Spárga leveles tésztába tekerve recept

1 adag
300
kcal
Spárga leveles tésztába tekerve
Spárga leveles tésztába tekerve
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran van úgy, hogy a legegyszerűbb módon készített ételek a legfinomabbak. Így van ez a leveles tésztába tekert spárgával is. A ropogós leveles tészta, a spárga és a balzsamecet íze nagyon jól harmonizálnak egymással. Olyan igazi beszélgetős harapnivaló. Fogunk egy tekercset, mártunk egyet a balzsamecetbe, harapunk, élvezzük az ízeket, és közben figyelünk a beszélgetésre:).
Nehéz a recepthez pontos mennyiségeket megadni, különösen a leveles tészta esetében. Most bolti tésztát használtam, de nem fagyasztottat, hanem a mindjárt használható, feltekerős változatot. Ezt azért szeretem, mert ha éppen nem kell az egész tészta, levágom a szükséges mennyiséget, és a maradékot nyugodtan tárolhatom pár napig a hűtőben. Ennél az ételnél sem lesz szükség az egész csomag tésztára.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A balzsamecetes mártogatóhoz

ajánlat

A spárgás tekercseket melegen, balzsamecetbe mártogatva fogyasztjuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

spárgatekercs balzsamecettel, leveles tésztába tekert spárga balzsamecetes mártogatóssal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgák két végét megfogva meghajlítva, elpattintjuk a spárgasípokat.
  2. Az így kapott spárgafejes sípokat megmossuk (ha szükséges hámozzuk), és enyhén sós, felforrt vízben 5-6 percig pároljuk, hogy roppanós maradjon, majd hideg vizes tálba szedjük, lecsöpögtetjük, és konyharuhára vagy papírtörlőre felsorakoztatva leitatjuk a nedvességet. (A maradék spárgavégeket felhasználhatjuk krémleveshez, más spárgás ételekhez.)
  3. A leveles tésztából levágjuk a szükséges mennyiségű csíkot, és a spárgákra tekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, megkenjük a tésztát felvert tojással.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük a tésztába tekert spárgát.
  5. A mártogatóshoz a balzsamecetet és a mézet elkeverjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 195
elküldve: 5
receptkönyben: 87
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

Hozzászólások (5)

Puzsi
Puzsip, 2012-05-18 09:41

Kedves Tündér!

Elkészítettem ezt a receptet, egy kis változtatással: a tésztát megkentem mustárral, és úgy tekertem rá a spárgára. Így a mártogatós elmaradt, de a mustár íze és állaga pótolta azt ! :)

Köszönet az ötletért!

Puzsi

Gargoyle
Gargoylev, 2011-05-22 22:35

Szia Tündér!
Megcsináltam ma estére nassolni. Fú, nagyon jó volt! :-))
Ismétlünk még, az már biztos! Köszi!
Eszter

Ízes kalandok
Ízes kalandokcs, 2011-05-19 21:31

Szia Eszter!

Örülök, hogy tetszik! (Én is kinéztem ám nálad ezt, azt:))
Tündér

Gargoyle
Gargoylecs, 2011-05-19 16:53

Hát ez mennyire jó! Meg is csinálom, amíg tart a szezon.
Köszi!
Eszter

Legfrissebb cikkek

Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
A répatortával kezdődött, ma már azonban lophatunk cukkinit, sütőtököt, céklát, édesburgonyát is a sütinkbe. Bizarrul hangzik? Pedig érdemes kipróbálni őket!
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Halloween éjjelén az amerikai gyerekek ajándékzsákmányolásra indulnak, ám sokan közülük nem tudják elfogadni az édességeket. Egy kampány azonban most rájuk is gondolt.
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Magas hidrogénperoxid-tartalma miatt a Kid's World Dessert elnevezésű csokoládé-vanília ízű pudingot kilenc európai tagállamban kivonták a kereskedelmi forgalomból.
300