Márton-napi libavacsora recept

1 adag
1830
kcal
Márton-napi libavacsora
Márton-napi libavacsora
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus libasült, a burgonyaköret kivételével hagyományos módon.

hozzávalók / 4 adag

A libacombokhoz

A párolt káposztához

A burgonyához

ajánlat

Vasárnapi ebédnek is tökéletesen beillik.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: Márton-nap

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hagyományos Márton-napi libasült, libasült párolt káposztával és burgonyával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A libacombokat sózzuk, borsozzuk, majd a libazsír nagy részével kenjünk ki egy beáztatott cserépedényt. Öntsünk bele kevés vizet, majd tegyük bele a combokat, 1 db tisztított, negyedekre vágott vöröshagymát, a felezett fokhagymát, fedjük le, és tegyük a sütőbe. Állítsuk a hőmérsékletet 180 C fokra, és süssük kb. 1,5 órán keresztül.
  2. Készítsük el a párolt káposztát. A káposztát gyaluljuk, vagy vágjuk vékony csíkokra.
  3. Sózzuk be 2 dkg sóval, és hagyjuk fél órát állni.
  4. Egy fél vöröshagymát vágjunk finomra. Kevés zsíron karamellizáljuk a cukrot, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát. Szórjuk bele a köménymagot, és gyorsan pirítsuk át.
  5. Adjuk hozzá a kinyomkodott káposztát, pároljuk lassú tűzön. Ha a káposzta puhul, adjuk hozzá az ecetet és lassan pároljuk készre.
  6. A burgonyákat mossuk meg, és karikázzuk fel kb. 0,5 cm vastag szeletekre.
  7. Tegyük őket sütőlemezre, sózzuk, borsozzuk, szórjunk rá fűszerpaprikát, majd öntsük meg olívaolajjal, hogy minden szelet olajos legyen. Jól forgassuk össze, és tegyük félre kicsit állni.
  8. A cserépedény tetejét a sütési idő elteltével vegyük le, és süssük még kb. negyedórát a combokat, amíg szép piros színt kapnak.
  9. Ha a libacombok elkészültek, állítsuk a sütőt a legmagasabb fokozatra, és tegyük be a szeletelt burgonyákat.
  10. Kb. 20 perc alatt készül el, közben időnként forgassuk át, hogy a szeletek ne ragadjanak le. Ha elkészültünk a sütéssel adjunk a szeletekhez 2-3 gerezd zúzott fokhagymát, és jól forgassuk össze.
  11. Tálaljuk a combokat a párolt káposztával, és a burgonyákkal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 30 579
elküldve: 23
receptkönyben: 343
elkészítve: 19/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
145 recept

Hozzászólások (8)

lizett
lizettk, 2012-11-13 14:48

Nálunk ez volt Márton napkor az ebéd... Csak én nem paprikáztam meg a krumplit...Hát finom volt! Köszönöm a receptet!És egyáltalán nem volt közepesen nehéz elkészíteni! ;)

kopancs
kopancsp, 2011-11-11 22:30

2 libát vágunk egy hét múlva és a fiam 1 éves születésnapjára ezt a receptet fogom elkészíteni... remélem, jól sikerül majd!

Legfrissebb cikkek

Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
A hét szakácsa: Inom
A hét szakácsa: Inom
Eheti kiemelt szakácsunk Inom, aki Debrecenből küldi isteni sütireceptjeit. Legnagyobb elismerés számára, ha lányai megdicsérik az általa készített "Inomságokat".
Kézműves lekvárok háza
Kézműves lekvárok háza
Kamillás alma- vagy camparis narancslekvár? A "lekvárok házában" olyan ízpárosításokat is találunk, amelyekről eddig álmodni sem mertünk! (x)
Heti menü: a nagyi receptfüzetéből
Heti menü: a nagyi receptfüzetéből
Kinyitottuk a nagymama féltve őrzött könyvét, és egy egész hétre való menüsort állítottunk össze legfinomabb házias fogásaiból!
1830