Mesealmás (Almáspite 4.) recept

1 adag
1259
kcal
Mesealmás (Almáspite 4.)
Mesealmás (Almáspite 4.)
receptkönyvben hozzászólások (96)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon jól bevált, régi receptem. Ha almáspitét szeretne a csálád, csakis erről lehet szó.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ezt olvastad már?

ajánlat

Megjegyzés:
A fahéjat kihagytam, mert mi nem szeretjük.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almáspite, almás pite
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint a cukorral és a tojás sárgájával habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, csipetnyi sót és a tejfölt.
  3. Összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva fél óráig a hűtőben pihentetjük.
  4. Addig meghámozzuk az almát, majd lereszeljük. Megcukrozzuk és rövid időre állni hagyjuk.
  5. A tésztát kétfelé osztjuk, kinyújtjuk az egyik lapot, beletesszük a tepsibe. Meghintjük búzadarával (hogy az alma levét felszívja) majd a kifacsart almát szétterítjük a tésztalapon. Ismét meghintjük búzadarával, majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal.
  6. Tetejét bekenjük a tojásfehérjével (én tettem még hozzá egy egész tojást) és megkenjük vele a tészta tetejét. Villával megszúrkáljuk.
  7. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 186 134
elküldve: 33
receptkönyben: 2 203
elkészítve: 94/144
Facebookon megjelent: -

szakács

Panini

Mióta szakács: 2009.09.26.
10 recept

Hozzászólások (96)

Kata58
Kata58p, 2014-09-12 15:32

Remek lett! joghurttal csináltam, tettem a gyümölcshöz fahéjat, szerecsendiót, vaníliás cukrot....Ez a 2. legjobb almáspite receptem!
Köszi!

GRéka
GRékacs, 2014-03-27 19:43

Nekem nem volt itthon tejföl, csak natúr joghurt, de azzal is tökéletes lett! Köszönöm, hogy megosztottad velünk!

ildikocska82
ildikocska82szo, 2014-01-18 12:21

Sziasztok közben megtaláltam a hozzászólások elején tepsi méretet. Elkészítettem nagyon finom lett lett, annyi változtatással hogy több almát tettem bele és megpároltam egy kis vajon a reszelt almát a fűszerekkel! Köszi a receptet

mazsimano
mazsimanov, 2013-07-14 18:54

Finom lett nálunk is.
Változtatás : cukros dió került alá, és felvert (cukros) tojás fehérje hab a tetejére .amit - 30 perc sütés után kentem rá . A tepsi óriás gaz tepsi. És az alma két kiló volt reszelve nálunk is.
Köszönjük, recept mentve.

maccs
maccsszo, 2013-07-13 22:20

Életem első sk. almáspitéje, amit ma másodjára készítettem el az elmúlt 3hétben. Maga a Tökély! Valami iszonyat hamar fogy. Én egy csipet reszelt citromhéjat és mokkáskanálnyi citromlevet raktam a tésztájába, fahéjat a töltelékbe pedig sűrű kóstolgatás mellett :) A töltelékbe nekem elég volt az a 3csomag vaníliás cukor, ami a receptben, nem raktam plusz cukrot, azonban "nettó" 2kiló alma volt. Búzadara helyett ma zsemlemorzsa, nem figyeltem..., de észrevehetetlen volt. Tetejét csak tojássárgájával kentem meg, sima sütőben 182 fokon 45perc alatt lett kész. Nekem nem is kell más almáspite recept, szuperjók az arányok, nagyon szép tészta lesz belőle (nyújtásnál is nagyon jól kezelhető), roppant finom az egész, úgy, ahogy van. Köszi szépen, hogy megosztottad! Üdv, Maccs

iliameli
iliameliv, 2013-07-14 11:53

Kedves Maccs!

Nagyon örülök, hogy jól sikerült a sütid és hogy tetszik a recept! Szép nyarat kívánok! :)

Üdv.
Panini

maccs
maccsp, 2013-07-19 08:51

Köszi szépen! Legyen szép a nyarad neked is, és légy gazdagabb még sok ilyen szuper recepttel, amit megosztasz velünk - csak, hogy "önzetlen" legyek :) Üdv, Maccs

Julishka
Julishkak, 2013-01-22 08:58

Na, csutortokon fogom vegre elkesziteni. Csak meg egy kerdes. A buzadaran kivul mi massal lehetne meg a tesztat meghinteni, ami jol felszivja az alma levet???

vritus
vritusp, 2013-03-29 21:45

Kedves Julishka!
Próbáld ki a darált háztartási kekszet a búzadara helyett. Szerintem sokkal finomabb, és ugyanúgy sok nedvességet képes felszívni.

Cathyke
Cathykeh, 2012-11-26 15:36

Szia!
Imádom ezt a receptet, már sokszor megsütöttem, nagyon szeretjük. De egy-két változtatás azért kelletett, hogy saját ízlésünkre formáljuk. A tésztába egy leheletnyivel több cukrot tettem, én keveseltem a 1,5 kg almát, így én 2 kg almával sütöm (ez már a héjától, csumájától megfosztott súlya), fahéjat és vanília aromát is szoktam tenni az almás reszelékbe, és nem utolsó sorban én cukros diót teszek alá, nem grízt. De úgy gondolom kinek a pap kinek a paplan.
Isteni recept!

ancsika3.7
ancsika3.7p, 2012-11-23 22:47

Köszönöm a receptet! Nagyon nagyon finom lett. :) Engem dicsér az egész család. :D

Julishka
Julishkaszo, 2012-10-20 14:05

Kedves iliameli, kedves mindenki!
A tejfol mivel helyettesitheto a legjobban? (Fr.o.-ban sajnos nincs tejfol es nagyon szeretnem elkesziteni!)

iliameli
iliameliszo, 2012-10-20 17:48

Szia Julishka!

Múlt héten volt szerencsém Párizsba látogatni pár napra, és én sem láttam tejfölt, de egy bizonyos "francia tejföl"-ként nevezett tejkészítményt, ha kipróbálnád: a crème fraîche-t. Nem tudom, milyen lesz ettől az almás pite, de egy próbát megér.

Üdvözlettel: Panini

Julishka
Julishkav, 2012-11-04 23:09

Kedves Panini! Nagyon koszonom a gyors valaszt. Sajnos meg nem jutottam el odaig, hogy kiprobaljam, de mindenkepp el fogom kesziteni. A kep es a hozzaszolasok is magukert beszelnek! :) Remelem kellemesen telt a parizsi kiruccanas! ;)

Andig88
Andig88p, 2012-10-19 16:20

Életem első almáspitéje!:) Sajnos picit korábban vettem,a tésztának kellett volna még kb 5 perc és akkor tökéletes lett volna.:) Így is hamar el fog fogyni mondjuk ahogy látom a helyzetet.:D Köszönöm a receptet! Kedvenc lett.

pszilv
pszilvk, 2012-10-02 17:21

szia, nalunk is elkeszult, nagoyn finom lett, koszonjuk a receptet! annyi valtozas lett az eredetihez kepest, hgoy mi nem hasznalunk margarint, vaj meg nem volt itthon, ezert kokuszzsirral keszitettem. lehet, hgoy igy kicsit kemenyebb-omlosabb lett a teszta a margarinoshoz kepest, de igy is nagoyn tuti! :)

mariann33
mariann33szo, 2012-09-15 16:18

Szia!Nagyon jó a recepted,köszönöm szépen!A családom szerint ez a legjobb pite recept,nagyon jó a tészta. Köszi

feheri
feherik, 2012-03-27 20:56

Tegnap este én is elkészítettem, életem második almás pitéjét a Te recepted alapján. Nagy sikert arattam vele, nagymama pitéjéhez hasonlította a család. Picit az alma réteg vastagságát reklamálták, legközelebb (már most hétvégén újra) dupla adag almával csinálom majd. Fahéj nálunk is került bele.
Köszönet a receptért.

zita58
zita58cs, 2012-03-15 07:47

Megsütöttem, és kevésnek bizonyult. Annyit változtattam rajta, hogy dara helyett, dejót tettem és egy pici fahéjat. Nagyon finom. Holnap újra meg kell sütnöm, mert olyan hamar elfogyott, hogy szinte meg sem tudtam kóstolni olyan sikere volt.
Üdv. Zita

iliameli
iliameliv, 2012-02-26 18:19

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm az elismerő kritikát! További jó sütést kívánok Nektek! :)
Üdvözlettel: Panini

anta
antav, 2012-02-26 13:28

Mióta almást sütök ( saját termésű almából ) azóta a gyerekeimnek csak ez a változat tálalható.
Azt hiszem ettől jobb ajánlás nem is kell.
Egyszerű és nagyon finom.

kaviak
kaviakh, 2012-02-13 18:32

Hétvégén megsütöttem. Isteni finom lett. Én a tésztába tettem egy kis reszelt citromhéjat, a töltelékbe pedig fahéjat, és szekfűszeget.
Köszönöm a receptet!

fr95
fr95szo, 2012-02-04 15:45

Most lett kész, és isteni :) Kör alakú formába csináltam, mint a filmekben, és tejszínhabbal tálaltam. Nagy sikere lett :)

teca326
teca326szo, 2012-01-21 22:11

Szia!
Ma megsütöttem a sütit,mesefinom lett!:-)))Meglepően könnyű volt elkészíteni és nem utolsó sorban olcsó is!Hálás köszönet érte,elmentve!Sűrű vendége lesz a konyhánknak az biztos!

cassiopeia
cassiopeiak, 2011-12-20 16:04

Már legalább 5x megsütöttem , de idén karácsonyra is az a kérés hogy mindegy mit sütök de az almás pite ne hiányozzon az asztalról!

mesike11
mesike11cs, 2011-11-17 18:13

Egyszeru, pontos recept!!!
Nagyon finom!!
mindenkinek nagyon izlett

manócska2010
manócska2010cs, 2011-11-17 11:23

Szia! Ma mindenképpen el szeretném készíteni ezt a gyönyörű sütit. Csak előtte lenne egy kérdésem: Ki kell vajazni/zsírozni/lisztezni a tepsit? Köszönöm előre is a válaszod! Üdv Manó

laktiduj
laktidujcs, 2011-10-27 15:06

Holnap megsütöm, de azt szeretném kérdezni,hogy este már bekeverhetem a tésztát,hogy reggel csak
az almával kelljen foglalkoznom?A hűtőben pihenhet egy éjszakát?

baki.iren
baki.irenh, 2011-10-17 17:20

Hétvégém elkészítettem ezt az igazán mesés almást. Nagyon finom lett, gratulálok a recepthez, biztos hogy gyakran fogom sütni. Üdv.Irén

emoke89
emoke89h, 2011-10-17 16:54

nagyon jo recept:)konnyu elkesziteni es isteni,mindenkinek csak ajanlani tudom!!
Koszonom a receptet:)

mokusmama
mokusmamah, 2011-10-03 18:18

Szia, megcsináltam, és Mese finom lett! :)) köszi a receptet!! :))

mokusmama
mokusmamah, 2011-10-03 09:11

Szia, hát ennyi pozitív hozzászólás után, úgy döntöttem, megyek a boltba, és ma, megcsinálom! :)

Budakati
Budakatip, 2011-09-30 15:58

Semmi kritika!!!! Hm,ugylátszik ezt nem lehet elrontani.én is kipróbálom

iliameli
iliamelics, 2011-09-29 19:19

Köszönöm szépen mindenkinek az elismerő kritikát! Nagyon örülök, hogy jól sikerült és ízlett! További jó sütögetést kívánok nektek!
Üdvözlettel: Panini

kisbundika
kisbundikacs, 2011-09-29 18:28

Szia isteni finom lett . soha ilyen fincsi pite receptet nem csináltam ,pedig 61 éves vagyok. vajjal készítettem mer nem volt itthon ráma nem is szeretem mert drága és tiszta víz..10 deka lisztet még tettem hozzá mert nagy gáz tepsivel csináltam..Holnap csinálom a következő adagot, hátha ez megéri az estét.

twixy
twixyh, 2011-09-26 20:22

Szia!

Köszönöm a receptet az egész család nevében!! Szinte a fél tepsi odalett még melegében.
Én csak annyit változtattam a recepten, hogy a töltelékbe egy kis fahéjat is tettem.

U. M. Petra
U. M. Petrap, 2011-09-23 21:32

Isteni lett, most készítettem el lengyel almából Írországban!!! :-) Köszönöm szépen!

Piroska76
Piroska76szo, 2011-09-03 13:19

Sziasztok!

Én is megsütöttem tegnap,de teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztből és steviával édesítettem.Nagyon jó lett, a család észre se vette hogy csaltam egy kicsit:))

Zsupszy
Zsupszycs, 2011-09-01 10:56

 
Megsütöttem a múlt hétvégén. Tökéletes! Egyszerű és gyors. Pont úgy nézett ki mint a képen. Sok almás pite receptet kipróbáltam már, de ez messze a legjobb.
Köszönöm.

clarisa
clarisak, 2011-08-30 20:07

Szia Panini!
Ma sok almás receptet nézegettem,végül a Tiedénél kötöttem ki,mert kevés alap anyag kellett hozzá.
Meg is sütöttem és a tészta ize nagyon finom lett,kicsit kevés volt:)) Egy pici baja lett,de az az én hibám.
Túl nagy tepsibe tettem,mert nem akartam addig várni,még kisül a fiamé is,ugyanis neki külön készítettem el,glutén mentes liszt és rizsliszt keverékből,mert sajnos Ő lisztérzékeny. Az Ő sütije is finom lett,igaz egy kicsit morzsolosabb lett,de neki nehéz csinálni az ő lisztjéből.Fiam örült neki és ízlett neki is:)))
Egyszóval,mindkét fajta finom és ízletes lett:)))
Köszönöm a receptet,úgy érzem, ez a legjobb azok közül,amiket eddig kiprobáltam és elkészítettem.

benari
benarics, 2011-08-25 17:41

Ez a süti valóban mesés.Elkészitettem már körtével,szilvával,vegyesen,körte,szilva,barack.Mindenképpen működik,nagyon finom és még két nap múlva sem szárad meg.Köszi szépen a receptet.Üdv.Benari

Katacica
Katacicap, 2011-07-15 21:19

Ma elkészítettem, az alma nekem vékonyabb lett, pedig még többet is tettem bele. Lehet mert megpároltam? Ízre tökéletes, akár a nagymamám almáspitéje, pont ezt kerestem. Köszönöm!

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: Redy
A hét szakácsa: Redy
Eheti kiemelt szakácsunk, Redy, alias Edit nagymamájától leste el a főzés csínját-bínját. Nem volt nehéz dolga, hiszen mentora egy egész Duna-parti üdülőnek főzött akkoriban.
8 vacsoraötlet maradék csirkéből
8 vacsoraötlet maradék csirkéből
Vasárnap csirkét sütöttem a családnak, és sajnos nem fogyott el maradéktalanul. Gondolom ismerős a történet, ezért megosztok veletek egy két maradékmentő ötletet.
1259