Horizont szelet recept

Horizont szelet
Horizont szelet
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Interneten találkoztam a recepttel, rögtön ki is próbáltam. Szeretem, mert könnyű és finom, mutatós sütemény!

hozzávalók / 10 adag

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 ek disznózsír
  • 1 db tojás
  • 0,5 cs szalalkáli
  • 1 dl tej
  • 2 dkg kakaópor
  • 8 dkg kristálycukor

Piskótához:

  • 5 db tojás
  • 5 ek víz
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg finomliszt
  • 0,5 cs sütőpor

Krémhez:

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

krémes süti, krémes szalalkális süti, többrétegű krémes szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl tejben feloldjuk a szalalkálit, majd a liszttel, zsírral, tojással, cukorral rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
  2. 2 lapot sütünk belőle közepes tepsi hátulján. (Kellemetlen a szalalkáli illata sülés közben, de a sütin nem érezhető.) A lapok 7-8 perc alatt megsülnek.
  3. 5 tojásból vizes piskótát sütünk.
  4. 4 ek lisztből és fél l tejből sűrű fehér alapkrémet főzünk, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kétféle krémet összevegyítjük.
  5. Rétegezés: barna lap-krém-piskóta-krém-barna lap-krém-csokireszelék.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 32 609
elküldve: 39
receptkönyben: 707
elkészítve: 6/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Patkáné Járó I.tami

Mióta szakács: 2012.05.18.
21 recept

Hozzászólások (3)

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!