Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított tészta csirkemellcsíkokkal

Pirított tészta csirkemellcsíkokkal
Pirított tészta csirkemellcsíkokkal
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a kínai büfékben kapható pirított tésztát, de sajnos sokszor kell csalódnom benne.

Egy-két speciális alapanyag beszerzésével (hipermarketekben is kaphatóak már) legalább olyan jót, de szerintem sokkal finomabbat készíthetünk mi magunk otthon! Arról nem is beszélve, hogy így több benne a zöldség, nem tocsog az olajban, tudjuk mi van benne, és készülhet akár teljes kiőrlésű spagetti tésztával is (mint pl. a képen látható), szóval sokkal egészségesebb is. :)

Csirkemellel készítem, hogy laktató egytálétel, vacsora legyen belőle. Csirkemell helyett tehetünk bele csíkokra vágott tojáslepénykét is, de kiegészíthetjük tetszés szerint zöldborsóval is.

Kínai tésztával a legfinomabb, de bátran készíthetjük tojásos/durum/teljes kiőrlésű spagettivel vagy rizstésztával. De akár a tésztát helyettesíthetjük főtt rizzsel is, utóbbival nagyon finom sült rizst kapunk, érdemes úgy is kipróbálni!

 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Kihagyhatjuk a csirkemellet, de helyettesíthetjük tofuval vagy csíkokra vágott, sült tojással. Tetszés szerint tehetünk bele akár zöldborsót, zöldbabot is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet vágjuk csíkokra, és kevés szójaszószban hagyjuk pácolódni.
  2. Vágjuk vékony csíkokra a sárgarépát, a hagymát és a káposztát. Az újhagymát is aprítsuk fel tetszés szerint (csíkokra vagy karikákra).
  3. A tésztát a csomagoláson leírtak szerint főzzük meg kevés sóval.
  4. Hevítsünk forróra egy wokot, vagy ha nincs, akkor egy nagyobb serpenyőt (ahogy én is tettem), majd kb. 2 evőkanál szezámolajon először pirítsuk meg a csirkemellet, majd tegyük félre.
  5. Tegyünk még egy kis olajat a serpenyőbe, és néhány perc alatt pirítsuk meg benne a hagymát, répát és káposztát is úgy, hogy még kissé ropogósak maradjanak! Végül adjuk hozzá a lereszelt fokhagymát, gyömbért és az újhagymát, keverjük át, ezeknek már nem kell sok idő.
  6. Adjuk a zöldségekhez a lecsöpögtetett tésztát, továbbra is magas hőmérsékleten pirítsuk egy kicsit, amíg színt nem kezd kapni. Ekkor tegyük bele a csirkemellet, a szójaszószt, az osztrigaszószt, chilit és tetszés szerint szecsuáni vagy fekete borssal is ízesíthetjük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 98
össznézettség: 30 092
elküldve: 4
receptkönyvben: 177
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
68 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
kategória: tészta
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kínai tészta, kínai pirított tészta, pirított tészta, csirkés pirított tészta, kínai pirított tészta, sült tészta, kínai sült tészta, csirkés sült tészta, pirított tészta csirkemellel, kínai tészta csirkemellel, pirított tészta csirkével, kínai tészta csirkével

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Tue, 2017-11-14 09:53

Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy ízlett a kisfiadnak! :) Bizony, osztrigaszósz nélkül is nagyon finom.

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Fri, 2017-04-21 10:11

Próbáld ki bátran nélküle is! Régen nekem sem volt és csináltam a nélkül is, úgy is finom volt. :)

782
tészta 20 dkg
csirkemell filé 20 dkg
káposzta 0.5 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 1 nagy db
újhagyma 2 db
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 1 cm
szójaszósz 5 ek
osztrigaszósz 1 ek
szezámolaj 3 ek
chili 1 db
bors 0 ízlés szerint