Horizont szelet recept

Horizont szelet
Horizont szelet
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Interneten találkoztam a recepttel, rögtön ki is próbáltam. Szeretem, mert könnyű és finom, mutatós sütemény!

hozzávalók / 10 adag

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 ek disznózsír
  • 1 db tojás
  • 0,5 cs szalalkáli
  • 1 dl tej
  • 2 dkg kakaópor
  • 8 dkg kristálycukor

Piskótához:

  • 5 db tojás
  • 5 ek víz
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg finomliszt
  • 0,5 cs sütőpor

Krémhez:

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

krémes süti, krémes szalalkális süti, többrétegű krémes szelet

elkészítés

  1. 1 dl tejben feloldjuk a szalalkálit, majd a liszttel, zsírral, tojással, cukorral rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
  2. 2 lapot sütünk belőle közepes tepsi hátulján. (Kellemetlen a szalalkáli illata sülés közben, de a sütin nem érezhető.) A lapok 7-8 perc alatt megsülnek.
  3. 5 tojásból vizes piskótát sütünk.
  4. 4 ek lisztből és fél l tejből sűrű fehér alapkrémet főzünk, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kétféle krémet összevegyítjük.
  5. Rétegezés: barna lap-krém-piskóta-krém-barna lap-krém-csokireszelék.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 31 728
elküldve: 39
receptkönyben: 696
elkészítve: 5/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Patkáné Járó I.tami

Mióta szakács: 2012.05.18.
21 recept

Hozzászólások (3)

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
A levesek nehézfiúja: a raguleves
A levesek nehézfiúja: a raguleves
Gazdag, laktató és krémes, mi az? Eltaláltátok, a ragulevesekről, ezekről a sokszínű, önmagukban is teljes étkekről van szó. Íme a ragulevesek világának keresztmetszete!
Az akadálymentes kalácssütésért
Az akadálymentes kalácssütésért
A jó ünnepi kalács ismérve, hogy légiesen puha és könnyed. Ennek megvalósítása azonban nem egy magától értetődő folyamat, segítségünkkel azonban minden akadály leküzdhető!
Így készítsd a nem hímes tojást!
Így készítsd a nem hímes tojást!
Ha nem akarsz kicsúszni az időből, lassan neki kellene állnod a tojásfestésnek. Vagy ha annak még nem is, legalább találd ki a technikát, amit alkalmazol majd. Segítünk!