r
Nosalty Logó

Hideg kovászosuborka-leves (Kovászosuborka leves 3.)

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hideg kovászosuborka-leves (Kovászosuborka leves 3.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 163 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 649 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 23 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 163 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2158.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1781.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    752 micro
  • β-crypt
    428 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 649 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 23 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A kovászos uborkát apróra vágjuk, turmixgépbe rakjuk. A fürtös uborkát meghámozzuk, egy felet félreteszünk a díszítéshez , a többit szintén apró kockára vágjuk.
  2. A fokhagymát átpréseljük és az előzőekhez adjuk. 2-3 dl uborka-lével felöntjük és a joghurttal együtt turmixoljuk.
  3. A maradék lével hígítjuk. Borsozzuk, ha kell megsózzuk. 4-5 órára hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön.
  4. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és egy serpenyőben ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy lecsöpöghessen a felesleges zsiradék. A félretett uborkát vékony csíkokra vágjuk.
  5. A hideg levest uborkacsíkokkal és a pirított baconkockákkal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13154
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt még itthon pár szem kovászos uborkám. A Prima Konyhában pedig rátaláltam erre a receptre. Meleg nyári napokon hűsítő, kellemes leves.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?