Nyúl egészben sütve recept

1 adag
740
kcal
Nyúl egészben sütve
Nyúl egészben sütve
receptkönyvben hozzászólások (55)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még sosem készítettem sült nyulat. Ez volt az első próbálkozásom, de nagyon jól sikerült. Legközelebb, ha módom lesz rá, kint, szabadban, nyárson fogom elkészíteni.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Köretnek dinsztelt burgonyát készítettem mellé. Jó étvágyat hozzá!

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

egészben sült nyúl, nyúlpecsenye, nyúl nyárson, nyúl tepsiben
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nyulat nagyon alaposan megtisztítjuk.
  2. Szalonnakockákkal és fokhagymagerezdekkel sűrűn megtűzdeljük. (Én egy helyre szalonnát és fokhagymát is teszek.) Megsózzuk, borsozzuk, ételízesítővel és majorannával megszórjuk a nyúl mindkét oldalát.
  3. Egy mély tepsibe helyezzük, köré rakjuk a megmaradt fokhagymát és szalonnakockákat, babérlevelet, a zsírt, és felöntjük a fehérborral. Lefedjük a tepsinket alufóliával.
  4. Előmelegített sütőben 1 órát sütjük, majd levesszük a fóliát, és  pirosra sütjük. Néha meglocsoljuk a zsírjával, hogy ne száradjon ki a hús. Félidőben meg lehet fordítani a nyulat, hogy mindkét oldala szép piros legyen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 74 595
elküldve: 17
receptkönyben: 206
elkészítve: 14/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

Hozzászólások (55)

polesz
poleszh, 2014-06-09 12:53

Darabokból is pont ugyanolyan finom. Pár házinyúl combot sikerült kivenni a fagyról a minap csirke helyett (tudom, cimkék). A babérlevelet elfelejtettem, de anélkül is nagyon finom lett.

ani0228
ani0228sze, 2013-01-23 19:22

Kedves Edit Én is ugy jártam mint te kaptunk egy ismerösünktöl egy nyuszit szerencsére konyhakészre egészbe.Még sohase ettem nem hogy még tudjam hogyan kell megsütni.Ezért gondoltam szét nézek itt ezen az oldalon és kinéztem a te ötleteidet és tetszettek a hozzávalok hát gondoltam ezekböl itélve csak jo lehet.öszintén nem hittem hogy ilyen finom lehet.KÖSZONÖM neked hogy segitettél és ennyivel tartozom neked hogy megirom.

laraed
laraedcs, 2013-01-24 11:36

Kedves Ani ! Nagyon szépen köszönöm a dicsérő szavaidat , nagyon jól esik:)) Annak meg végképp örülök , hogy első találkozásod a nyúllal ilyen jól sikerült :)) Elsősorban nagyon egészséges a nyúl hús , másodsorban az sem elvetendő dolog , hogy bővült a recept repertoárod is. Ajánlom figyelmedbe a következő "Nyúlkapás" alkalmára a többi nyúl receptemet is. Vörösboros nyúlpörkölt vagy a rántott nyúl:))Sok sikert a főzöcskézéseid során :)) Üdv Edit

GastroPunk
GastroPunkk, 2012-09-11 12:47

próbáld ki ezt a receptet zsir helyett füszeres olajjal (tört fokhagyma, finomra vágott hagyma, rozmaring, só, bors, olaj és apucitól csent 1,5-2dl sör sürü állagú keveréke)
tuti jó lesz
az állatvédőknek meg üzenem, hogy az ember eredendően HÚSEVŐ!!! akinek meg nem tetszik szopogasson kavicsot, jó étvágyat hozzá!
(angol klaviatura, bocs a hibákért)

nemoadri
nemoadriv, 2013-04-07 12:37

Kedves GastroPunk!

Köszönöm szépen a jó receptet, kipróbáltam, isteni finom lett, máskor is így fogom elkészíteni!:)

laraed
laraedk, 2012-09-11 16:40

kedves GastroPunk ! Nem vagyok semmi jónak az elrontója ezért legközelebb ha sült nyúl lesz a menü akkor kipróbálom a receptedet
Üdv Edit

Todika
Todikaszo, 2012-08-25 08:46

Kedves Edit!
Elokeszitve a nyuszi!
Elolvastam a kommenteket,es azt azert elkell mondanom,hogy az igaz,hogy latvanyilag nem igazan bizalom gerjeszto egy nyuszi,DE szerintem annak kellene megneznie a receptedetaki ezt szeretne elkesziteni!
En tegnap kaptam edesanyamtol egy egesz nyuszit,es arra gondoltam egeszben megsutom!Na ebben Te nagy segitsegemre szolgaltal!Nagyon koszonom,es megirom a vegeredmenyt is!
Szep napot kivanok Ica

laraed
laraedk, 2012-09-11 16:38

Kedves Ica ! Örülök , hogy az én receptem tetszett meg Neked :)) Várom a beszámolód! Üdv Edit

Sancho
Sanchocs, 2012-03-15 13:18

Hűha! Megyek is a nyúlas szomszédhoz! Köszi az ötletet!

Sancho
Sanchop, 2012-03-16 14:12

Már belecsüccs a pácba. Holnapig a hidegben gondolkojék! Oszt, valami lesz vele, ha nem egyéb, megsütöm!

laraed
laraedk, 2011-01-25 20:29

Kedves Jafar! Nagyon örülök , hogy ízlett:)) Üdv Edit

Jafar
Jafark, 2011-01-25 15:36

Most raktam be sülni,csak annyi változtatással,hogy raktam még hozzá rozmaringot,és kakukkfüvet.Kíváncsi vagyok rá,így még nem készítettem.Majd jelzem! :))

szépróza
széprózav, 2011-01-16 23:50

én azt nem értem, hogy akinek nem tetszik, az miért kattint? én sem kattintok a rebarbarás receptekre, sőt nem nézek soha melegpornót. de nem is fikázódom, hogy milyen undorítók. egész egyszerűen ignorálom őket, és hagyom, hogy élvezze, akinek ez kell. az a baj ezzel az országgal, hogy mindenki annyira meg akarja mondani, hogy mitől leszel jó ember. hagyjuk már kicsit békén egymást...

zsuzsi965
zsuzsi965cs, 2010-12-30 16:05

Ha ha ha! Micsoda indulatok! Én a magam részéről nem vagyok sem csigás, sem plüssállatvédő, de az az állat a tányéron tényleg nem valami étvágygerjesztő látvány.

laraed
laraedcs, 2010-12-30 16:28

Kedves Zsuzsi965 ! Akkor nagyon sajnállak Téged ,mert akkor egy töltött kacsát , vagy egy grillcsirkét is undorral eszel?! Rossz lehet Neked!!!!! Ha egyáltalán eszel ilyesmit !!! De azért Boldog Új Évet Kívánok :)))) Üdv Edit

laraed
laraedh, 2010-11-22 08:38

Ha lesz nyulam akkor majd megcsinálom és felteszem azt is:)) Üdv Edit

szépróza
széprózav, 2010-11-21 22:31

kedves Edit,

leírod azt a receptet is, amit megcsináltál volna, ha előbb kapod meg vagy a nyulat később?

köszi!

nyamóka
nyamókak, 2010-09-14 21:37

Igen, erre a csigaügy kapcsán azóta többen is rájöttünk.... :-DD

RaSHaWeRaKH
RaSHaWeRaKHv, 2010-09-12 21:16

Sorrendben visszafelé:

- Nem láttam még nyúzott macskát. - Nem voltam soha olyan szorult helyzetben, hogy egy macska húsára lett volna szükségem. Egyébként nem tartom ördögtől valónak egy macska, kutya vagy tengerimalac elfogyasztását. Az átlag európai/észak-amerikai ember nagyon sok táplálkozási szokást primitívként, elfogadhatatlanként, fejletlenként, ízléstelenként emleget, amihez nem szokott hozzá, (OFF - Csak a nagy állatvédelemről jutott eszembe...)Teljesen korrektnek tartja magát, mikor megvesz 80 dkg csirkemellet, amit három csirke használt addig, amíg valakik el nem végezték azt a piszkos munkát, hogy az élő húst lefejtsék az állatról és számára tisztán hasznosítható, személytelen élelmiszerré upgrade-eljék, ellenben abnormálisnak tartja, ha valaki tisztában van azzal, hogy a húsért valaminek(valakinek) meg kell halnia és valakinek fel kell vállalnia, hogy öl. (...és nem gyilkol) Bocs, ha OFFba fordultam, ez már nem biztos, hogy egy gasztroblogra tartozó fejtegetés.

- Ismerős bácsi/néni/tenyésztő u.o. biztonságos forrás, mint a saját hentesed (feltéve, ha titokban haragszik rád). ;)

- Nem hogy a kép alapján nem tudnám megállapítani, hanem még élőben sem - egészen addig, amíg meg nem ettem és nem látom a lapockacsontját. (Más alapján meg nem tudom eldönteni - nem vagyok állatorvos.) Kis segítségként:
macska - http://www.animalskeletons.net/a_LO51250-R01-034-15A.jpg
nyúl - http://www.animalskeletons.net/rab2.jpg

- Nem vagyok egyenlő Zsuzsával... Csak nyúlrecepteket keresve erre vetődtem.

laraed
laraedh, 2010-09-13 07:42

Köszi a választ RaSH......Mindig tanul az ember !:)))) Üdv Edit

porcukor
porcukorh, 2010-09-13 00:24

Bocs, de mind a két link alatt macska csontváz látható, csak egyszer jobbról, másodszor balról.

Gargoyle
Gargoyleh, 2010-09-13 00:35

Kérnénk befejezni ezt a hallatlanul informatívan recepthez kapcsolódó eszmecserét - a pontosság kedvéért az egyik valóban nyúl, a másik macska, kedves porcukor.
Kedves további hozzászólók!
A továbbiakban ha nem magához a recepthez kívántok hozzászólni, hanem állatvédelmi, anatómiai vagy egyéb más kritikát akartok gyakorolni, megvitatni, ne a recept alatt tegyétek.
Kössz.
Szerk.

Todika
Todikaszo, 2012-08-25 07:42

Nagyon orulok,hogy ezt leirtad,en szemely szerint kizarnam az ilyet!

laraed
laraedh, 2010-09-13 07:46

Kedves Gargoyle ! Mi csak beszélgetünk ! A Nikike és a Zsuzsa hozzászólása az ami nem ide való ! Azt nem kéne engedni ! De természetesen be is fejeztem! :)))) Üdv Edit

Gargoyle
Gargoyleh, 2010-09-13 10:06

Drága Editkém! Jaj nehogy épp Te magadra vedd, ez nem Neked szólt, hanem azoknak, akik megint olyan "csigásba" mentek át. :-D
Sok puszi!
Eszter

RaSHaWeRaKH
RaSHaWeRaKHk, 2010-09-14 09:07

Bocs... Ha a "csigás" kifejezés alapján következtethetek - ami nekem, vendégként nem sokat mond - úgy gondolom, ha a félvega plüssállatvédők közé sorolsz alapvetően helytelenek az elképzeléseid rólam.

Egyébként pedig az alapanyag megválasztásának lehetséges kritériumai simán hozzátartozhatnak egy recepthez, még akkor is, ha az anatómiai részletei miatt ezek nem hatnak étvágygerjesztően.

A recept egyébként le lett tesztelve.
Editke, finom lett, ügyes vagy! :)

laraed
laraedk, 2010-09-14 18:32

Kedves RaSHaWeRaKH ! Örülök , hogy ízlett. Nekem is bejött ! Először csináltam egyben sült nyulat és nagyon jól sikerült. Üdv Edit

Gargoyle
Gargoylek, 2010-09-14 10:17

Kedves!
A "csigás" kifejezés nem kifejezetten bántó, itt már szinte fogalom,amióta egy kedves recepttársunk fel merte tenni a csigapörköltjét. A receptet és az alatta lévő hozzászólásokat itt találod:
http://www.nosalty.hu/eticsiga_porkolt_recept_22138
Sajnos ez a recept itt, is kezdett ebbe átmenni, amire őszintén szólva semmi szükség, kezdve a legelső magasröptű hozzászólással.
A húsos receptek alatt nem állatvédelemmel kell foglalkozni és mindenkinek szubjektív dolga, hogy mit tart aranyosnak és mit hajlandó az asztalára tenni - de ez a megjegyzés itt inkább a jóval fentebb olvashatókra vonatkozott.
Hát innen a "csigás". :-)
Üdv:
Eszter

RaSHaWeRaKH
RaSHaWeRaKHk, 2010-09-14 21:35

Szia Eszter!

Ehh... :))) Mivel fel lettem "csigázva", végig olvastam: már mindent értek. Valóban semmi értelme nincs egy recept kapcsán átmenni bármiféle gasztro-etikai fejtegetésbe. Korábbi bejegyzésemben saját magam is jeleztem, hogy "OFF" vagyok. (...mellesleg lelkiismeretlen húsevő is...) ;)

Szép estét! Üdv:

R.

laraed
laraedh, 2010-09-13 10:27

Kedves Eszter ! Részben magamra veszem, mert igazad van .De ha nem írnánk vissza az olyanoknak akik rosszindulatú megjegyzéseket tesznek , akkor nem tudnánk leengedni a gőzt ami ez miatt keletkezett:)))))és az ebéd biztos rosszul sikerülne:)))) Jó főzőcskézést mindenkinek:)))))))))) Puszi Edit

Gargoyle
Gargoyleh, 2010-09-13 10:30

Editkém, egyszerűen kizártnak tartom, hogy az ebéd nálad rosszul sikerül... :-D

laraed
laraedh, 2010-09-13 10:41

:))))))) Aranyos vagy , de volt rá már példa !!!:((((( Ma annyi az előnyöm , hogy nem főzők és így biztos , hogy nem ronthatom el. :)))))) Tegnap pedig Székelykáposztát csináltam és ugye arról tudjuk ., hogy másnap még finomabb .Puszi Edit

RaSHaWeRaKH
RaSHaWeRaKHv, 2010-09-12 13:58

@laraed: :)
Sülten még nem láttam macskát, de egy pizsijéből kirántott nyúlról vagy macskáról nagyon nehéz megmondani melyik melyik is volt eredetileg, az egyetlen csalhatatlan módszer a lapocka külső oldalán lévő nyúlványról történhet. :)
Azért az esélye kicsi, hogy itthon macskát vennél a hentesnél... Az bizalmi pozíció és egyszer terjedjen el egy jól bejáratott hentesüzletnél, hogy ilyesmi fordulhat elő... Hehe...

laraed
laraedv, 2010-09-12 16:00

Kedves RaSHaWeRaKH ! Te egyenlő vagy Zsuzsával ?? A kép alapján megtudod állapítani , hogy ez nyúl?? Mondjuk én nem hentesnél vettem hanem egy ismerős bácsitól kaptam ! Biztosítalak , hogy nyúl:))))))Láttál már nyúzott macskát???????????? UHHHHHHH Üdv Edit

laraed
laraedszo, 2010-09-11 19:50

Köszi Zsuzsi 965 ! Te is olyan vagy mint a Nikike ! Szeretlek benneteket !!!!!!!!!!!!!!!!! Üdv Edit Ja és honnan tudod , hogy így néz ki a "SÜLTMACSKA"?????? ha egyáltalán tényleg így néz ki ?? !! Remélem érted a kérdést!!!!!!!!!!!!!! Millió puszi NEKTEK

nyamóka
nyamókap, 2010-09-10 19:43

Így van, kedves Gabóca, eszünkbe sem jutott vitatkozni, csak tudod, volt már ennek előzménye más recepteknél. Pl. Sárvári Marika sült malacán is volt, aki megbotránkozott, pedig a recept nagyon is jó!Pont ez a lényeg, hogy mi is úgy gondoljuk, hogy mindenki egyen azt, amit jónak lát, amit szívesen fogyaszt, és hogy legyünk mind nyitottabbak, elfogadóbbak egymással.
Azaz, egyetértünk veled: Ízlések és pofonok... :-)
Üdv.: Éva

gaboca 50
gaboca 50p, 2010-09-10 14:58

hali lányok-)izlések és pofonok között van külömbség ,a nyulat nagyon sokféle képen meg lehet csinálni van aki szereti ,van aki nem kár ezen vitatkozni

laraed
laraedp, 2010-09-10 17:02

Kedves Gaboca ! Mi nem vitatkozunk, csak az első hozzászóló mondanivalója nem a legszimpatikusabb volt és ezt többen is nehezményeztük. Üdv Edit :))

laraed
laraedcs, 2010-09-09 22:56

Kedves Nyamóka ! Ha közelebb lennénk egymáshoz szívesen fogadnám a felajánlásod , de csak miután beszéltem a plébánossal:))))))))))))))))))))))))))Üdv Edit

nyamóka
nyamókacs, 2010-09-09 19:04

Jaaa, egyébként én is terveztem nyúlreceptet feltenni, a párom kedvenc recije! :D
Nekünk van saját (nyuszi), szívesen juttatnék neked is, ha közelebb lennél. :)
(Persze csak szigorúan gyónás után...) :)

laraed
laraedcs, 2010-09-09 22:25

Kedves Nyamóka ! Neked meggyónom , hogy még én sem ettem csigát , mert nem tartom gusztusos állatnak. De !!! Azt elfogadom ,hogy más embernek azért ez tetszhet és szeretheti. Kinek a papné , kinek a pap! Nekem a fiúk.......:)))))))))) tartja a mondás. Lehet , hogy a fiú már csak az én kitalációm???:)))))))))) Na mindegy ! A lényeg az , hogy biztos lenne olyan recept, vagy olyan élethelyzet , hogy megenném én is a csigát, és nem zavar ha más azt eszi és megosztja másokkal is az elkészítési módját. . Pláne nem fikázom ezért ! Kedves Nyamóka ! Várom a párod receptjét, mert van nyúl hús lefagyasztva a hűtőmben ami arra vár , hogy egy új receptet próbáljak ki rajta. Természetesen szigorúan csak gyónás után !! Na , de én nem is járok templomba !!!!!!!!! Hogy most mi lesz?? Én nem tudhatom:)))))) Üdv Edit

nyamóka
nyamókacs, 2010-09-09 18:56

Kedves Edit, a gyarlóságot vállalom, annak ellenére, hogy csigát még nem ettem. :-DD
Ellenben elkövettem azt a "hibát", hogy védeni próbáltam a csigarecepteket, merthogy ez egy olyan hely, ahol megosztjuk egymással kedvenc receptjeinket, és ez éppen arról szól, hogy mindenki kedve szerint válogathat, nem vagyunk egyformák, mindenki mást szeret, főzzön hát mindenki kedve szerint. Még családon belül is akadnak ízlésbeli különbségek, pláne ilyen nagy körben. Az csak jó, ha ilyen színes a kínálat, ha újat tudunk mutatni egymásnak. Aztán még kifejtettem a véleményemet arról, hogy én is nagyon szeretem az állatokat, és van is jószág a ház körül, amíg élnek a tenyerünkből esznek, jó soruk van, de azért tartjuk őket, mert a táplálpéklánc részei vagyunk velük együtt. És észrevétlenül jól vitába bonyolódtam valakivel. Egyébként én még mindig nem értem, hogy miért van az, hogy bizonyos állatokkal szemben ekkora az ellenérzés. Szerintem minden állat aranyos és szeretnivaló a maga módján. Én a malacot, a csirkét, a kiskacsát éppen olyan aranyosnak tartok, mint egy nyuszit.
Nnnna, most megint felelőtlenül leírtam a véleményem...:-)
Visszatérve a gyarlósághoz; az vagyok, mert ennek ellenére bizony szeretem a húst, sőt, a nyúlhúst is, és meg is eszem! Csigához még nem volt szerencsém, nem adódott rá alkalom, hogy megkóstoljam, de ha tetszene, ahogyan elkészítik, biztosan megkóstolnám azt is.
Most aztán beavallottam minden bűnömet! :-D
Üdv.: Éva

Edit laraed
Edit laraedcs, 2010-09-09 18:34

Különben a szeptemberi Vidék Ízében pont sült nyúl recept van . Kár , hogy nem később kaptam ezt a nyulat mert akkor e szerint a recept szerint készítettem volna el. Na mindegy majd legközelebb kipróbálom azt a receptet is. Csak kapjak megint egész nyulat :)))) .Üdv Edit

nyamóka
nyamókacs, 2010-09-09 18:18

Hááát, igen, a csigaügybe én is belebonyolódtam, meg is kaptam a magamét.....
És ha most még azt is leírom, hogy én is szeretem a nyulat... :D Pedig szeretem!
Nekem tetszik a recept, guszta a kép is. :-)

Edit laraed
Edit laraedcs, 2010-09-09 18:28

Kedves Nyamóka !! Megkérdezhetem a csigát is szereted?? Mert ha igen , Ilyen gyarló nem lehetsz:))))) Üdv Edit Ja és remélem jársz gyónni !!!:)))))

laraed
laraedcs, 2010-09-09 16:45

Kedves Nikike ! A kutya nem arra való , hogy megegyük , de a nyúl igen ! Remélem nem kerekedik ebből a receptből is vita, hogy ilyen meg olyan ... mint a csigánál. Aki nem szereti ne nézze és ne főzze meg .! De aki szereti az nézhesse és főzhesse meg kedve szerint. Ne mások mondják meg , hogy mit illik és mit nem illik megenni. Ez olyan gyerekes kényeskedős dolog. Lehet , hogy aki ilyen hozzászólásokat ír, ínség idején Ő lenne az első aki még a kutyát is megenné csak , hogy ne haljon éhen !!!!! Legközelebb kiteszek egy 18-as karikát , hogy csak nagykorúaknak ajánlott recept :)))))Üdv Edit

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Könnyű nyarat tudhatok magam mögött, ugyanis nem kellett sokat gondolkodnom, mit adjak az unokáknak reggelire vagy uzsonnára, mert csakis májas kencét rendeltek.
739