötalban összekevertem az olajjal is a füszerek mellett, es egy kis friss fokhagymaval. Remekül mgpuhult, es pont olyan lett, mint a Te fotodon! Ferjem ma csülökböl keszült gulyast repetazik, igy en most a proba jegyeben fözök magamnak. A zellert en s.k. majonezzel, es fokhagymas, kis olivaban piritott garnelaval talalom majd fel magamnak... Köszönet a nagyon finom es gyorsan elkeszithetö receptert! Kellemes hetveget kivanok szeretettel: Marti

107
fűszerpaprika 1.5 ek
cayenne bors 1 teáskanál
fekete bors 2 teáskanál
fokhagymapor 1 ek
1 ek
oregánó 1 teáskanál
kakukkfű 1 teáskanál
zeller 75 dkg
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint