r
Nosalty Logó

Pisztáciás-csokis sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli(E)va
Pisztáciás-csokis sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A ganache szószhoz

A szóráshoz

Összesen 1419 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A ganache szószhoz

A szóráshoz

Összesen 8506 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A ganache szószhoz

A szóráshoz

Összesen 417 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    91.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1179.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.5 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    429 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 1419 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    130.6 g

Zsír

  • Összesen
    546.5 g
  • Telített zsírsav
    282 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    189 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    2139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7074.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    1278 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    1446 mg
  • Foszfor
    3172 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    806.9 g
  • Cukor
    607 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    427.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2628 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    341 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    1311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2571 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    706 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2783 micro
Összesen 8506 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 417 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A ganache szószhoz

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Bemelegítjük a sütőt, előkészítjük a tepsibe a sütőpapírt (amit víz alatt jól megnedvesítünk, összegyúrunk, ne féljetek, nem szakad el, jobban belesimul a tepsibe).
  2. Gőz felett felolvasztjuk a vajat a csokival, félre tesszük kicsit kihűlni.
  3. Felverjük egyben a tojásokat.
  4. A tojásokhoz adjuk a cukrot, a pisztáciát, a mandulát, kardamomot, a lisztet és a végén a csokis masszát.
  5. Megsütjük, a tepsiben hagyjuk kihűlni. A teteje megsül, belül folyósnak kell maradnia.
  6. A ganache szószhoz csak összemelegítjük a csokit a tejszínnel és a mézzel.
  7. A hideg süteményt kockákra vágjuk, keserű kakaóval megszórjuk a tetejét, és a ganache szósszal leöntve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9557
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 24.

Ajánló

Egy pohár jéghideg víz... :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

A recept Vangelis Driskas görög mesterszakácstól van, nagyon különleges "a csokit is csokival eszem..." Ha valaki nem szereti a kardamom ízét, elhagyható, bár szerintem ez a lényege, a távol-keleti országokban a medicinában is használják, elősegíti az emésztést, és gyulladásgátló hatása van. Ajánlva a csoki szerelmeseinek...

Hozzávalók

A tésztához

A ganache szószhoz

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek