Joghurtos ropi recept

Joghurtos ropi
Joghurtos ropi
receptkönyvben hozzászólások (100)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a Blikk Nők Konyhája tavaly novemberi számában találtam, és mikor kiprobáltam a receptet, már akkor dupla adagot készítettem. Kellett is. Gyorsan el fog fogyni.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ezt olvastad már?

ajánlat

Partykon, összejöveteleken vagy csak rágcsálni isteni.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos-joghurtos rúd, joghurtos sós rúd
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük jól össze a lisztet a sóval, majd adjuk hozzá a margarint és a joghurtot. Ezt gyúrjuk jó simára.
  2. Pihentessük 20 percig.
  3. Belisztezett munkalapon nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg a tojással, és szórjunk rá sót, sajtot és szezámmagot. Vágjuk vékony rúdakra, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  4. 200 fokon süssük 15-20 percig, amíg szép, pirosas nem lesz.

  • költség: 350 Ft
  • elkészítettem: 200 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 105 245
elküldve: 42
receptkönyben: 3 094
elkészítve: 88/149
Facebookon megjelent: -

szakács

Lubikme

Mióta szakács: 2010.01.05.
19 recept

Hozzászólások (100)

Picurkám
Picurkámp, 2013-03-22 00:52

NOSALTY, miért nem tudom felvenni (egy idő óta megint) a recepteket az "elkészítem" kategóriába? Hiába lépek be a felhasználónevemmel, hiába klikkelek rá az "elkészítem" gombra, nem történik semmi. Illetve mégis: kiléptet a receptből, és kinyílik egy másik recepthez :((((((

r.kata
r.katap, 2013-03-22 16:50

Kedves Picurkám!
Tapasztalataink szerint böngészőproblémáról van szó, kérjük töltse le a legújabb verzióját annak a böngészőnek, amelyet használ (chrome, firefox, stb.) és próbálja újra. Reméljük, tudtunk segíteni!
További jó sütés-főzést!
Kata

Picurkám
Picurkámp, 2013-03-22 17:11

Kedves Kata,
erre én is gondoltam! Az Explorer vacakol néha, de olyankor átnyergel a Mozzilára, tegnap viszont az se engedelmeskedett :(( Majd csapok egy nagytakarítást a gépen. Köszi a választ.

kigyocomb
kigyocombsze, 2012-12-19 15:26

sziasztok! aposom "sos szaju" es az o kedveert muszaj valami sosat is sutnom karacsonyra. Szerintetek, ha 4-5 nappal korabban sutom meg, az nem megy a rovasara? ugy latom addig senkinek sem szokott elallni.... ;-) Ha valaki valaszol, elore is koszi!!!

Csellengőő
Csellengőőcs, 2012-11-01 19:13

Rögtön dupla adaggal kezdtem de nem bántam meg, mert lassan el is fogy és pár órája sültek ki a ropogós rudacskák :) Már egy ideje életmódot váltottam így nem nagyon eszek fehér-lisztből készült ételeket, de ma nagyon megkívántam a sósat és muszáj volt megsütnöm. Szénhidrát csökkentett lisztből csináltam amihez dupla adag folyadék kellett úgyhogy raktam még hozzá 1,5dl kefirt is. A felébe raktam pár gerezd reszelt foghagymát, a másik részébe pedig őrölt köménymagot, a tetejére pedig sok sajtot. A végeredmény remek lett :) Olcsó, egyszerű és finom :) Köszönöm a receptet!

ren1016
ren1016p, 2012-10-12 22:29

Isteni finom! kaptam 1 liter joghurtot és egyből dupla adagot csináltam, már alig van belőle. Holnap csinálhatok megint egy újabb adagot:)

Kedy
Kedyv, 2012-06-24 13:33

Tavaly készítettem el laktózmentes joghurttal, és a tésztájába kevertem medvehagymát. Hadd ne mondjam... nagyon szuper recept, a saját változatomat majd felteszem a receptjeim közé ha szabad :) (nem tudom hogy működik ez, ebben új vagyok)

Chocaholic
Chocaholicv, 2012-06-03 14:11

Hirtelen felindulasomban sutottem meg oket tegnap este, fel ora mulva mar nem maradt egy szem se :)
Nem volt itthon eleg joghurtom, viszont volt maradek turom, azt tettem meg hozza, igy ertem el a kello lagysagot.
Nagyon fincsi lett, legkozelebb duplazni fogok, ez tuti!

ensoleille
ensoleillecs, 2012-05-17 12:59

Tegnap elkészítettem, és már alig tudtunk félretenni belőle a férjemnek estére. Amikor hazajött, be is gyűrte a maradékot, nekem már nem is maradt. :D
Szoó Judit-féle Kilófaló lisztből készítettem, de csak szimpla adagot mertem elsőre, mert nem tudtam, hogy ebből a fajta lisztből milyen lesz. Tökéletes!! És nem is kellett változtatni a joghurt mennyiségén, nekem ezzel a liszttel is pont annyit vett fel a tészta, mint amennyit írták.
Legközelebb én is dupla adagot fogok készíteni (minimum, mert lehet, hogy triplát. :) ). Fele vaj-fele margarinból készítettem, mert nem volt itthon elég vaj, de így is jó volt. Bár gondolom, csak vajjal még jobb lenne.
Ja, és legközelebb hűtőben fogom pihentetni, mert most csak simán kint hagytam a konyhapulton, és kicsit lágy lett így a tészta. De azért megoldottam!
20 dkg liszthez 2 kiskanál sót tettem; nekem picit sós volt, de a férjem szerint így volt tökéletes. Köszi a receptet, felvettem a repertoáromba. :)

lotus75
lotus75sze, 2012-04-04 21:20

Egyszerűen isteni :-)
Két éves fiam imádja. Készítettem már tejföllel, margarinnal, mindenhogy nagyon finom.
Köszi a receptet.

lubikme
lubikmecs, 2012-04-05 11:11

Nagyon szívessen örülök, hogy szeretitek.
Kellemes Ünnepeket kívánok nektek!

csucsoka81
csucsoka81h, 2012-01-30 14:54

Nagyon finom lett, én annyiban módosítottam, hogy egy picit reform és egészségesebb legyen, hogy a 20 dkg fehérlisztet megosztottam az alábbiak szerint:
10 dkg fehér liszt, 5 dkg telj.kiörlésű rozsliszt és 5 dkg zabpehelyliszt.
Jah és a legfontosabb ez a mennyiség kb. annyira sem volt elég, hogy kihűljön, nagyon finom, következő alkalomnál legalább 3 adagról indítok.
Köszi a receptet, már mehet is a receptkönyvbe :)

bbrigitte
bbrigitteszo, 2012-01-14 17:05

Ez egyszeruen ISTENI es nagyon konnyu elkesziteni. Koszi a receptet!

melinda832009
melinda832009v, 2012-01-08 16:16

Üdv ma megsütöttem és tényleg nagyon finom de már rögtön úgy probáltam ki hogy dupla adagot gyúrtam be ahogy javasoltad és én tettem bele 1cs sütőport szerintem így még könnyeb!! a többi recpted is hívogató biztos hogy még azokból is fogok kiprobálni!!

Julcy
Julcyszo, 2011-12-31 13:59

Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, tényleg nagyon jó a recept, isteni finomak a rudacskák. Sokkal jobb, mint a hagyományos margarinos-tojásos-tejfölös, gyomormegülős sajtos rudak. Ma estére már sokadjára fogom elkészíteni, és remélhetőleg most végre 1-2 darabnál többet fogok tudni enni belőle, eddig ugyanis a vendégek mindig felfalták, mire közéjük ültem:-)
Nagyon boldog új évet Mindenkinek!
Julcy

szilagyigizella
szilagyigizellak, 2011-12-27 12:26

Elkészitettem és az előirt liszt mennyiségnél többet kellet beleraknom mert nagyon ragadt a tészta.Igy már finom lett nagyon.Üdv:gizus.

fishers
fishersh, 2011-12-26 11:38

Kedves lubikme!
Egy párszor már elkészítettem ezt a ropit, mindig óriási sikere volt. Holnapra vendégeket várunk, így ötszörös adaggal készülök. Kefírt - és Zafirov tanácsára - fokhagymát tettem a tésztába, remélem így is fincsi lesz. Örök hálám neked a receptért! További szép napot!

lubikme
lubikmeh, 2011-12-26 12:19

Kedves Fihers!
Nagyon örülök, hogy nektek is izlik szerintem is jó ötlet a plusz izesités.
Jó munkát hozzá!

Réka001
Réka001v, 2011-11-20 11:49

Sziasztok! Milyen vastagra kell nyújtani a tésztát? Én megsütöttem, de nekem kicsit olyan lett, mint ha pogácsa lenne, csak nagyon kemény. Tehát semmi képen nem ropogós lett, hanem "jó kemény".:) kb 4 mm-esre nyújtottam. Mit ronthattam el?

Hoborc
Hoborcszo, 2011-11-26 09:40

Szia,
én 1 cm-esre szoktam nyújtani és joghurt helyett tejfölt teszek bele. Nekem így elég puha szokott lenni.
Ja. és minimum dupla adagot.:))

Hoborc
Hoborcszo, 2011-11-26 09:38

Szia,

Én 1 cm-esre szoktam. Mindig dupka adagot készítek és tejföllel. Nekem így sokkal puhább lett.
Rengetegszer elkészítettem, most kipróbálom a lentebb írt fokhagymás változatot is.

meszianiko
meszianikoszo, 2011-11-12 18:58

Szia, most állítottam össze a tésztát, pihen :). Rögtön 3 adagot készítek belőle, sztem el fog fogyni ;) Tönköly liszttel sütök, ezért ebbe is ezt tettem. Liszt 80%-a teljes kiőrlésű tönköl liszt, 20% fehér tönköly. A száraz anyagok közé tettem: szezámmagot, napraforgó magot, mákot, 2 ek zabpelyhet. Joghurt helyett tejfölt (az volt itthon), vajat. + az itteni hozzászólás ötleteiből sok fokhagymát (nyami). 30 dkg sajt felét bele tettem, felét a tetejére teszem + szezám magot. Szerintem nagyon fini lesz, majd beszámolok. Köszi a receptet.

voicu-iza
voicu-izah, 2011-10-17 08:47

A lanyom szulinapjara keszitettem, a gyerekek gyurtak magukba a felnottek pedig mind azt kerdeztek hol vasaroltam:) Nagyon jo erzes volt!!!!! Koszonom a receptet!!!!!!!!!1

kerekzs
kerekzsszo, 2011-10-15 19:04

Szia! A joghurtot mérőedénnyel pontosan ki szoktad mérni?

lubikme
lubikmeszo, 2011-11-12 15:23

Kedves kerekzs!
A joghurtot általában nem mérem ki ez csak körülbelüli érték a 1,5dl de attól függően teszem csak hozzá mindet ha felveszi tészta egyszóval ne legyen ragacsos én mindig csak keveset teszek .Van hogy kell az egész, de nem mindig függ a liszt minőségétől.

kerekzs
kerekzsv, 2011-11-13 20:19

Köszönöm válaszod. Megsütöttem, egyszerű és finom, nagy sikere volt!

noemi84
noemi84p, 2011-09-16 12:09

Szia!
Már többször is megcsináltam ezt a ropit, nagyon finom lett!
Köszönöm a receptet!

zafirov
zafirovsze, 2011-08-24 23:15

Hát még az a szerencse, hogy elolvastam a hozzászólásokat és csak utána kezdtem sütni. Na ezt csak az adag miatt mondtam. Persze, hogy duplát készítettem, így lett minden féle sós, magvas, sajtos, fokhagymás. Isteni, pedig én az egészet teljes kiörlésü tk lisztből készítettem. Így kellett rajta egy kicsit változtatni mert ez a fajta liszt kevesebb nedveséggel is beéri, így kevesebb joghurtot és kevesebb vajat tettem bele, de leszögezem ez nem ment az íz rovásásra. Tehát szupi a recept. Köszi

fishers
fishersszo, 2011-09-10 17:54

Kedves zafirov!
Szeretném megkérdezni, ha dupla adagot szeretnék készíteni a ropiból tk. tönkölybúzalisztből, fokhagymával ahogy Te is, hogyan változik a hozzávalók mennyisége, illetve a fokhagyma milyen formában kerül bele? Nagyon ízlik ez a ropogtatni való, de szívesen kipróbálnám kicsit egészségesebb változatban is.
Segítségedet előre is köszönöm!
További szép napot Neked

zafirov
zafirovp, 2011-09-16 12:51

Kedves fishers!
Semmi extrát nem igényel a dolog, talán csak annyi, hogy ne rakd bele egyszerre a joghurtot, mert a tk.tönkölynek sok esetben kevesebb /nedvesség/ is elég. Én mondjuk egy picit lecsippentettem a vajból is. Nálam az is csökkentett zsírtartalmú ligh vaj volt. Ami a fokhagymát illeti ez ízlés kérdése, ki mennyire szereti. Az enyémbe került a tésztájába is és a tojásba is a jócskán, amivel megkentem a tetejét.
Bocsi, hogy csak most válaszoltam.
Remélem ez a változat is ízleni fog. Üdv.

fishers
fishersv, 2011-09-18 11:17

Kedves zafirov!
Feltétlenül ki fogom próbálni ezt a változatot. A egyik dolog, hogy imádom a fokhagymát, a másik pedig, hogy tk. tönköly lisztből még soha nem sütöttem. Írok neked, ha megsütöttem. Köszönöm a segítséget! Üdv.

fishers
fishersh, 2011-08-15 13:26

Ma a ropi olcsóbb változatát sütöttem meg, vaj helyett margarinnal. A csere az íz rovására ment, de így is nagyon finom lett. Mentve a kedvencek közé. Köszi a receptet!

fishers
fisherscs, 2011-08-11 15:22

Sziasztok!
Az én tésztám is nagyon ragacsos lett és sótlan is. Legközelebb, okulva a hibákból, biztosan finomabbra sikerül. Azért attól nem félek, hogy nem fogy el. :)

szneki
sznekiv, 2011-08-07 21:17

Ez valóban nagyon fincsi!én rögtön 2 és fél adagot gyúrtam be,mert annyi margarinom volt otthon.4 teáskanál sót tettem 50 dkg liszthez,így pont eltaláltam(természetesen a mi ízlésünknek megfelelően).Reszelt sajttal díszítettem.
Köszi a receptet,máskor is elkészítem!
Üdv.:Zsuzsi

melinda111
melinda111cs, 2011-07-28 11:49

Szia,
Tényleg nagyon finom lett a ropi, én is kefirrel csináltam.(az volt itthon). Legközelebb dupla adaggal folytatom.

Zuzu Petasz
Zuzu Petaszszo, 2011-07-23 06:32

6:25-kor megkóstoltam/tuk és egyöntetű a vélemény csúcs finom!!!
Legközelebb teszek alá sütőpapírt.Ez fontos!
Kedves Lubikme! Köszönöm a receptet.

lubikme
lubikmeszo, 2011-07-23 14:56

Kedves Zuzu Petasz!
Nagyon örülök neki, hogy izlett a családnak és szerintem talán csak jobb lett a tészta mert "pihentebb".
Végül is a jó pogácsát is 1 éjszakát kell pihentetni.
Jó utazást.
Üdv lubikme

Zuzu Petasz
Zuzu Petaszszo, 2011-07-23 06:10

reggel 6 óra8 perc a sós ropi a sütőben van már.Hihetetlen, hogy nincs benne lazító anyag
mégis emelkedik a tészta.

Zuzu Petasz
Zuzu Petaszp, 2011-07-22 21:16

Kedves Lubikme!

Este begyúrtam a tésztát.
Holnap hajnalban sütöm meg.
Remélem nem baj, ha egész éjjelre a hűtőben hagyom.
Holnap utazunk és gondoltam egy kis rágicsálós jó lesz az útra.

:)
Szia

ani18x
ani18xszo, 2011-06-25 18:45

Az az egy baj van vele, hogy nem lehet abbahagyni!!!! Nagyon jó!!!!

Lettus
Lettusszo, 2011-06-18 15:33

Ezt a ropit ma csináltam harmadszor és 5x-ös adagot. Nagy sikere van. Társaság kedvence. Ma jönnek a szülinapomra, és külön kérték volt a ropi.
Köszi a receptet!!!! :)

u.i.: Mivel sietnem kellett én is a tepsibe nyújtottam, tényleg fantasztikus ötlet. Negyed annyi időbe telt megcsinálni. köszi szteri

szteri
szterisze, 2011-05-18 19:21

Ma elkeszitettem es nagyon finom lett :))). Annyi valtoztatassal, hogy egyböl a tepsibe (bevonatos) nyujtottam a tesztat, ott derelyevagoval felvagtam, megkentem tojassal, felet szezammal, felet sajttal szortam, es mar ment is a sütöbe.
Igy nem kell egyenkent a felvagott kis rudakat atpakolni, külön nyujtani. Sütes utan siman szet lehet szedni öket.

katyoka
katyokap, 2011-06-03 21:03

Nekem is nagyon bevált ez a recept, holnap megint ezt kell csinálnom a barátomnak! Ez a tepsibe kinyújtós ötlet nagyon tetszik, mert bevallom én nagyon szenvedtem a rudacskák átpakolásával! A vaj tartalom miatt nagyon meglágyult a tészta, és nyúlt! De holnap kipróbálom a te módszeredet!

szteri
szteriszo, 2011-06-04 08:27

Ha nem bevonatos a tepsid, tegyel ala sütöpapirt mielött belenyujtod szerintem, nehogy beleragadjon. szteri

thesmilingone
thesmilingoneszo, 2011-05-07 20:32

Gyerekzsúr alkalmából felvettem a rágcsák közé, már az illatától odavoltunk. Itt a család nem annyira édesszájú, inkább a házi kenyereket vagy sós dolgokat szeretik. Hogy szót szóba ne öltsek, sikere volt a ropinak!

Rara
Rarap, 2011-05-06 16:56

Nem fogjátok elhinni, hogy már megint én írok... ma ISMÉT harmadik tepsire várok, kettővel már elkészült. Holnap családi összejövetel lesz... ezt 'rendeltek' :) ... Ma kicsit változtattam rajta. A tésztába került bors, pirospaprika, és plusz sajt, a tetejére pedig még köménymag is. Isteni :)

Rara
Raracs, 2011-05-05 14:41

Ma újra elkészítem.. már pihen a tészta :)) Annyi különbséggel, hogy ma 3 adagnyit gyúrtam... múltkor a 2 adag kevésnek bizonyult :) Bár szerintem ahhoz, hogy maradjon, minimum 5 adag kellene :)))))

Rara
Rarasze, 2011-05-04 17:45

Szerintem igen. :) Írta már valaki, hogy kefirrel készítette, és ugyanolyan finom lett !

Legfrissebb cikkek

Kontakt - az idei nyár legjobb kávéja
Kontakt - az idei nyár legjobb kávéja
Újabb hullám, ezúttal egy kávézó, ahol megcsinálták az idei nyár legmenőbb italát!
Csupa jó lesz Paloznakon
Csupa jó lesz Paloznakon
Előfordul, hogy odafenn olykor több csillag is együttáll, akkor pedig rajtuk a világ szeme. A látványtól pedig nemcsak a csillagászok szája marad tátva, sokszor a miénk is.
Igyunk változatosan!
Igyunk változatosan!
Első ránézésre nem tűnik soknak az ajánlott napi 2-2,5 l folyadék, mégis kevesen vannak, akik ezt a mennyiséget el is fogyasztják. A cél elérése érdekében igyunk változatosan!
513