Spárga leveles tésztába tekerve recept

Spárga leveles tésztába tekerve
Spárga leveles tésztába tekerve
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran van úgy, hogy a legegyszerűbb módon készített ételek a legfinomabbak. Így van ez a leveles tésztába tekert spárgával is. A ropogós leveles tészta, a spárga és a balzsamecet íze nagyon jól harmonizálnak egymással. Olyan igazi beszélgetős harapnivaló. Fogunk egy tekercset, mártunk egyet a balzsamecetbe, harapunk, élvezzük az ízeket, és közben figyelünk a beszélgetésre:).
Nehéz a recepthez pontos mennyiségeket megadni, különösen a leveles tészta esetében. Most bolti tésztát használtam, de nem fagyasztottat, hanem a mindjárt használható, feltekerős változatot. Ezt azért szeretem, mert ha éppen nem kell az egész tészta, levágom a szükséges mennyiséget, és a maradékot nyugodtan tárolhatom pár napig a hűtőben. Ennél az ételnél sem lesz szükség az egész csomag tésztára.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A balzsamecetes mártogatóhoz

ajánlat

A spárgás tekercseket melegen, balzsamecetbe mártogatva fogyasztjuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
sütési mód: alul-felül sütés
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vega
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

spárgatekercs balzsamecettel, leveles tésztába tekert spárga balzsamecetes mártogatóssal

elkészítés

  1. A spárgák két végét megfogva meghajlítva, elpattintjuk a spárgasípokat.
  2. Az így kapott spárgafejes sípokat megmossuk (ha szükséges hámozzuk), és enyhén sós, felforrt vízben 5-6 percig pároljuk, hogy roppanós maradjon, majd hideg vizes tálba szedjük, lecsöpögtetjük, és konyharuhára vagy papírtörlőre felsorakoztatva leitatjuk a nedvességet. (A maradék spárgavégeket felhasználhatjuk krémleveshez, más spárgás ételekhez.)
  3. A leveles tésztából levágjuk a szükséges mennyiségű csíkot, és a spárgákra tekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, megkenjük a tésztát felvert tojással.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük a tésztába tekert spárgát.
  5. A mártogatóshoz a balzsamecetet és a mézet elkeverjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 980
elküldve: 5
receptkönyben: 85
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

Hozzászólások (5)

Puzsi
Puzsip, 2012-05-18 09:41

Kedves Tündér!

Elkészítettem ezt a receptet, egy kis változtatással: a tésztát megkentem mustárral, és úgy tekertem rá a spárgára. Így a mártogatós elmaradt, de a mustár íze és állaga pótolta azt ! :)

Köszönet az ötletért!

Puzsi

Gargoyle
Gargoylev, 2011-05-22 22:35

Szia Tündér!
Megcsináltam ma estére nassolni. Fú, nagyon jó volt! :-))
Ismétlünk még, az már biztos! Köszi!
Eszter

Ízes kalandok
Ízes kalandokcs, 2011-05-19 21:31

Szia Eszter!

Örülök, hogy tetszik! (Én is kinéztem ám nálad ezt, azt:))
Tündér

Gargoyle
Gargoylecs, 2011-05-19 16:53

Hát ez mennyire jó! Meg is csinálom, amíg tart a szezon.
Köszi!
Eszter

Legfrissebb cikkek

Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!
Pikáns eperdesszert
Pikáns eperdesszert
Egy gyorsan elkészíthető desszert dupla öröm, hiszen nemcsak ízeivel varázsol mesés pillanatokat, de az elkészítése sem rabolja el perceinket. Ünnep a hétköznapokban is.
300