r
Nosalty Logó

Pulykahúsos rakott káposzta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Pulykahúsos rakott káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3791 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2482 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    1777 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.6 g

Zsír

  • Összesen
    184.5 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14891.9 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    1073 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    2315 mg
  • Nátrium
    10663 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    2450.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1183 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    560 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4450 micro
Összesen 3791 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykahúst és a füstölt húst ledaráljuk.
  2. A hagymákat kis kockákra vágjuk, és 2-3 ek olajon megfonnyasztjuk. Megszórjuk pirospaprikával, köménnyel, hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, kis vizet öntünk alá, jól elkeverjük, és lefedve készre pároljuk.
  3. Közben a rizst váltott hideg vízben átmossuk, majd hideg sós vízben megfőzzük. Jól lecsepegtetjük.
  4. A savanyú káposztát egy tál hideg vízbe áztatjuk, kicsit átlötyköljük, kinyomkodjuk belőle a vizet, és 2-3 ek olajon, kis lángon, lefedve megdinszteljük. Közben gyakran megkeverjük.
  5. Egy mélyebb tepsibe tesszük a káposzta felét, egyenletesen rászórjuk a rizst, majd a hús következik a szaftjával együtt, arra pedig a káposzta másik fele.
  6. Egy nagy tejfölt folyósra keverünk, majd eloszlatjuk a káposzta tetején.
  7. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 16701
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mi a húsok közül a szárnyasokat részesítjük előnyben. Így nálunk a rakott káposzta is pulykahúsból készül. Nagyon finom így is, csak ajánlani tudom mindenkinek. Előnye, hogy egyáltalán nem zsíros.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek