r
Nosalty Logó

Lángos, ahogy Tamásiban sütik (Burgonyás lángos 2.)

NS
Lángos, ahogy Tamásiban sütik (Burgonyás lángos 2.)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1170
Kalória
12.4g
Fehérje
82.2g
Szénhidrát
88.5g
Zsír
36.9g
Víz
19.4g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
1.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 1170 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 11706 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 473 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    88.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 1170 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.2 g

Zsír

  • Összesen
    884.6 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    403 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    316 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2825.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    359 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1472 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    822.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    368.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    350 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    709 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    444 micro
Összesen 11706 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 473 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és megfőzzük.
  2. Tálba szitáljuk a lisztet, megsózzuk.
  3. Az élesztőt 2 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk, és a liszthez öntjük.
  4. Hozzáadjuk a tojást, a felolvasztott zsírt, és az áttört meleg burgonyát.
  5. A tej hozzáadásával könnyen kidolgozzuk, és rugalmas lágy tésztát készítünk.
  6. Letakarva kétszeresére kelesztjük. Kb fél óra alatt megkel.
  7. A kelesztés után olajos kézzel félökölnyi gombócokat készítünk, és olajozott deszkán pihentetjük.
  8. Mire az olaj felforrósodik, már süthetjük is.
  9. Olajos kézzel, ügyesen széthúzogatjuk a tésztát, és forró olajban sütjük.
  10. Nagyon gyorsan sül, ha piros, akkor megfordítjuk és már sül is a másik oldala.
  11. Papírtörlőre szedjük, és forrón azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p

Az egész család kedvence a lángos. Vásárokon, piacokon soha nem tudtunk elmenni a lángossütő mellett vásárlás nélkül. Mióta ezt a receptet találtam, bármikor nagyon gyorsan elkészül, és mindig nagy sikere van.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...