Kakaós keksz recept

Kalória?
Kakaós keksz
Kakaós keksz
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, édes rágcsálnivaló.  Egyszerű elkészíteni, egy fakanál segítségével összekeverhető. Légmentesen lezárt dobozban sokáig eláll. Ezt még nem tudtam kipróbálni, nálunk azonnal elfogy.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós csoda, barna keksz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megolvasztott vajban simára keverjük a kakaót és a barna cukrot.
  2. Ha lehűlt, hozzáadjuk a felvert tojásokat. (Egy pohárban villával elég összekeverni a tojásokat.)
  3. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sót és a vaníliát.
  4. Hozzáöntjük a lisztet és alaposan eldolgozzuk benne.
  5. Legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
  6. Dió nagyságú golyókat formálunk belőle, megforgatjuk a kristálycukorban, tenyerünkkel kilapítjuk és a felső oldalát  ismét belenyomjuk a cukorba.
  7. Tepsire tesszük. (5 cm távolság legyen közöttük, mert sütés közben megdagadnak.)
  8. Előmelegített sütőben, 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. (Nem szabad tovább, mert megkeményednek.)
  9. 1-2  percig a tepsin hagyjuk hűlni. Utána viszont gyorsan szedjük le, mert odaragadnak.

statisztika

beküldve:
nézettség: 47 471
elküldve: 1
receptkönyben: 344
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (29)

03vits
03vits k, 2012-05-22 14:15

Az új recepttel nagyon isteni,most lettem kész dupla adaggal.Nagyon fincsi.

sedo78
sedo78 h, 2012-02-13 19:45

Ezt a sütit én is megcsináltam anno két kislánnyal, de szomorúság lett a sütisütés vége, és nekem is a kukában landolt az egész. Ehetetlen volt a 4 kanál szódabikarbonáttól. El is dobtam a receptet. Most véletlenül került ismét a szemem elé, és gondoltam, elolvasom, másnak mi volt a véleménye. S lám, nem én jártam csak így! :-) Azért megsütöm majd még egyszer 1 kanál szódabikarbónával - esetleg sütőporral(???).

Tünde42
tünde43 / Tünde42 sze, 2011-12-07 09:34

Megcsináltam de ilyen rosszat még nem ettem.Pedig kevesebb bicarbónát és kakaót tettem bele de így is furcsa volt az íze.
Nekem sajnos nem jött be.

03vits
03vits k, 2011-11-22 15:39

Megcsináltam megint, 1tk szódabikarbónával, 50 g kakaóporral,reszelt étcsokival,és narancshéjjal és isteni finom lett! Ajánlani tudom mindenkinek ! Köszi Kiki

03vits
03vits v, 2011-11-20 15:34

Most szedtem ki az első adagot,és evvel a recepttel nagyon keserű,és utóíz marad a szájban. Sajnos így nem jó. Kevesebb szódabikarbónával,és sóval ,lehet megint megpróbálom,de így ne fusson neki senki,mert keserű csalódás a vége:-(((

Milumano
Milumano / Milumano cs, 2011-11-03 16:23

Ma elkészitettem ezt a kekszet!Régóta terveztem vmi hasonló keksz receptet a két édesszájú Fiacskámnak.Ez volt a legszimpibb!És azt is hiszem megtaláltam a legtökéletesebbet!!!!!Én raktam bele egy kis reszelt narancshéjat is!Köszönöm!!!!Gyakori vendég lesz nálunk azt hiszem!:)Szép napot kívánok!Milumano

bkriszti77
bkriszti77 szo, 2011-07-23 14:34

Sziasztok!Megcsináltam,de "csak" 3 evőkanál kakaóporral(igaz hollanddal) és 1 kávéskanál szódabikarbónával. Nagyon fini lett.Köszönet érte!!

Rytti
Rytti sze, 2011-06-29 21:55

Ez a süti nagyon egyszerű és nagyszerű!!! 1tk szódabikarbónával is szépen megnő és teljesen jó az íze, sőt nekem a cukros hempergetéstől majdhogynem túl édes is lett... Teljesen jó alapsüti, lehet tovább turbózni, csak a képzelet szabhat határt:)

Chucky1979
Chucky1979 v, 2011-03-27 19:06

koszi a receptet, adott egy jo alapot:) sot nem tettem bele abszolut, szodabikarbonat csak egy mokkaskanallal, kakaoval is finom, de en orolt mandulaval csinalom nekem az jon be:)

Milánói97
Milánói97 k, 2011-03-01 21:50

Megcsináltam és nagyon finom!:)Elég bele egy kávéskanálnyi szódabikarbóna.

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina v, 2011-02-06 14:32

Közkívánatra csökkentettem a receptben a szódabikarbóna mennyiségét. Ha 1 kanáltól is tökéletes akkor felesleges több bele. kiki

lenjuc
lenjuc h, 2011-01-31 10:40

Kedves Receptbeküldő!
Kérlek korrigáld a hozzávalókat, 4 tk szódabikarbóna helyett bőven elég 1tk. Ehetetlen a süti.
Két recept alapján készítettem el kétszer ezt a sütit, mert nagy sikere volt az elsőnek, megpróbáltam e recept alapján is, és a végeredmény kuka lett. Kevesebb szódabikarbónával viszont isteni, sőt ha megspékeled egy kis reszelt narancshéjjal és reszelt étcsokival, egyenesen mennyei.

palice
Bloemcake / palice sze, 2011-01-12 18:42

en is csak egy ( 1 ) kiskanal szodabikarbonat tettem bele es szuper lett.
nem lehet elrontani,s a massza tobb napig is elall a huttoben,barmikor lehet belole sutni par darabot!
mar haromszor csinaltam meg es mindig "csodaszepek" es "csodajok" lettek !
mindenki, aki megkostolta tudni akarta a receptet !
nekunk nagyon bejott :))))
koszonom a receptet!

konyhatündér_
Bloemcake / konyhatündér_ sze, 2010-12-15 17:13

A szódabikarbónától lett keserű, a 4 teáskanál túl sok bele, egy csapott teáskanálnyi éppen elég lenne, vagy egy kávéskanálnyi.

Szigetiné Nagy Tímea
Bloemcake / Szigetiné Nagy Tímea szo, 2010-11-13 22:56

Kedves Hölgyek, a recept rossz! A 4 teáskanál szódabikarbóna rengeteg bele, attól lesz keserű a tészta. Ha csak 1 mokkáskanálnyit tesztek bele, tökéletes lesz az íze, egyáltalán nem kesernyés. A kakaóból is lehet kicsit kevesebb. Először én is megjártam a szódabikarbónával, de másodikra már finom lett. Jó sütögetést!

Lázár Andrea
Lázár Andrea k, 2010-05-18 19:14

Én cukrozott kakaóval csináltam,de sajnos így is nagyon keserű lett,ki kellett dobnom,mert senkinek nem ízlett.Nyersen pedig egyáltalán nem volt keserű,nagyon finom a tésztája.Kár,hogy sütés után ehetetlen.Persze,biztos nem mindenkinek ez a véleménye.

knekató
knekató cs, 2010-04-15 12:47

Én is megsütöttem, de én nem cukorba, hanem cukros darált dióba forgattam. Így nagyon mutatós lett. Valóban kesernyésen édes a sok kakaó miatt, de van aki ezt szereti.

Tides
Bloemcake / Tides v, 2009-12-20 21:59

Megsütöttem a hétvégén, a kekszek gyönyörűek lettek, de az íze valam borzasztó...Valamiért nekem rettenetesen keserű lett. Gondolom a kakaótól. Szerintem ez rengeteg 30 dkg liszthez....

Bár én is hibáztam, mert nem figyeltem, hogy az olvasztott vajban kell elkeverni a kakaót meg a cukrot. Én felolvasztottam a vajat, hagytam kicsit meghűlni, így tettem bele a kakaót meg cukrot, persze így nem lehetett csomómentesre elkeverni, ezért ici-picit visszatettem a gázra, takarékra, hogy megolvadjon újra vaj. Utána megkostóltam, de akkor nem éreztem keserűnek, de lehet, hogy a kakaónak mégis betett ez a melegítés.

Tides
Tides h, 2009-12-21 11:17

Köszi a választ!

Tesóm szerint nem olyan rossz, bevitte a munkahelyére, és épp elmőbb mondta, hogy a többiek szorgalmasan majszolják. Szóval lehet, hogy csak az én ízvilágomhoz nem állt közel.

Bár kinézetre tényleg gyönyörűek lettek. :)

drpa
drpa cs, 2009-11-19 15:34

Nem tkanál só kell bele, hanem kk, azaz kiskanál. A tk só a kk só helyett tényleg rengeteg...... Szerintem nagyon jó ez a recept, nekünk bevált!!

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina cs, 2009-11-19 16:11

szia! Én módosítottam a receptet (tk szerepelt benne), addig is amig megtalálom az eredetit. (kevesebb sóból nem lehet baj) köszi. üdv kiki

manka
Bloemcake / manka cs, 2009-11-19 10:14

csak egy tkanál sót tettem, de az is rengeteg...szerintem azt ki lehet hagyni....mert így borzalmas...anélkül ehető....

1091