r
Nosalty Logó

Mascarponés szőlőtorta (cukormentes)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
cukroskata
Mascarponés szőlőtorta (cukormentes)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A piskóta meglocsolásához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 490 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A piskóta meglocsolásához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3925 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A piskóta meglocsolásához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 209 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 490 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.8 g

Zsír

  • Összesen
    303.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2888.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    971.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    976 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1150 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1997 micro
Összesen 3925 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A piskóta meglocsolásához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
  2. A tojásokat az édesítővel a robotgép táljába tesszük, és addig kevertetjük vele, amíg egészen habos lesz, és duplájára nő. A lisztet óvatosan beleforgatjuk.
  3. Három 22 cm átmérőjű kerek tortasütő aljára sütőpapírt teszünk, és igyekszünk bennük igazságosan elosztani a keveréket, majd 180 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.
  4. Amíg a torta sül, a szőlő felét robotgépben pépesre keverjük, majd szitán átszűrjük. Belekevertjük a zselatint, és forrásig főzzük.
  5. Pár szép szőlőszemet félreteszünk, hogy a tetejére is maradjon.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, a mascarponét elkeverjük az édesítővel, óvatosan belekeverjük a habot, és az addigra langyosra hűlt zselatinos szőlőlét, majd a maradék szőlőszemeket.
  7. Az első piskótalapot tálra tesszük, meglocsoljuk egy kis mandulalikőrrel, rákenjük a krém 1/3-át, a másodikkal ugyanígy járunk el, a harmadikat a likőrlocsolás után, a likőrös felével lefelé a tetejére borítjuk. A tetejét is meglocsoljuk egy kis likőrrel, rákenjük a maradék krémet, a félretett szőlőszemeket is rátesszük, majd megszórjuk szeletelt mandulával.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19760
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 27.

Ajánló

Ne felejtsünk félretenni a díszítéshez néhány szép szőlőszemet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
cukroskata 25 recept

A  szőlő az egyik kedvenc gyümölcsöm, mindjárt a málna után következik a sorban. Ezt a szőlős, mascarponés tortát gyakran készítem különböző formákban, nagyon egyszerű, és finom. A piskótát persze egyben is meg lehet sütni, és három szeletre vágni, de nekem soha nem sikerül szépen elvágni, ezért inkább külön sütöm.

Hozzávalók

A piskótához

A piskóta meglocsolásához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek