Mézes zserbó recept

Mézes zserbó
Mézes zserbó
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom és kiadós sütemény. Jó, ha 1-2 napot áll.

hozzávalók / 10 adag

Tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 2 db kisebb tojás
  • 2 ek tej
  • 2 ek langyos méz
  • 5 dkg vaj
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 20 dkg porcukor

Krémhez: 

  • 3 dl tej
  • 3 ek gríz
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • a középső lapra baracklekvár

Csokimázhoz:

  • 8 dkg porcukor
  • 1 dkg kakaó
  • 1 ek tej
  • 1 ek csokipudingpor
  • 5 dkg olvasztott vaj

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

zserbó mézesen, mézes krémes, mézes réteges süti

elkészítés

  1. A tésztához a hozzávalókat  összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. A tepsi hátán 4 lapot sütünk.
  2. A tejben a grízt sűrűre főzzük a vaníliás cukorral.
  3. Ha kihűlt, a porcukrot habosra keverünk a vajjal, és belekeverjük a tejes grízt.
  4. Az alsó és felső lapot ezzel kenjük meg, a középsőt pedig baracklekvárral.
  5. Tetejére a csokimáz kerül (A hozzávalókat a tűzhely szélén jól összekeverjük.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 250 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 45 178
elküldve: 33
receptkönyben: 387
elkészítve: 9/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Hildi

Mióta szakács: 2012.01.22.
1 recept

Hozzászólások (9)

adelusz84
adelusz84k, 2013-02-12 15:54

Nagyon köszöm a receptet! Isteni volt! Én is majdnem dupla adag krémmel csináltam meg,valóban kell 5 dl tej és 5 evőkanál gríz. Másfél nap alatt szépen megpuhult,szóval fincsi volt! Köszi! :-)

MuCoral
MuCoralh, 2012-06-18 23:23

Köszönöm, finom volt! Viszont arányilag nekem nem jött be, legközelebb dupla adag krémet csinálok...alig látszott rétegként, nem úgy mint nálad a fotón.

Ivánovits Sándorné
Ivánovits Sándornésze, 2012-05-23 12:03

Nagyon szépen köszönöm ezt a receptet, kíváló sütemény. A hétvégén megsütöttem, gyorsan elkészíthető, egyszerű, és nagyon-nagyon finom! Mindenkinek ajánlani tudom, nagyon jók az arányok, s az íze fenséges!

Cathyke
Cathykeszo, 2012-04-07 11:28

Nagyon finom. Húsvétra is megsütöm.
Soha nem szerettem a zserbót, de ez valami fenséges.

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
A levesek nehézfiúja: a raguleves
A levesek nehézfiúja: a raguleves
Gazdag, laktató és krémes, mi az? Eltaláltátok, a ragulevesekről, ezekről a sokszínű, önmagukban is teljes étkekről van szó. Íme a ragulevesek világának keresztmetszete!
Az akadálymentes kalácssütésért
Az akadálymentes kalácssütésért
A jó ünnepi kalács ismérve, hogy légiesen puha és könnyed. Ennek megvalósítása azonban nem egy magától értetődő folyamat, segítségünkkel azonban minden akadály leküzdhető!
Így készítsd a nem hímes tojást!
Így készítsd a nem hímes tojást!
Ha nem akarsz kicsúszni az időből, lassan neki kellene állnod a tojásfestésnek. Vagy ha annak még nem is, legalább találd ki a technikát, amit alkalmazol majd. Segítünk!