Spárga leveles tésztába tekerve recept

Spárga leveles tésztába tekerve
Spárga leveles tésztába tekerve
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran van úgy, hogy a legegyszerűbb módon készített ételek a legfinomabbak. Így van ez a leveles tésztába tekert spárgával is. A ropogós leveles tészta, a spárga és a balzsamecet íze nagyon jól harmonizálnak egymással. Olyan igazi beszélgetős harapnivaló. Fogunk egy tekercset, mártunk egyet a balzsamecetbe, harapunk, élvezzük az ízeket, és közben figyelünk a beszélgetésre:).
Nehéz a recepthez pontos mennyiségeket megadni, különösen a leveles tészta esetében. Most bolti tésztát használtam, de nem fagyasztottat, hanem a mindjárt használható, feltekerős változatot. Ezt azért szeretem, mert ha éppen nem kell az egész tészta, levágom a szükséges mennyiséget, és a maradékot nyugodtan tárolhatom pár napig a hűtőben. Ennél az ételnél sem lesz szükség az egész csomag tésztára.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A balzsamecetes mártogatóhoz

  • 3 ek balzsamecet
  • 1 teáskanál méz

ajánlat

A spárgás tekercseket melegen, balzsamecetbe mártogatva fogyasztjuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

spárgatekercs balzsamecettel, leveles tésztába tekert spárga balzsamecetes mártogatóssal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgák két végét megfogva meghajlítva, elpattintjuk a spárgasípokat.
  2. Az így kapott spárgafejes sípokat megmossuk (ha szükséges hámozzuk), és enyhén sós, felforrt vízben 5-6 percig pároljuk, hogy roppanós maradjon, majd hideg vizes tálba szedjük, lecsöpögtetjük, és konyharuhára vagy papírtörlőre felsorakoztatva leitatjuk a nedvességet. (A maradék spárgavégeket felhasználhatjuk krémleveshez, más spárgás ételekhez.)
  3. A leveles tésztából levágjuk a szükséges mennyiségű csíkot, és a spárgákra tekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, megkenjük a tésztát felvert tojással.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük a tésztába tekert spárgát.
  5. A mártogatóshoz a balzsamecetet és a mézet elkeverjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 294
elküldve: 5
receptkönyben: 113
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Puzsi
Puzsi / Puzsi p, 2012-05-18 08:41

Kedves Tündér!

Elkészítettem ezt a receptet, egy kis változtatással: a tésztát megkentem mustárral, és úgy tekertem rá a spárgára. Így a mártogatós elmaradt, de a mustár íze és állaga pótolta azt ! :)

Köszönet az ötletért!

Puzsi

Gargoyle
P. / Gargoyle v, 2011-05-22 21:35

Szia Tündér!
Megcsináltam ma estére nassolni. Fú, nagyon jó volt! :-))
Ismétlünk még, az már biztos! Köszi!
Eszter

Gargoyle
P. / Gargoyle cs, 2011-05-19 15:53

Hát ez mennyire jó! Meg is csinálom, amíg tart a szezon.
Köszi!
Eszter

Legfrissebb cikkek

Itt a tészta-liszt meghajtású autó?
Itt a tészta-liszt meghajtású autó?
Bár a Gyermelyi új találmánya benzinnel működik, mégis csupán tésztára és lisztre van szükség ahhoz, hogy esetleg a Te házad elé guruljon be. Hajts rá! (x)
Ez a legmesésebb mézeskalács-ház, amit valaha láttál
Ez a legmesésebb mézeskalács-ház, amit valaha láttál
Karácsonykor szinte minden otthonban sülnek a mézeskalácsok, a kreatívabbak pedig meg sem állnak egy csodás mézeskalács-házikóig. És vannak, akik egyből egy kastélyt építenek.
A hét szakácsa: gasztróger
A hét szakácsa: gasztróger
E heti szakácsunk: gasztróger, egy bájos fiatal hölgy. Eláruljuk, Nikinek hívják, és távlati céljai között étteremnyitás és szakácskönyvek is szerepelnek. Ismerjétek meg!
300