r
Nosalty Logó

Karaj gombaraguval és krumplilepénnyel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
hallie
Karaj gombaraguval és krumplilepénnyel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A lepényhez

Összesen 1365 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A lepényhez

Összesen 2731 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A lepényhez

Összesen 111 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    87.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1924.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    741.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    400 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1624 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2236 micro
Összesen 1365 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.5 g

Zsír

  • Összesen
    175.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3848.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1931 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1482.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    801 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    463 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3249 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4472 micro
Összesen 2731 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A lepényhez

Elkészítés

A raguhoz

  1. Elsőként a krumplilepényekhez szükséges burgonyát enyhén sós vízben kifőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Míg hűl a krumpli, előkészítjük az étel többi alkotórészét. A hússzeleteket kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, majd borsozzuk.
  3. A raguhoz szükséges hozzávalók közül a gombát megmossuk, majd a kisebb szeleteket negyedeljük, nagyobbakat is úgy vágjuk fel, hogy harapható legyen a gomba. A póréhagymát felkarikázzuk, a petrezselymet is felaprítjuk. Gyorsan magunk mellé készítjük még a leveskockából készült zöldséglevest és az étkezési keményítővel kikevert tejszínt.
  4. A húst kevés olajon (én olaj és vaj keverékén) elősütjük, épp annyira, hogy egy kis színt kapjon, majd egy tányérra kiszedjük őket. Ugyanabba az edénybe, amelyből kiemeljük a hússzeleteket, beletesszük a 2 ek vajat, majd rádobjuk a póréhagymát, amelyet megfonnyasztunk, majd mehet rá a gomba. Néhány perc alatt összeforgatjuk őket, és még mielőtt a gomba levet eresztene, rázuttyantjuk a zöldséglevest és a tejszínt.
  5. Felforraljuk a ragut, visszahelyezzük az elősütött karajszeleteket, lejjebb vesszük a hőfokot az edény alatt, és hagyjuk, hogy a hús a raguban puhuljon meg. Addig rotyogtatjuk a ragut, míg sűrű nem lesz. Ha kell, a maradék tejszínnel lehet hígítani.
  6. Míg a ragu a husival fődögél, addig elkészítjük a krumplilepényeket. A megfőtt, kihűlt burgonyákat meghámozzuk és durvára reszeljük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, ha nem áll össze a massza, 1 tojást hozzá lehet ütni. Egy teflon serpenyőbe kevés olajat teszünk, azt felhevítjük. A masszából kis korongokat formázunk, és azokat a serpenyőbe tesszük, majd a korongok mindkét oldalát finom ropogósra sütjük.
  7. Végső simításként amikor már látjuk, hogy sűrűsödik a ragu, beletesszük a felaprított petrezselymet és hagyjuk, míg a ragu teljesen el nem készül.
  8. Tálaláskor csak egymás mellé vagy egymásra (kinek, hogy tetszik) rendezzük a krumplilepényeket, a karajszeleteket és merünk a raguból annyit, amennyit nem szégyenlünk.
  9. Ha valaki szeretné, akár tűzállótálba egymásra rétegezheti a krumplilepényeket, a húst és a ragut, megszórhatja sajttal, és a sütőbe helyezve addig pirítja, míg a sajt aranybarna nem lesz.
  10. Az étel hús nélkül is elkészíthető.
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7370
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
hallie 6 recept

Nálunk a krumpli és a burgonya szinte állandó szereplő az asztalon. A hús másodlagos, épp ezért ez az étel is elkészíthető akár más hússal vagy épp hús nélkül. Most csak szerettem volna egy kicsit másként tálalni a kedvenceinket, és épp volt a fagyasztóban karajszelet, így úgy gondoltam, megpróbálom vele, és hogy ne legyen annyira száraz a hús, talán jó lenne a raguban puhára főzni. Én ezt az adagot 2 főre készítettem el, én még vacsizni tudtam belőle, de a receptben szereplő ragu és krumplilepény mennyisége több szelet husit is elbír.

Hozzávalók

A raguhoz

A lepényhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek