Mézes zserbó recept

1 adag
668
kcal
Mézes zserbó
Mézes zserbó
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom és kiadós sütemény. Jó, ha 1-2 napot áll.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

zserbó mézesen, mézes krémes, mézes réteges süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a hozzávalókat  összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. A tepsi hátán 4 lapot sütünk.
  2. A tejben a grízt sűrűre főzzük a vaníliás cukorral.
  3. Ha kihűlt, a porcukrot habosra keverünk a vajjal, és belekeverjük a tejes grízt.
  4. Az alsó és felső lapot ezzel kenjük meg, a középsőt pedig baracklekvárral.
  5. Tetejére a csokimáz kerül (A hozzávalókat a tűzhely szélén jól összekeverjük.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 250 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 48 519
elküldve: 34
receptkönyben: 408
elkészítve: 12/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Hildi

Mióta szakács: 2012.01.22.
1 recept

Hozzászólások (10)

Molly3
Molly3p, 2014-04-18 20:23

8-10 percig, de sütő függő, inkább nézegesd 2 percenként, mert pillanat alatt megég.

adelusz84
adelusz84k, 2013-02-12 15:54

Nagyon köszöm a receptet! Isteni volt! Én is majdnem dupla adag krémmel csináltam meg,valóban kell 5 dl tej és 5 evőkanál gríz. Másfél nap alatt szépen megpuhult,szóval fincsi volt! Köszi! :-)

MuCoral
MuCoralh, 2012-06-18 23:23

Köszönöm, finom volt! Viszont arányilag nekem nem jött be, legközelebb dupla adag krémet csinálok...alig látszott rétegként, nem úgy mint nálad a fotón.

Ivánovits Sándorné
Ivánovits Sándornésze, 2012-05-23 12:03

Nagyon szépen köszönöm ezt a receptet, kíváló sütemény. A hétvégén megsütöttem, gyorsan elkészíthető, egyszerű, és nagyon-nagyon finom! Mindenkinek ajánlani tudom, nagyon jók az arányok, s az íze fenséges!

Cathyke
Cathykeszo, 2012-04-07 11:28

Nagyon finom. Húsvétra is megsütöm.
Soha nem szerettem a zserbót, de ez valami fenséges.

Legfrissebb cikkek

Így hekkeld meg a tésztalevesed!
Így hekkeld meg a tésztalevesed!
Ha eddig azt gondoltad, hogy kedvenc istant tésztalevesedet csak a megszokott módon készítheted el, nagyot tévedsz! Irodisták és kollégisták figyelem, mutatjuk tippjeinket!
Ősz gombamódra
Ősz gombamódra
Ha ősz, akkor gombaszezon. Ilyenkor nem telhet el egy hét, hogy valamilyen formában ne kerülne asztalunkra a kalapos vendég.
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Volt már gyümölcscentrifugád? Túl drágának találod, azért nem vásároltál idáig? Miért nem veszel használtan? Mi megmondjuk, mire figyelj. (x)
668