Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyúl egészben sütve

Nyúl egészben sütve
Nyúl egészben sütve
130 perc / előkészület: 10 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (62)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még sosem készítettem sült nyulat. Ez volt az első próbálkozásom, de nagyon jól sikerült. Legközelebb, ha módom lesz rá, kint, szabadban, nyárson fogom elkészíteni.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Köretnek dinsztelt burgonyát készítettem mellé. Jó étvágyat hozzá!

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

egészben sült nyúl, nyúlpecsenye, nyúl nyárson, nyúl tepsiben
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nyulat nagyon alaposan megtisztítjuk.
  2. Szalonnakockákkal és fokhagymagerezdekkel sűrűn megtűzdeljük. (Én egy helyre szalonnát és fokhagymát is teszek.) Megsózzuk, borsozzuk, ételízesítővel és majorannával megszórjuk a nyúl mindkét oldalát.
  3. Egy mély tepsibe helyezzük, köré rakjuk a megmaradt fokhagymát és szalonnakockákat, babérlevelet, a zsírt, és felöntjük a fehérborral. Lefedjük a tepsinket alufóliával.
  4. Előmelegített sütőben 1 órát sütjük, majd levesszük a fóliát, és  pirosra sütjük. Néha meglocsoljuk a zsírjával, hogy ne száradjon ki a hús. Félidőben meg lehet fordítani a nyulat, hogy mindkét oldala szép piros legyen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 71
össznézettség: 151 513
elküldve: 24
receptkönyvben: 290
elkészítve: 31/42
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

Hozzászólások (62)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Tue, 2016-04-26 15:52

Kedves Edit!

Remek recept, nagyon finom lett!

berky
berky Sat, 2015-01-24 19:04

Megcsináltam, nagyon finom lett! Köszi a receptet.

cshcgabi
cshcgabi Wed, 2014-12-10 22:36

Kedves Edit!
Annyira jó a recepted, hogy a "nemszeretemanyulat" férjem a felét megette és kijelentette, hogy ez nagyon finom! :) Köszönöm szépen! :)
Üdv!

Kamonka
Kamonka Sat, 2014-10-11 21:40

szia,
remekül sikerült a nyuszi,mindenkinek nagyon ízlett!!!!!!!!!!!és még sült mellette szalonnával tűzdelt krumpli is,igen jóóóóóóóóó lett!!!Köszi a finm receptet!!!!!!!!

polesz
polesz Mon, 2014-06-09 12:53

Darabokból is pont ugyanolyan finom. Pár házinyúl combot sikerült kivenni a fagyról a minap csirke helyett (tudom, cimkék). A babérlevelet elfelejtettem, de anélkül is nagyon finom lett.

ani0228
ani0228 Wed, 2013-01-23 19:22

Kedves Edit Én is ugy jártam mint te kaptunk egy ismerösünktöl egy nyuszit szerencsére konyhakészre egészbe.Még sohase ettem nem hogy még tudjam hogyan kell megsütni.Ezért gondoltam szét nézek itt ezen az oldalon és kinéztem a te ötleteidet és tetszettek a hozzávalok hát gondoltam ezekböl itélve csak jo lehet.öszintén nem hittem hogy ilyen finom lehet.KÖSZONÖM neked hogy segitettél és ennyivel tartozom neked hogy megirom.

laraed
Edit / laraed Thu, 2013-01-24 11:36

Kedves Ani ! Nagyon szépen köszönöm a dicsérő szavaidat , nagyon jól esik:)) Annak meg végképp örülök , hogy első találkozásod a nyúllal ilyen jól sikerült :)) Elsősorban nagyon egészséges a nyúl hús , másodsorban az sem elvetendő dolog , hogy bővült a recept repertoárod is. Ajánlom figyelmedbe a következő "Nyúlkapás" alkalmára a többi nyúl receptemet is. Vörösboros nyúlpörkölt vagy a rántott nyúl:))Sok sikert a főzöcskézéseid során :)) Üdv Edit

GastroPunk
GastroPunk Tue, 2012-09-11 12:47

próbáld ki ezt a receptet zsir helyett füszeres olajjal (tört fokhagyma, finomra vágott hagyma, rozmaring, só, bors, olaj és apucitól csent 1,5-2dl sör sürü állagú keveréke)
tuti jó lesz
az állatvédőknek meg üzenem, hogy az ember eredendően HÚSEVŐ!!! akinek meg nem tetszik szopogasson kavicsot, jó étvágyat hozzá!
(angol klaviatura, bocs a hibákért)

nemoadri
nemoadri Sun, 2013-04-07 12:37

Kedves GastroPunk!

Köszönöm szépen a jó receptet, kipróbáltam, isteni finom lett, máskor is így fogom elkészíteni!:)

laraed
Edit / laraed Tue, 2012-09-11 16:40

kedves GastroPunk ! Nem vagyok semmi jónak az elrontója ezért legközelebb ha sült nyúl lesz a menü akkor kipróbálom a receptedet
Üdv Edit

Todika
Todika Sat, 2012-08-25 08:46

Kedves Edit!
Elokeszitve a nyuszi!
Elolvastam a kommenteket,es azt azert elkell mondanom,hogy az igaz,hogy latvanyilag nem igazan bizalom gerjeszto egy nyuszi,DE szerintem annak kellene megneznie a receptedetaki ezt szeretne elkesziteni!
En tegnap kaptam edesanyamtol egy egesz nyuszit,es arra gondoltam egeszben megsutom!Na ebben Te nagy segitsegemre szolgaltal!Nagyon koszonom,es megirom a vegeredmenyt is!
Szep napot kivanok Ica

laraed
Edit / laraed Tue, 2012-09-11 16:38

Kedves Ica ! Örülök , hogy az én receptem tetszett meg Neked :)) Várom a beszámolód! Üdv Edit

Sancho
Sancho Thu, 2012-03-15 13:18

Hűha! Megyek is a nyúlas szomszédhoz! Köszi az ötletet!

Sancho
Sancho Fri, 2012-03-16 14:12

Már belecsüccs a pácba. Holnapig a hidegben gondolkojék! Oszt, valami lesz vele, ha nem egyéb, megsütöm!

Jafar
Jafar Tue, 2011-01-25 15:36

Most raktam be sülni,csak annyi változtatással,hogy raktam még hozzá rozmaringot,és kakukkfüvet.Kíváncsi vagyok rá,így még nem készítettem.Majd jelzem! :))

szépróza
szépróza / szépróza Sun, 2011-01-16 23:50

én azt nem értem, hogy akinek nem tetszik, az miért kattint? én sem kattintok a rebarbarás receptekre, sőt nem nézek soha melegpornót. de nem is fikázódom, hogy milyen undorítók. egész egyszerűen ignorálom őket, és hagyom, hogy élvezze, akinek ez kell. az a baj ezzel az országgal, hogy mindenki annyira meg akarja mondani, hogy mitől leszel jó ember. hagyjuk már kicsit békén egymást...

zsuzsi965
zsuzsi965 Thu, 2010-12-30 16:05

Ha ha ha! Micsoda indulatok! Én a magam részéről nem vagyok sem csigás, sem plüssállatvédő, de az az állat a tányéron tényleg nem valami étvágygerjesztő látvány.

laraed
Edit / laraed Thu, 2010-12-30 16:28

Kedves Zsuzsi965 ! Akkor nagyon sajnállak Téged ,mert akkor egy töltött kacsát , vagy egy grillcsirkét is undorral eszel?! Rossz lehet Neked!!!!! Ha egyáltalán eszel ilyesmit !!! De azért Boldog Új Évet Kívánok :)))) Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Mon, 2010-11-22 08:38

Ha lesz nyulam akkor majd megcsinálom és felteszem azt is:)) Üdv Edit

szépróza
szépróza / szépróza Sun, 2010-11-21 22:31

kedves Edit,

leírod azt a receptet is, amit megcsináltál volna, ha előbb kapod meg vagy a nyulat később?

köszi!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-09-12 21:16

Sorrendben visszafelé:

- Nem láttam még nyúzott macskát. - Nem voltam soha olyan szorult helyzetben, hogy egy macska húsára lett volna szükségem. Egyébként nem tartom ördögtől valónak egy macska, kutya vagy tengerimalac elfogyasztását. Az átlag európai/észak-amerikai ember nagyon sok táplálkozási szokást primitívként, elfogadhatatlanként, fejletlenként, ízléstelenként emleget, amihez nem szokott hozzá, (OFF - Csak a nagy állatvédelemről jutott eszembe...)Teljesen korrektnek tartja magát, mikor megvesz 80 dkg csirkemellet, amit három csirke használt addig, amíg valakik el nem végezték azt a piszkos munkát, hogy az élő húst lefejtsék az állatról és számára tisztán hasznosítható, személytelen élelmiszerré upgrade-eljék, ellenben abnormálisnak tartja, ha valaki tisztában van azzal, hogy a húsért valaminek(valakinek) meg kell halnia és valakinek fel kell vállalnia, hogy öl. (...és nem gyilkol) Bocs, ha OFFba fordultam, ez már nem biztos, hogy egy gasztroblogra tartozó fejtegetés.

- Ismerős bácsi/néni/tenyésztő u.o. biztonságos forrás, mint a saját hentesed (feltéve, ha titokban haragszik rád). ;)

- Nem hogy a kép alapján nem tudnám megállapítani, hanem még élőben sem - egészen addig, amíg meg nem ettem és nem látom a lapockacsontját. (Más alapján meg nem tudom eldönteni - nem vagyok állatorvos.) Kis segítségként:
macska - http://www.animalskeletons.net/a_LO51250-R01-034-15A.jpg
nyúl - http://www.animalskeletons.net/rab2.jpg

- Nem vagyok egyenlő Zsuzsával... Csak nyúlrecepteket keresve erre vetődtem.

laraed
Edit / laraed Mon, 2010-09-13 07:42

Köszi a választ RaSH......Mindig tanul az ember !:)))) Üdv Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-09-13 00:24

Bocs, de mind a két link alatt macska csontváz látható, csak egyszer jobbról, másodszor balról.

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-09-13 00:35

Kérnénk befejezni ezt a hallatlanul informatívan recepthez kapcsolódó eszmecserét - a pontosság kedvéért az egyik valóban nyúl, a másik macska, kedves porcukor.
Kedves további hozzászólók!
A továbbiakban ha nem magához a recepthez kívántok hozzászólni, hanem állatvédelmi, anatómiai vagy egyéb más kritikát akartok gyakorolni, megvitatni, ne a recept alatt tegyétek.
Kössz.
Szerk.

Todika
Todika Sat, 2012-08-25 07:42

Nagyon orulok,hogy ezt leirtad,en szemely szerint kizarnam az ilyet!

laraed
Edit / laraed Mon, 2010-09-13 07:46

Kedves Gargoyle ! Mi csak beszélgetünk ! A Nikike és a Zsuzsa hozzászólása az ami nem ide való ! Azt nem kéne engedni ! De természetesen be is fejeztem! :)))) Üdv Edit

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-09-13 10:06

Drága Editkém! Jaj nehogy épp Te magadra vedd, ez nem Neked szólt, hanem azoknak, akik megint olyan "csigásba" mentek át. :-D
Sok puszi!
Eszter

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-09-14 09:07

Bocs... Ha a "csigás" kifejezés alapján következtethetek - ami nekem, vendégként nem sokat mond - úgy gondolom, ha a félvega plüssállatvédők közé sorolsz alapvetően helytelenek az elképzeléseid rólam.

Egyébként pedig az alapanyag megválasztásának lehetséges kritériumai simán hozzátartozhatnak egy recepthez, még akkor is, ha az anatómiai részletei miatt ezek nem hatnak étvágygerjesztően.

A recept egyébként le lett tesztelve.
Editke, finom lett, ügyes vagy! :)

laraed
Edit / laraed Tue, 2010-09-14 18:32

Kedves RaSHaWeRaKH ! Örülök , hogy ízlett. Nekem is bejött ! Először csináltam egyben sült nyulat és nagyon jól sikerült. Üdv Edit

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-09-14 10:17

Kedves!
A "csigás" kifejezés nem kifejezetten bántó, itt már szinte fogalom,amióta egy kedves recepttársunk fel merte tenni a csigapörköltjét. A receptet és az alatta lévő hozzászólásokat itt találod:
http://www.nosalty.hu/eticsiga_porkolt_recept_22138
Sajnos ez a recept itt, is kezdett ebbe átmenni, amire őszintén szólva semmi szükség, kezdve a legelső magasröptű hozzászólással.
A húsos receptek alatt nem állatvédelemmel kell foglalkozni és mindenkinek szubjektív dolga, hogy mit tart aranyosnak és mit hajlandó az asztalára tenni - de ez a megjegyzés itt inkább a jóval fentebb olvashatókra vonatkozott.
Hát innen a "csigás". :-)
Üdv:
Eszter

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-09-14 21:35

Szia Eszter!

Ehh... :))) Mivel fel lettem "csigázva", végig olvastam: már mindent értek. Valóban semmi értelme nincs egy recept kapcsán átmenni bármiféle gasztro-etikai fejtegetésbe. Korábbi bejegyzésemben saját magam is jeleztem, hogy "OFF" vagyok. (...mellesleg lelkiismeretlen húsevő is...) ;)

Szép estét! Üdv:

R.

laraed
Edit / laraed Mon, 2010-09-13 10:27

Kedves Eszter ! Részben magamra veszem, mert igazad van .De ha nem írnánk vissza az olyanoknak akik rosszindulatú megjegyzéseket tesznek , akkor nem tudnánk leengedni a gőzt ami ez miatt keletkezett:)))))és az ebéd biztos rosszul sikerülne:)))) Jó főzőcskézést mindenkinek:)))))))))) Puszi Edit

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-09-13 10:30

Editkém, egyszerűen kizártnak tartom, hogy az ebéd nálad rosszul sikerül... :-D

laraed
Edit / laraed Mon, 2010-09-13 10:41

:))))))) Aranyos vagy , de volt rá már példa !!!:((((( Ma annyi az előnyöm , hogy nem főzők és így biztos , hogy nem ronthatom el. :)))))) Tegnap pedig Székelykáposztát csináltam és ugye arról tudjuk ., hogy másnap még finomabb .Puszi Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-09-12 13:58

@laraed: :)
Sülten még nem láttam macskát, de egy pizsijéből kirántott nyúlról vagy macskáról nagyon nehéz megmondani melyik melyik is volt eredetileg, az egyetlen csalhatatlan módszer a lapocka külső oldalán lévő nyúlványról történhet. :)
Azért az esélye kicsi, hogy itthon macskát vennél a hentesnél... Az bizalmi pozíció és egyszer terjedjen el egy jól bejáratott hentesüzletnél, hogy ilyesmi fordulhat elő... Hehe...

laraed
Edit / laraed Sun, 2010-09-12 16:00

Kedves RaSHaWeRaKH ! Te egyenlő vagy Zsuzsával ?? A kép alapján megtudod állapítani , hogy ez nyúl?? Mondjuk én nem hentesnél vettem hanem egy ismerős bácsitól kaptam ! Biztosítalak , hogy nyúl:))))))Láttál már nyúzott macskát???????????? UHHHHHHH Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Sat, 2010-09-11 19:50

Köszi Zsuzsi 965 ! Te is olyan vagy mint a Nikike ! Szeretlek benneteket !!!!!!!!!!!!!!!!! Üdv Edit Ja és honnan tudod , hogy így néz ki a "SÜLTMACSKA"?????? ha egyáltalán tényleg így néz ki ?? !! Remélem érted a kérdést!!!!!!!!!!!!!! Millió puszi NEKTEK

nyamóka
nyamóka / nyamóka Fri, 2010-09-10 19:43

Így van, kedves Gabóca, eszünkbe sem jutott vitatkozni, csak tudod, volt már ennek előzménye más recepteknél. Pl. Sárvári Marika sült malacán is volt, aki megbotránkozott, pedig a recept nagyon is jó!Pont ez a lényeg, hogy mi is úgy gondoljuk, hogy mindenki egyen azt, amit jónak lát, amit szívesen fogyaszt, és hogy legyünk mind nyitottabbak, elfogadóbbak egymással.
Azaz, egyetértünk veled: Ízlések és pofonok... :-)
Üdv.: Éva

gaboca 50
gaboca 50 Fri, 2010-09-10 14:58

hali lányok-)izlések és pofonok között van külömbség ,a nyulat nagyon sokféle képen meg lehet csinálni van aki szereti ,van aki nem kár ezen vitatkozni

laraed
Edit / laraed Fri, 2010-09-10 17:02

Kedves Gaboca ! Mi nem vitatkozunk, csak az első hozzászóló mondanivalója nem a legszimpatikusabb volt és ezt többen is nehezményeztük. Üdv Edit :))

laraed
Edit / laraed Thu, 2010-09-09 22:56

Kedves Nyamóka ! Ha közelebb lennénk egymáshoz szívesen fogadnám a felajánlásod , de csak miután beszéltem a plébánossal:))))))))))))))))))))))))))Üdv Edit

739
nyúlhús 2 kg
disznózsír 10 dkg
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
babérlevél 4 db
ételízesítő 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 fej
fehérbor 1 dl
füstölt szalonna 10 dkg