Préselt malacság recept

Préselt malacság
Préselt malacság
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor olyan nehéz kitalálni, hogy mit tegyünk a reggeliző, vagy vacsorázó család asztalára. Egy idő után már unják a felvágottat, vagy nincs kedvük meleget vacsorázni. Minden két hétben készítek egy ilyen kis adagot, egyszerre nem többet, mert úgy jó, ha 1-2 napon belül elfogy! Már várják a következő alkalmat, és még nem unták meg! Ami a legfontosabb, hogy viszonylag olcsó.

 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Jó szívvel ajánlok hozzá finom lágy kenyeret, rengeteg zödséget: paprikát, paradicsomot, uborkát, retket stb.... Nagyon finom bármilyen savanyúsággal is. Most tetszés szerint levehetünk a polcról bármit, amit nyáron szorgalmasan üvegekbe raktunk !

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

rakott malacfej, préselt kocsonya
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fél fejet megtisztítjuk, a felesleges részt levágjuk róla. A fület felcsíkozzuk, a fej többi részét és a malachúst felkockázzuk.
  2. Alapos mosás után feltesszük főni annyi vízben, hogy  éppen ellepje. Ha felforrt lehabozzuk, mint a húslevest, és csendes tűznél főzzük tovább.
  3. Közben megtisztítjuk a zöldséget, a fokhagymát, és egészben a húshoz adjuk. Úgy ízesítjük be, hogy kóstoláskor az ízek intenzíven érezhetők legyenek (hidegen veszít a fűszerek ízéből). Ha készre főtt, leszedjük róla a zsírréteg egy részét, és kiszedjük a zöldségeket. Langyosra hűtjük.
  4. Egy tetszőleges formát (nálam jénai) frissen tartó fóliával kibélelünk. Elrendezzük benne a húst, majd rászűrjük a levét, hogy szintén ellepje. A tetejére süllyesztünk valamit (nálam vágódeszka), 1kg körüli súllyal lepréseljük.
  5. Másnapig hűtőbe tesszük, a fólia eltávolítás után ízlésesen szeleteljük, majd tálaljuk.
  • tepsi mérete: 20×14 cm
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 868
elküldve: 1
receptkönyvben: 81
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept
hirdetés

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ellák
Tésztásfül / Ellák h, 2013-12-02 10:33

Szia Olaszné Anci

Nem felejtettem el! A kocsonyát hagyományos András napi módon készítettem el , a receptet is feltettem. Köszi , de minden képen az lesz a következő, a te "kocsid"!
Üdvözletem, minden jót az ünnepekre!
Tésztásfül

Ellák
Tésztásfül / Ellák szo, 2013-11-09 14:13

Ha bejön az igazi tél, a kocsonya szezon, akkor elkészítem a családomnak! A képen is jól néz ki! Köszönöm neked a receptet. A súlyozást ismerem , mert a disznósajtokat is hasonlóan , fólia nélkül, bélben! :)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci v, 2013-11-17 13:17

Kedves Ellák !
Mi nagyon szeretjük, örülök, hogy felkeltette az érdeklődésedet, sok sikert kívánok az elkészítéséhez ! Üdv: Anci

Ellák
Tésztásfül / Ellák v, 2013-11-17 13:38

Kedves olaszneanci,

A Te véleményed szerint , megoldható az elképzelésem? Hasonló tömlős "aszpikos" felvágottakhoz hasonlóan, megtöltenék ilyen tömlőt. Elkötve a végüket zsinóron felakasztva a te recepteddel megtöltve? Szeletelve szerettem az aszpikos felvágottakat. Persze a kocsonya anyagába is kell majd főznöm egy kis zselatint, hogy tartson, ne "olvadjon" meg a kocsonya pl: két kenyér között .
Kösz még egyszer a receptet és több ötletet szült is bennem . :)
Tésztásfül, alias Ellák

apecs
apecs / apecs v, 2013-02-17 21:02

Kedves Anci! A préselés folyamatát magyarázza el nekem legyenszíves, a tetejére is teszünk fóliát?
A receptjeihez fogadja őszinte elismerésem! Minden jót! pulis

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci cs, 2013-02-21 17:20

Kedves pulis !
Amikor puhára főtt a hús, leszűröm a levét. Egy téglalap alakú jénait kibélelek folpack-kal
keresztbe, hosszába is. Olyan hosszúra szabom, hogy a maradékot minden oldalról a tetejére tudjam hajtogatni.Elrendezem benne az apró húsdarabokat.A léről leszedegetem a zsíros réteget és a visszamaradt léből annyit szedek a húsra, épp hogy ellepje.Két oldalról ráhajtom a fóliát,
ráteszem a vágódeszkát, ( ami nekem pontosan ráillik a jénai tetejére ) A másik két oldalról a deszkára hajtom a fóliát és vagy súlyt, vagy 1 bontatlan kilós zacskó sót teszek a tetejére,
Mehet a hűtőbe! Remélem segíteni tudtam egy kicsit.
Köszönöm az elismerést, jó munkát kívánok a konyhában !Üdv: Anci

Timancs
Timancs k, 2012-11-27 14:52

Ó!!! Imádom a malacságokat! :-)
Nem illik félreérteni! :-)
Csodálatos a kép is! Már most falatoznék belőle, ha tehetném!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci k, 2012-11-27 18:15

Kedves Timancs !
Nem értettem félre, bár lehetne, de nem illik.
Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet, készítsd el, érdemes.
Szeretettel üdvözöllek: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci v, 2011-10-30 20:48

Kedves Sanyasef !
Ne haragudj,hogy letegezlek, én sem haragszom ha így teszel.
Próbáld ki, tényleg finom,én vigyázni szoktam, hogy egy kis sovány hús is legyen benne,
szerintem sokkal finomabb !Az én Sándoromnak is ízlik.
Boldog születésnapot ! Üdv: Olaszné Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci v, 2011-10-30 20:41

Kedves Évám !
Köszönöm,átjöttek a receptek és olvashatók is.
Finom a malacság, próbáld ki ! Majd írd meg a véleményed.
Erősebben kell fűszerezni, mert hidegen veszít a savából is !
Itt is napos idő volt, bográcsoztunk. A fiúk főzték a pörköltet,
mi meg a barátnőmmel tisztítottuk és zacskóztuk a tyúkokat ! Üdv: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva szo, 2011-10-29 14:50

Kedves Anci!
Szóval finom és puha, és malacságos:-)) , és nem tartósítós : Jöhet!!!!! :-))
Mennek, amik a könyvben vannak, párat ma küldök:-))
Szép, napos hétvégét Nektek!!, -itt legalábbis az van, a párom épp felássa a kertet, szerinte, ettől szebb időben nem is lehetne, még fütyül is hozzá:-))
Én is örülök, hatalmas mennyiségű ruha került kiteregetésre, méghozzá az udvarban:-))
Puszi:Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci szo, 2011-10-29 10:54

Kedves Piroskám !
Köszönöm a kedvességed, megint örülök, hogy hallok rólad !
Ha szereted a disznósajtot, akkor ízleni fog !
Ha elkészíted, érdekel a véleményed ! Puszi, neked is szép hétvégét ! Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva p, 2011-10-28 22:19

Kedves Anci!

Végre megérkezett:-))
Nagyon étvágygerjesztő!! :-))
Elmentve. Nagyon bólogatott rá a családom:-))
Szép, mozgalmas hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci szo, 2011-10-29 10:49

Kedves Évám !
Nagyon fontos, hogy jól megpuhuljanak a hozzávalók.
Finom és olcsó ! Nagyon fontos,
hogy semmilyen tartósítószert nem tartalmaz ! Üdv: Anci

csikipi
Csiki Piroska / csikipi p, 2011-10-28 20:23

Szia Anci!
Fogadni mertem volna, hogy a te recepted, amikor megláttam a rózsát. Na és a neve is van olyan jó, mint a Rugós kakas. Biztosan finom is az összetevők alapján. Szép hétvégét. Piroska.

565