Összekeverjük a szárazanyagokat, a zsíros masszához adjuk, és összegyúrjuk. Amennyiben nem lenne kezelhető, gyúrható a tészta, úgy 2-3 evőkanálnyi tejjel (tejszínnel, tejföllel) segítünk a helyzeten.
Összeállítás után a hűtőbe tesszük egy kicsit pihenni. (Min. 1 óra)
Pihentetés után előmelegítjük a sütőt, kis golyókat formálunk a tésztából, amelyeket kissé ellapítunk, és mindegyik közepébe egy-egy fél diógerezdet (vagy mogyorót, mandulát, kinek mi van éppen kéznél) nyomunk. Mehet a sütőbe.
elkészítés
A zsírt habosra keverjük a cukorral.
Összekeverjük a szárazanyagokat, a zsíros masszához adjuk, és összegyúrjuk. Amennyiben nem lenne kezelhető, gyúrható a tészta, úgy 2-3 evőkanálnyi tejjel (tejszínnel, tejföllel) segítünk a helyzeten.
Összeállítás után a hűtőbe tesszük egy kicsit pihenni. (Min. 1 óra)
Pihentetés után előmelegítjük a sütőt, kis golyókat formálunk a tésztából, amelyeket kissé ellapítunk, és mindegyik közepébe egy-egy fél diógerezdet (vagy mogyorót, mandulát, kinek mi van éppen kéznél) nyomunk. Mehet a sütőbe.
Receptet kerestem, amihez eltudom használni a kókusztej készítése utáni nedves kókuszreszeléket. Így azt használtam fel, és így nem adtam hozzá plussz tejet. Nagyon finom lett.. Azt hiszem ezt rendszeresen fogom készíteni. :)
Én is már sokszor elkészítettem, nálunk is nagy kedvenc! Örülök, hogy neked is ízlett! Nagyon fincsi együtt a zabpehely és a kókusz. :-)
Minden jót, és finomat!
Tímea
Fogalmam nincs, próbáld meg először a kókuszzsírt, aztán ha azzal nem jön be, akkor utána a Rámát. De a Rámából min. 5 dkg-al több kell bele. Kókuszzsírt még soha nem láttam életemben sehol, még távolról sem, így arról aztán végképp nem tudok nyilatkozni. Próba szerencse! :-)
Ha gondolod írd majd meg - mások informálása céljából - a tapasztalataidat.
Kellemes időtöltést a konyhában!
Tímea
Kedves Tmea!
Megcsináltam a kekszet, és nagyon-nagyon jó lett. Igaz, kicsit változtattam rajta, az arányok maradtak, de köleslisztet, eritritet, és kókusztejszínt használtam. Kicsit féltem, mert sülés után olyannak tűnt, mint ha nem állna össze, nem is bántottam, benne hagytam a tepsiben, és lám, másnapra nagyon jól összeállt, megkeményedett.
Mindenkinek ajánlom, mert tényleg finom!! ;)
Köszönöm:
Eszter
Hozzászólások (6)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Receptet kerestem, amihez eltudom használni a kókusztej készítése utáni nedves kókuszreszeléket. Így azt használtam fel, és így nem adtam hozzá plussz tejet. Nagyon finom lett.. Azt hiszem ezt rendszeresen fogom készíteni. :)
Én is már sokszor elkészítettem, nálunk is nagy kedvenc! Örülök, hogy neked is ízlett! Nagyon fincsi együtt a zabpehely és a kókusz. :-)
Minden jót, és finomat!
Tímea
Rama-val vagy kókuszzsírral is ellehet készíteni?
Fogalmam nincs, próbáld meg először a kókuszzsírt, aztán ha azzal nem jön be, akkor utána a Rámát. De a Rámából min. 5 dkg-al több kell bele. Kókuszzsírt még soha nem láttam életemben sehol, még távolról sem, így arról aztán végképp nem tudok nyilatkozni. Próba szerencse! :-)
Ha gondolod írd majd meg - mások informálása céljából - a tapasztalataidat.
Kellemes időtöltést a konyhában!
Tímea
Örülök, hogy sikerült és, hogy ízlett!
Kellemes sütés főzést és fincsi végeredményeket kívánok Neked!
Tímea
Kedves Tmea!
Megcsináltam a kekszet, és nagyon-nagyon jó lett. Igaz, kicsit változtattam rajta, az arányok maradtak, de köleslisztet, eritritet, és kókusztejszínt használtam. Kicsit féltem, mert sülés után olyannak tűnt, mint ha nem állna össze, nem is bántottam, benne hagytam a tepsiben, és lám, másnapra nagyon jól összeállt, megkeményedett.
Mindenkinek ajánlom, mert tényleg finom!! ;)
Köszönöm:
Eszter