hozzászólások

leírás

Az Amaretto egy olasz likőr, mely mandulából és/ vagy a sárgabarackmagból kinyert olajból, valamint 23 féle gyógy-, és fűszernövényből készül; pl. vaníliával teszik még finomabbá.
Alkoholtartalma 28 %-os. Az íze erősen emlékeztet a marcipánéra, színe borostyánsárga.
Általában tisztán fogyasztják, de fagylaltokra és koktélokba is teszik, melyek keverésénél legtöbbször alma-, vagy meggylevet adnak hozzá.
Tiszta állapotban melegítik és tejszínhabbal ajánlják vagy kísérőként fogyasztják pl. kávéhoz, forró csokihoz, forralt borhoz.
Az Amaretto jellegzetes íze felismerhető az Amerettiniben, egy olasz süteményben is.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Nem igényel különleges tárolást: hűvős helyen, pl. egy bárszekrényben.

Amarettó alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!