r
Nosalty Logó

Napraforgó BackerMan konyhájából

BackerMan
Napraforgó BackerMan konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

554
Kalória
24.1g
Fehérje
77.6g
Szénhidrát
15.2g
Zsír
140.4g
Víz
70.9g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
5.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 554 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3321 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 208 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1587 g
  • Cink
    175 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    135 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    733 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    140.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    80 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 554 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.6 g

Zsír

  • Összesen
    91.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9522.2 g
  • Cink
    1050 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    807 mg
  • Vas
    811 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1917 mg
  • Nátrium
    4401 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    36 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    465.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    842.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    101 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    481 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1074 micro
  • β-crypt
    257 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1349 micro
Összesen 3321 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.7 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 208 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a töltelékeket.
  2. Összeállítjuk a tésztát. Mégpedig: az élesztőt langyos cukros vízben/tejbenfelfuttatjuk. A lisztet és a többi hozzávalót az élesztővel együtt összekeverjük, és megdagasztjuk. Az eredeti receptben 50 dkg liszt van, de nekem az a dagasztásnál kevésnek tűnt. Nem bírtam kikeverni sehogy sema tésztát, ezért írtam 50-55 dkg lisztet.
  3. Duplájára kelesztjük. A sütőt előmelegítjük a 250 fokra, nálam az amaximum.
  4. Lisztezett deszkára tesszük, és 4 egyenlőrészre osztjuk. Érdemes előkészíteni a tepsit és benne a sütőpapírt.
  5. Fogjuk az egyik darabot, és kerekre nyújtjuk. Nagyjából 2-3 mm vastagra. Megkenjük a körözöttel. Kinyújtjuk a következő darabot is, ugyanakkorára, mint az előzőt. Ez lesz a teteje. Ráhelyezzük, és a közepébe enyhén belenyomunk egy belisztezett szájú bögrét vagy poharat. Ez lesz a közepe.
  6. Pizzaszelővel felvágjuk a közepéig, és a szirmokon csavarunk egy teljes fordulatot.
  7. Megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. Kb. 30 percet pihentetjük.
  8. 15-20 percig szép pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20

Keresgéltem egy receptet a neten, és véletlenül rátaláltam erre. Nagyon jó kis recept. Sokféle dologgal lehet tölteni. Csináltam már lapockával és sajtos töltettel is. Minden csak fantázia és ízlés kérdése...

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...