Mákos ribizlitorta recept

Mákos ribizlitorta
Mákos ribizlitorta
75 perc / előkészület: 20 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Semmi különös, az egyik Kiskegyedben találtam, és az egész családnak nagyon ízlett, ezért újból megcsináltam, és még fogom is.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ribizlis máktorta, mákos-ribizlis torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához habosra keverjük a vajat, apránként hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót és a reszelt citromhéjat, és tovább keverjük, míg a tészta sima és egyenletes lesz. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a masszát mindegyikkel fél percig keverjük
  2. Ezután két részletben hozzáadjuk a sütőporral elkevert átszitált lisztet és a joghurtot, majd a mákot.
  3. A tésztát vajjal kikent, lisztezett tortaformába öntjük.
  4. A tortazseléport elkeverjük a cukorral és a ribizliszörppel, majd a gyümölcsöt is beleforgatjuk. A masszát eloszlatjuk a tésztalapon, majd villával spirál alakban belehúzzuk a tésztába.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha a torta kissé kihűlt, kivesszük a formából, és süteményrácson hagyjuk kihűlni.
  6. Tálalás előtt porcukrozzuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 193
elküldve: 1
receptkönyvben: 68
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

iza37

Mióta szakács: 2011.10.10.
15 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1125