Kinder paradiso recept

Kalória?
Kinder paradiso
Kinder paradiso
receptkönyvben hozzászólások (125)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt mondják valóban olyan, mint a boltban kapható édesség.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Finom vendégváró sütemény.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

krémes sütemény, tejszínhabos töltött piskóta, töltött piskótaszelet
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta készítése:


  1. A tésztához a lisztet átszitáljuk az étkezési keményítővel és a sütőporral.
  2. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat, a sót, majd a lisztes keveréket.
  3. A végén óvatosan belekeverjük a tojások keményre vert habját.
  4. Amennyiben a massza túl kemény lenne, kicsit lazíthatjuk 1-2 evőkanál hideg tejjel.
  5. Kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) közepes méretű (kb. 23x35) tepsibe simítjuk a masszát, és előmelegített 170 °C-os sütőben 30-35 perc alatt kisütjük.
  6. A tésztát hagyjuk kihűlni.

Krém készítése:


  1. A krémhez a lisztet, a sót, a cukrokat csomómentesre keverjük kevés hideg tejjel.
  2. A maradék tejet felforraljuk, lassan hozzáöntjük a lisztes masszához, és kis lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük.
  3. Levesszük a tűzről, a keveréket időnként megkavargatva teljesen kihűtjük, és ízesítjük a citromhéjjal és a rummal.
  4. Végül a keményre vert tejszínhabot is beleforgatjuk.

Összeállítás:


  1. A kihűlt tésztát kettévágjuk, és megtöltjük.
  2. Hideg helyen hagyjuk megdermedni, majd porcukorral megszórjuk, és hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.


statisztika

beküldve:
nézettség: 218 589
elküldve: 127
receptkönyben: 3 828
elkészítve: 122/176
Facebookon megjelent: -

szakács

mariam

Mióta szakács: 2008.05.20.
6 recept

Hozzászólások (125)

kami1996
kami1996 szo, 2015-06-20 17:51

Sziasztok!
Imádom, illetve imádtam a bolti paradisot, amíg ki nem derült hogy laktózérzékeny vagyok. Úgyhogy most elkészült itthon a laktózmentes változata a receptnek és isteni lett, imádom.
Nagyon jó kis recept Mariam!

terranova56
terranova56 sze, 2014-11-05 17:58

mariam!!!! ÉBRESZTŐ ehhez a receptedhez 118 hozzászóló volt, ami elképesztő, (receptkönyvben 3700) és elolvastam mindet, gyerünk feltölteni több receptet, én már várom!!! Üdv. Ticcsi

cékla
cékla k, 2013-12-24 00:16

Olyan sütit kerestem, ami fehér és nem kell külön lapokat sütni. Nagyon jól sikerült. A krém-lap arányt nem kommentálhatom, mert most pihen. De ízre csodás kis süteményem lesz. Tarolni fogok vele :) és biztosan fogok még ilyet sütni.

Yuyika
Yuyika h, 2013-09-09 10:32

Tegnap elkészítettem, nagyon finom sütemény!!! A keményítőt ugyanannyi liszttel helyettesítettem, egyébként mindent a recept szerint csináltam, és TÉNYLEG OLYAN MINT A PARADISO! :) Sőt, teli szájjal még annyit fűzött hozzá a kóstoló: "Nem, nem olyan, ez sokkal jobb!" Szóval remek recept, és nagyon egyszerű elkészíteni! Köszönöm szépen! :)

mariam
mariam / mariam k, 2013-09-17 21:12

Köszönöm szépen! :-)
Sokszor süteménytől is függ, mennyire szeletelhető szépen. :-)

KittusCa
Katherine / KittusCa sze, 2013-07-17 15:10

Én már kétszer is megcsináltam. Először a krémből dupla adagot csináltam és kihagytam belőle a habtejszínt, de a végeredmény úgy is rettenetesen finomra sikeredett, ott és akkor eldöntöttem, hogy ez az egyik kedvenc sütim ezentúl. Másodszor a recept szerint készítettem, de úgy is tökéletes lett. Köszönöm a receptet, még rengetegszer el fogom készíteni, az tuti! ;)

KisEdi
Edi / KisEdi cs, 2013-05-02 18:29

Én is lekészítettem ezt a sütit, és a hozzászólásokat olvasva én is két adag krémet készítettem. Jól is tettem, mert a tésztámból két adagra való kijött, pedig nagy gáztepsiben sütöttem. Igaz vaj helyett zsírt tettem bele, sütőport pedig semmihez nem használok, helyette szódabikarbónát. Olyan vastag lett, hogy ketté tudtam vágni, és azokat is keresztbe ketté vágtam, két adag sütim lett :) Nekem hiányzott belőle egy zselatin fix, attól még az állaga is kinder paradiso lett volna :)

fincs
fincs h, 2013-04-15 11:55

Kicsit aggódtam, néha adódnak konfliktusaim a "holnapra megpuhul" tésztákkal! :) Azért bőszen próbálkozom. Most átütő sikert arattam! Nem lett túl vékony,szépen felezhető volt, a krém isteni,nem folyós, szóval nagyon szép és finom!Köszönöm a receptet! :)

Gigi79
Muffingirl / Gigi79 szo, 2013-04-13 18:09

Megsütöttem és nagyon finom lett!:) Én a krémbe bourbon vaníliát tettem, sokkal finomabb volt vele. Köszönöm a receptet, Mariam!:))

Mytzee
Mytzee p, 2013-04-12 16:28

A piskótát nem sütöttem meg, de a krémet elkészítettem egy tortához. Az állaga jól sikerült! Szerintem óriási különbség van a tejszínek között, most márkásabbat vásároltam, nem a "T.... gazdaságosat", és nagyon szépre tudtam felverni. A másik még habfixálóval sem lesz kemény!
Hamarosan megpróbálkozom ezzel a paradiso-piskóta recepttel is!

mona28
mona28 p, 2013-04-12 11:28

Háát csajok, én valamit nagyon elszúrtam, mert nekem nagyon folyik a krémem,(pedig még egy csomag expressz zselatint is tettem bele,) és ahogy többen is írták, rózsaszín lett a rumaromától :(
De az íze isteni, csak kanalas süti lett :) :)

NoSalty.hu
NoSalty.hu cs, 2013-04-11 09:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.04.10. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

cranberry
cranberry v, 2013-02-10 11:29

Sőt, a krém annyira megihletett, hogy gondolkozom egy felnőtt változaton is: frissen őrölt citrombors, rózsabors és kardamom fűszerezéssel... egy picivel több citromlével...

cranberry
cranberry v, 2013-02-10 11:25

Az iskolai Farsangra csináltam meg pénteken a gyerekeimmel, a szélét megkóstoltuk, a többit elvittük.. este fél hétkor hozzá kellett kezdenünk a második tepsinek...
Hihetetlen de 10 éve a csokis muffint és csoki tortát semmi nem tudta lekörözni..
Ez az első falat után átvette az első helyet!

Köszi a receptet! :-)

és én is egyre jobb vagyok a Hogyan vágjuk ketté hosszában egy lapot című versenyben... :-) Bár sokkal egyszerűbb, ahogy mások is írták, egy nagyobb gáztepsiben sütni, és keresztben kettévágni...

taranikó
taranikó v, 2013-01-06 19:24

A kislányom talált rá a receptre, az ő kérésére csináltuk meg az ünnepek alatt. Nagy gáztepsüben sütöttük, keresztbe kettévágva töltöttük meg a tésztát, így pont elég volt a krém. Mindenkinek nagyon ízlett, anyukám is elkérte a receptet. Úgyhogy dupla köszönet a receptért.

mariam
mariam / mariam v, 2013-01-06 20:08

Nagyon örülök, hogy ízlett! :-) Még jó,hogy ilyen leleményes a kislány!:-)
Üdv!

Niki44
Niki44 / Niki44 v, 2012-12-16 19:16

Szia! A kérdésem az lenne, hogy kb. hány szelet jön ki ebből a mennyiségből? :) köszönöm előre is válaszod. :)

mariam
mariam / mariam h, 2012-12-17 09:48

Szia Niki!
Régebben sütöttem, nem emlékszem, de ebben a méretű tepsiben legkevesebb 20 darab biztosan kijön, attól függően, mekkora szeletekre vágod. 5 a rövidebb oldalán, és a hosszabb oldalán 4-5 darabra vágva kb.
Üdv!

eletke
Eletke / eletke szo, 2012-11-10 13:12

Most raktam ossze, a forumozok alapjan masfel adag kremmel.Hat!nem fogja elrontani!!HAHAHAH
koszonet a receptert, en mar nyalakodtam, szoval ebbol csak vmi finomsag fog lenni!
e

Hilda69
Hilda69 szo, 2012-09-22 13:45

Megsütöttem, nagyon finom lett. Én nagy gáztepsiben sütöttem a tésztát, így csak kettévágtam keresztben. A krém is elég lett, pont olyan, mint a képen. Ja, és a tetejére szőlőcukrot szórtam, isteni!!!

cukrászinas
cukrászinas k, 2012-04-24 15:05

Szia!
Megsütöttem a sütit, és tényleg nagyon hasonlít az íze a kinder paradisohoz! Köszönöm a receptet, mindenkinek ízlett.

mariam
mariam / mariam k, 2012-04-24 17:02

Szia!
Örülök, hogy ízlett! :-)
Visszamenőleg is köszönöm a pozitív hozzászólásokat mindenkinek ! :-)
Üdv!

dombinori
dombinori / dombinori sze, 2012-03-28 21:23

Szia mariam,

megsütöttem délután a sütid. Nagyon finom lett. A hozzászólások alapján én is dupla adag krémmel készítettem, kellett is hozzá ennyi. Viszont sokan kifogásolták, hogy vékony a tészta, ezért én egy kisebb formában sütöttem, de azt kell mondjam neked van igazad benne, jobb lett volna, ha vékonyabbra sütöm. Köszi a receptet, a páromnak is nagyon ízlett.
További szép estét.
Üdv,
Nóri

rekusi
rekusi / rekusi p, 2012-03-23 14:22

Köszönöm a receptet!
A tészta pont a megfelelő vastagságú! A krém is nagyon finom.
Együtt pedig mennyei!

Pinkiné
Pinkiné v, 2012-03-11 19:35

Ma én is megsütöttem. A krém isteni finom, de a tészta kemény lett és nagyon vékony :( Van valami tippetek, hogy mit csináltam rosszul?

biiankaa
biiankaa v, 2012-02-19 19:22

Én nem szeretem a bolti Paradiso-t, de anyukám oda van érte, ezért választottam ezt a sütit,hogy neki is kedveskedjek karácsonyra. Mondhatom, nagyon fini lett! Meglepett, hogy nekem is ennyire ízlik :-) tejszínes sütikhez alapból csak a Hulalát vesszük, így tutira olyan lesz a krém, amilyennek lenni kell. Köszönjük

Bözsike30
Bözsike30 v, 2012-01-22 21:52

Szia Mariam!!!

Köszönöm a receptet, nagyon jól sikerült a férjemnek,papáknak,mamáknak és persze a fiaimnak is ízlett Hálásan köszönöm szuper ez a sütemény szeretettel: Bözsike

mariam
mariam / mariam h, 2012-01-23 22:50

Kedves Bözsike!
Nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszéseteket a sütemény!:-)
Üdvözlettel: Mariam

suzy2
suzy2 v, 2012-01-01 16:21

Hát ez valami isteni finom!!! Pontosan olyan,mint az eredeti,csak még finomabb!!! Kicsit kalandos volt az elkészítése,mert szilveszter délután készítettem el,és nem kaptam,csak dobozos tejszínt,ami ugye tudjuk nem túl jó (nem is verődött fel sajnos!) és sehol nem kaptam már keményítőt! De az anyukámhoz átszaladtam és neki minden volt otthon! Így el tudtam készíteni ezt a mennyei sütit! A családom már megrendelte a következő kört! Egy baj mégis van vele!!! :-) Nagyon hamar elfogy!!!! Köszönjük neked! BÚÉK 2012!

melinda.b
melinda.b v, 2011-10-16 15:59

Nagyon finom lett,tuti hogy maskor is megcsinalom koszi a receptet:)

ssz84
ssz84 sze, 2011-10-05 19:30

Mmmm, isteni finom lett. Es meg en nekem is sikerult. :-) Raadasul olyan, mint a bolti. Ahol elek nem lehet kapni, igy nagyon orultem a receptnek.

szabo.marta
szabo.marta sze, 2011-08-31 22:53

Tökéletes! Ma sütöttem meg másodszor, nekem vékonyabb a tészta, így vastagabb a krém, de tényleg, mintha az eredetit enném. Köszi nagyon, ez és a kinderpingui (zselatin nélkül) lesz a gyerekek uzsija ezentúl! További jó sütögetést!

mariam
mariam / mariam p, 2011-08-12 00:23

Szia Dincsike!
Örülök, hogy ízlett! :-)
A tészta vastagsága már korábban is téma volt a hozzászólásokban, írtam is, hogy vékony tésztáról van szó. Először engem is meglepett, hogy milyen vékony, azt hittem, elrontottam.Viszont utána a kész sütemény részünkről nem igényelt vastagabb tésztát, de hát kinek ízléses szerint. :-)

445