Írós kenyér Cook konyhájából recept

Írós kenyér Cook konyhájából
Írós kenyér Cook konyhájából
30 perc / előkészület: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vajkészítésnél megmaradt íróból tökéletes kísérője a friss vajnak. Egyébként pedig egyszerűen elkészíthető gyors kenyér, amelyhez az előmelegített edény szolgál kemencéül.

hozzávalók / 8 adag

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tejtermékből
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: tojásmentes
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

szódás kenyér, házi kenyér íróval
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt úgy, hogy beletesszük az öntöttvas, üveg vagy kerámiaedényt fedővel.
  2. Az író kivételével összekeverjük az összes hozzávalót, majd hozzáöntjük az írót és összekeverjük. Ne keverjük túl és cselekedjünk gyorsan, mert a szódabikarbóna azonnal elkezd dolgozni.
  3. Kis bucit formázunk belőle, majd körbelisztezzük.
  4. Kivesszük az edényt a sütőből, abba is szórunk kevés lisztet, majd belehelyezzük a tésztát, lefedjük, és 25-30 percre visszatesszük a sütőbe.
  5. Kivesszük, levesszük a fedelét, majd pár perc hűlés után rácsra tesszük. Langyosan, ráolvadt vajjal hibátlan!
  • sütési hőfok: 225°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 7 608
elküldve: 3
receptkönyvben: 55
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

215