Medvehagymás rudak recept

Medvehagymás rudak
Medvehagymás rudak
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteget hallottam, olvastam a medvehagymáról. Egyik nap a zöldségesnél álltam sorban, amikor mindenki a medvehagymát vásárolta. Vettem is egy csokorral én is. :) Elérkezett az ideje, hogy kipróbáljam. Kerestem recepteket a neten, de nem tudtam eldönteni, hogy melyiket is válasszam. :) Így gondoltam egyet, és az általam jól bevált, 22 éves receptemet használtam fel, amibe beletettem az apróra vágott  hagymát. :) Nem csalódott a családom, isteni finom lett. Szívesen sütöm meg máskor is ezt a receptet, persze a medvehagymával kiegészítve is. :D

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós rudacska, medvehagymás stangli, sós stangli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát mossuk, apróra vágjuk.
  2. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  3. A hozzávalókból tésztát készítünk, majd  beledolgozzuk a medvehagymát.
  4. A tésztát nyújtjuk, vágjuk, tojássárgájával lekenjük.
  5. A tepsiben megkelesztjük, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x36 cm
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 818
elküldve: 2
receptkönyvben: 186
elkészítve: 10/16
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Redy28
Redy / Redy28 szo, 2013-04-06 22:58

Megsütöttem, mesés lett, az egész család imádta!
KÖSZI
Edit

Nagy Évi
Nagy Évi k, 2012-10-09 21:07

Kedves Rita!
Szeretném megsütni a rudakat, igaz én lila hagymával fogom,a kérdésem az élesztővel lenne kapcsolatos: az 5dkg-os friss élesztőre gondoltál,v. vmi szárított kell bele?, ami általában 7gr-os. Köszönöm válaszod!
Üdvözlettel: Évi

Meganyul
Meganyul p, 2012-08-17 18:37

Kedves TraRita! Kb hány darab rudacska lesz a tésztából?
Üdv: Kriszta

Rita1971
TraRita / Rita1971 szo, 2012-08-18 14:21

Kriszti elképzelésem sincs róla :D:D:D Én nem szoktam számolgatni. De attól is függ a darabszám hogy mekkora rudakat vágsz!

psycheee
psycheee cs, 2012-08-02 10:06

Én a liszt egy részét 1 csésze rozsliszttel és 1 csésze teljes kiőrlésű búzaliszttel helyettesítettem, a tetejére pedig szezámmagot szórtam. Remek lett, érdemes volt kipróbálni! Köszönöm!

cam22
cam22 / cam22 v, 2012-05-13 12:38

Kedves Rita!
Ez valami isteni finom! Bár én raktam még hozzá egy kis petrezselymet és szárított fokhagymát (amibe lehet használok, mert imádom!)... Nagyon-nagyon köszönöm, nem tudunk betelni vele!
Üdv: Kamilla

1017