Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hússal rakott penne

Hússal rakott penne
Hússal rakott penne
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept megint Katától, körmeim karbantartójától való. Kajákról konzultálunk, miközben körmeimet hozza rendbe – van időnk. Ő is azzal küszködik, mint én, meg Smith-ék és még sokan mások a világban: mit is hajlandók megenni kölkeink.
Hát kérem, ez nagyon bejött! Vilmos és egy Haver secc perc alatt bepusztították a (Kata szerint is) négy főre méretezett adagot! A kóstolásért is közelharcot kellett vívjak!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kölköknek, haveroknak, nekünk. Tejfölös uborkasalátával.

Kata a Knorr bolognai fűszerkeverékét is hozzáadja a húshoz, mondta, én biztosan nem fogom. Nem is tettem, magyarosra készítettem a húst. Isteni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a paprikát kockára vágjuk, a bacont csíkokra, az újhagymát karikára.
  2. Pirítjuk az olaj felén a bacont, majd a hagymát.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, a paprikát, pirítjuk.
  4. Kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, hazzáadjuk a paradicsompürét, a pirospaprikát, lefedve pároljuk.
  5. 15 perc után lezárjuk a lángot, hozzáadjuk az újhagymát, összekeverjük.
  6. Amíg a hús párolódik, kifőzzük a tésztát sós vízben, al dente.
  7. A kifőtt tésztát leszűrjük, összekeverjük a hússal.
  8. Az olaj másik felét jénaiba öntjük, rámerjük a tésztával kevert húst.
  9. A tojásokat egy tálban felütjük, felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, enyhén megsózzuk.
  10. Ráöntjük a tésztás húsra, reszelt sajttal szórjuk.
  11. Forró sütőbe tesszük.
  12. 10 perc után takarékra vesszük a lángot, újabb 10 perc után megint teljes lángra.
  13. Még 10 perc és kész!

 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 134 235
elküldve: 46
receptkönyvben: 2 734
elkészítve: 108/143
Facebookon megjelent: 1

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsos rakott tészta, rakott tészta hússal, darált húsos rakott tészta, rakott tészta darált hússal

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tonoa11
tonoa11 Sat, 2014-02-01 15:52

Kedves Ildikó!
Köszönöm a receptet! Nagyon ízlett nekünk! Rögtön dupla adagot készítettem! Kismamaként megkívántam :-) pedig Anyósom nem eszi a tejfölös dolgokat, férjem pedig a paradicsomos ételekért nincs oda, ezt ették mégis mindketten! Sőt 2szer vettek!
Jó, mert igy egyik sem dominált erősen benne. Elmentettem! Köszönöm!

IvetTiduJ
IvetTiduJ Tue, 2013-09-24 13:15

Sziasztok!

Ezt tudom úgy is készíteni, hogy megpárolom a húst és kifőzöm a tésztát, majd pár órával utána sütöm csak meg?

Biri36
Biri36 / Biri36 Tue, 2013-09-17 20:14

Kedves Ildikó!

Most fejeztük be a vacsorát, az általad kínált húsos pennével. Nagyon gyorsan kész lett és isteni finom. Már a kinézete alapján eleve dupla adagot csináltam, nem is bántam meg. Üdv. Biri

Nunez
Nunez Wed, 2012-04-11 20:10

Nagyon-nagyon finom étel!
A paprika helyett én sárga-,fehérrépát használtam és a püré helyett paradicsommal dobtam fel,mivel ez állt rendelkezésre,de valami isteni lett!Köszönöm a receptet!

anyanéna
anyanéna / anyanéna Tue, 2012-03-13 10:36

Kedves Ildikó!!

Milyen "zöldségfélét" tehetnék bele, vagy milyen salátát ajánlana hozzá??
Szeretném ezt elkészíteni mint vendégvárót.
Köszönöm szépen.

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Thu, 2012-03-15 18:07

Kedves Anyanéni!
Remélem nem érkezik késve a válaszom az ünnepekre. Répákat bátran: sárga, fehér és pasztinák. Gomba kifejezetten jót tesz. Krumpli is mehet bele, paprika és paradicsom, ha szezonja van éppen.
Ami pedig a salátát illeti: káposzta saláta vagy savanyú káposzta saláta, szezonjában uborka- vagy fejes saláta.
Üdvözlettel: Ildikó

mverocska
mverocska Fri, 2011-09-02 15:16

Sziasztok! Nagyon tetszik ez a recept, meg is szeretném csinálni. Már régóta szeretnék valami ilyen rakottasat sütni, imádtam gyerekként, de a párom tejcukor érzékeny és ezért nem használhatok tejfölt, vagy bármi ilyen tejterméket. Van valakinek ötlete, hogy mivel tudnám helyettesíteni? (a szójatermékeket nem szereti és én sem vagyok oda értük)
Előre is ezer köszönet a tippekért!

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Mon, 2012-02-13 16:28

A tejfölt simán kihagyhatod Verocska. Kicsit több víz a raguhoz, és paradicsom-szószos lesz inkább, úgy is finom. A tejföl helyett a reszelt sajtot keverd a felvert tojásokhoz.
Másik ötletem a zabtejes besamel, és nézzd át a lasagne receptjeinket - sok-sok isteni rakottas finomság!
Üdv: Ildikó

mverocska
mverocska Mon, 2012-02-13 21:25

Köszönöm a tippeket. Zabtejet müzlihez és egyebekhez szoktuk használni, de főzni még nem főztem vele. Kipróbálom és megnézem a többi rakottast is!

Alminszka
Alminszka Fri, 2012-02-10 11:54

Rizs/zabtejszín? én pl a tejfölös paprikás csirkéhez használtam (igaz felesbe tejföllel) és nagyon finom lett :)

andaanda
andaanda Tue, 2011-08-23 14:24

Nagyon finom volt!
és még én is meg tudtam csinálni, szuper a recept! :)

Polacsek Tímea
Timi / Polacsek Tímea Thu, 2011-08-18 19:52

Szia!

Nagyon finom volt!
Én még raktam bele konzerv zöldborsót, és nem sütöttem meg csak ez volt a ragu a tésztára. Egy másik alkalommal meg sós palacsintába tettem belőle és sajttal tejföllel megsütöttem kicsit.
Köszönöm a receptet!Timi

Lucaaa
Lucaaa Fri, 2011-03-04 18:17

Nagyon jónak tűnik ez a recept, ma ez lesz a vacsi :) Remélem, sikere lesz!
Luca

agibaby
agibaby Sat, 2011-02-19 18:21

Az én családom is nagyon szereti ezt az ételt, de én annyi különbséggel szoktam elkészíteni, hogy a tetejére tejfölös besamel mártást teszek! Szép napot Mindenkinek!

sütimorzsa
sütimorzsa Sat, 2011-02-05 21:51

Kedves Ildikó! A mai ebéd francia tojásleves volt és ez a tésztás húsos finomság. Mind kettővel nagy sikert arattam. Desszertnek édesség karamellás sportszeletét készítettem el. Ez az ebéd hibátlan volt! Köszönöm a recepteket! üdv

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-16 15:11

nagyon finom lett!! egyáltalán nem hiányzik bele a bolognai por, sőt! ha legközelebb spagettit csinálok így fogom fűszerezni az alappor helyett!

vikomano
vikomano Mon, 2010-10-25 10:02

Szia Ildikó!
Mennyire lehet érezni benne a hagymát? Ugyanis a párom nagyon nem szereti.. :-S
Ha kihagyom belőle az újhagymát, azzal sokat veszít az ízéből? Mert akkor helyette inkáb beleteszem a Knorros fűszerkeveréket, amit te nem.. :-)

marcsa1
marcsa1 / marcsa1 Thu, 2010-08-05 09:54

Én kapásból dupla adagot csináltam de nem is bántam meg. Valóban egyszerű és a gyereknél is nagy tetszést aratott. Nagyon jól sikerült, finom volt. Biztos, hogy máskor is elfogom készíteni.

mesi
mesi Fri, 2010-02-05 14:32

Elkészítettem, és nagyon finom volt, a párom is le volt nyűgözve! Azt mondta, ilyet bármikor főzhetek!! :) Köszönöm!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-09-16 14:49

Kedves Ildikó!
Légkeveréssel vagy alsó-felső sütéssel kell sütni e szépséget.
Hétvégén elkészítem. (Látom nagyon sok receptet teszel fel az oldalra, éppen ezért nagy segítséget jelentene (nekem feltétlen!), ha receptjeidben megjelölnéd a sütési módot.)
További sok finomságot! üdv. Klarissz

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Wed, 2009-09-16 16:30

Kedves Klarissz!

gázsütő takarék állás nagyjából 100 fok az alsó-felső villanyos, vagy légkeverése.
Gázsütő teljes láng megfelel kb. 180 fok ugyanott

Üdv Ildikó

987
penne 25 dkg
sertéslapocka 25 dkg
napraforgó olaj 1 dl
bacon 5 szelet
vöröshagyma 1 közepes db
újhagyma 5 db
paprika 1 db
fűszerpaprika 1 ek
sűrített paradicsom 2 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 4 dl
tojás 3 db
sajt 5 dkg