Spárga leveles tésztába tekerve recept

1 adag
300
kcal
Spárga leveles tésztába tekerve
Spárga leveles tésztába tekerve
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran van úgy, hogy a legegyszerűbb módon készített ételek a legfinomabbak. Így van ez a leveles tésztába tekert spárgával is. A ropogós leveles tészta, a spárga és a balzsamecet íze nagyon jól harmonizálnak egymással. Olyan igazi beszélgetős harapnivaló. Fogunk egy tekercset, mártunk egyet a balzsamecetbe, harapunk, élvezzük az ízeket, és közben figyelünk a beszélgetésre:).
Nehéz a recepthez pontos mennyiségeket megadni, különösen a leveles tészta esetében. Most bolti tésztát használtam, de nem fagyasztottat, hanem a mindjárt használható, feltekerős változatot. Ezt azért szeretem, mert ha éppen nem kell az egész tészta, levágom a szükséges mennyiséget, és a maradékot nyugodtan tárolhatom pár napig a hűtőben. Ennél az ételnél sem lesz szükség az egész csomag tésztára.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A balzsamecetes mártogatóhoz

ajánlat

A spárgás tekercseket melegen, balzsamecetbe mártogatva fogyasztjuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

spárgatekercs balzsamecettel, leveles tésztába tekert spárga balzsamecetes mártogatóssal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgák két végét megfogva meghajlítva, elpattintjuk a spárgasípokat.
  2. Az így kapott spárgafejes sípokat megmossuk (ha szükséges hámozzuk), és enyhén sós, felforrt vízben 5-6 percig pároljuk, hogy roppanós maradjon, majd hideg vizes tálba szedjük, lecsöpögtetjük, és konyharuhára vagy papírtörlőre felsorakoztatva leitatjuk a nedvességet. (A maradék spárgavégeket felhasználhatjuk krémleveshez, más spárgás ételekhez.)
  3. A leveles tésztából levágjuk a szükséges mennyiségű csíkot, és a spárgákra tekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, megkenjük a tésztát felvert tojással.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük a tésztába tekert spárgát.
  5. A mártogatóshoz a balzsamecetet és a mézet elkeverjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 196
elküldve: 5
receptkönyben: 87
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

Hozzászólások (5)

Puzsi
Puzsip, 2012-05-18 08:41

Kedves Tündér!

Elkészítettem ezt a receptet, egy kis változtatással: a tésztát megkentem mustárral, és úgy tekertem rá a spárgára. Így a mártogatós elmaradt, de a mustár íze és állaga pótolta azt ! :)

Köszönet az ötletért!

Puzsi

Gargoyle
Gargoylev, 2011-05-22 21:35

Szia Tündér!
Megcsináltam ma estére nassolni. Fú, nagyon jó volt! :-))
Ismétlünk még, az már biztos! Köszi!
Eszter

Ízes kalandok
Ízes kalandokcs, 2011-05-19 20:31

Szia Eszter!

Örülök, hogy tetszik! (Én is kinéztem ám nálad ezt, azt:))
Tündér

Gargoyle
Gargoylecs, 2011-05-19 15:53

Hát ez mennyire jó! Meg is csinálom, amíg tart a szezon.
Köszi!
Eszter

Legfrissebb cikkek

Pohárkrém egy elrontott piskótából
Pohárkrém egy elrontott piskótából
Aki megfordult már a konyhában, az tudja, hogy mennyire egyszerű elrontani még a legegyszerűbb ételt is. Az én bénázásaimból itt egy kis csokor, plusz egy riszájkling recept.
7 batátarecept az egészségért!
7 batátarecept az egészségért!
Édesburgonyaként ismerjük, pedig igazából nem is burgonya. Itthon is egyre több helyen kapható, sőt, meg is terem, úgyhogy érdemes megismerkedni vele közelebbről is!
20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
Nemcsak a kreatív ételművészek, hanem már te is készíthetsz szellemes ötletekből gyúrt ételeket Halloweenre. Rémisztőek, de állítólag annál finomabbak. Mutatjuk a legjobbakat!
300