r
Nosalty Logó

Paleo császármorzsa meggyöntettel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Paleo császármorzsa meggyöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A morzsához

Az öntethez

Összesen 348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A morzsához

Az öntethez

Összesen 1387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A morzsához

Az öntethez

Összesen 148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    92.8 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3463.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    657 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1667 mg
  • Nátrium
    723 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    564.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    582 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1780 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1058 micro
Összesen 1387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A morzsához

Az öntethez

Elkészítés

A morzsához

  1. A liszteket keverjük össze a sütőporral.
  2. A tojásokat válasszuk szét.
  3. A sárgájához adjuk hozzá a citromhéjat, a vaníliát és a kókusztejet, keverjük át.
  4. A fehérjét a csipet sóval, a xilitet fokozatosan hozzászórva verjük kemény habbá.
  5. A kókusztejes tojástkeverjük össze liszttel, majd az egészbe óvatosan forgassuk bele a fehérjehabot.
  6. Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, majd borítsuk bele a tésztánkat (kb. 1 cm magasan terüljön el benne a tészta), fedjük le és mérsékeljük alatta a hőmérsékletet.
  7. Addig süssük a tésztát, amíg a teteje is el nem kezd szilárdulni (takaréklángon legalább 5 perc), ekkor egy nagy lapáttal/ kanállal 5-6 részben fordítsuk át a másik oldalára. Ezt követőten már ne fedjük le.
  8. Süssük így tovább, közben még kisebb darabokra szaggathatjuk.
  9. Az öntethez a meggyet a fahéjjal, a xilittelés a vízzel tegyük fel főni, ha elolvadt benne a cukor, akkor kész a meggyszósz. Ha mézzel készítjük, akkor azt csak akkor adjuk hozzá, ha már levettük a tűzről a meggyet.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 31641
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nekem soha nem volt még olyan császármorzsa receptem, ami ne lett volna a végén száraz, vagy épp nyers. El sem tudtam képzelni, hogy Ferenc József mit "evett" ezen a desszerten. Ám sosem lehet tudni, hogy mit hoz ki az emberből egy diéta...

Hozzávalók

A morzsához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!