Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Horizont szelet

Horizont szelet
Horizont szelet
85 perc / előkészület: 40 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Interneten találkoztam a recepttel, rögtön ki is próbáltam. Szeretem, mert könnyű és finom, mutatós sütemény!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A piskótához

A krémhez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl tejben feloldjuk a szalalkálit, majd a liszttel, zsírral, tojással, cukorral rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
  2. 2 lapot sütünk belőle közepes tepsi hátulján. (Kellemetlen a szalalkáli illata sülés közben, de a sütin nem érezhető.) A lapok 7-8 perc alatt megsülnek.
  3. 5 tojásból vizes piskótát sütünk.
  4. 4 ek lisztből és fél l tejből sűrű fehér alapkrémet főzünk, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kétféle krémet összevegyítjük.
  5. Rétegezés: barna lap-krém-piskóta-krém-barna lap-krém-csokireszelék.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 70
össznézettség: 40 613
elküldve: 42
receptkönyvben: 721
elkészítve: 11/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Patkáné Járó I.tami

Mióta szakács: 2012.05.18.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémes süti, krémes szalalkális süti, többrétegű krémes szelet

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

639
finomliszt 25 dkg
disznózsír 1 ek
tojás 1 db
szalalkáli 7.5 g
tej 1 dl
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
cukor 8 dkg
tojás 5 db
víz 5 ek
cukor 15 dkg
finomliszt 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
tej 0.5 l
finomliszt 4 evőkanál
vaníliás cukor 1 csomag
csokoládéforgács 5 dkg