r
Nosalty Logó

Házi kenyér másként

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
helena26
Házi kenyér másként
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 689 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2753 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1214 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 689 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4856 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    855 mg
  • Nátrium
    3425 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    575.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    464.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 2753 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ez az eredeti recept,hogy a hozzávalókat csak összekeverjük, és kelesztjük.
  2. Átgyúrjuk, megformáljuk, kilisztezett kenyérruhába tesszük.
  3. Bekapcsoljuk a sütőt, és behelyezzük a sütőbe a tálat átmelegedni.
  4. 30 perc múlva kivesszük az edényt, és tegyünk bele papírt, hogy könnyebb legyen kivenni a kenyeret.
  5. A kenyérruhával belefordítjuk a kenyeret, lefedjük, és behelyezzük a sütőbe.
  6. 200 fokon 30 percig sütjük. Lejjebb vesszük a hőfokot 180-ra, és még kb. 25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 210
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 34805
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 28.

Ajánló

Eredetileg ezt a kenyeret nem kell kidagasztani. Este 6-kor csak összekeverjük a hozzávalókat, csak arra vigyázzunk, hogy ne legyen csomós. Egész éjjel csak kelesztjük. Másnap reggel 8 órakor átdolgozzuk, megformáljuk, lisztezett konyharuhára tálba tesszük, hogy ne folyjon szét kelés közben. A jénai tálat betesszük a sütőbe felmelegíteni, bekapcsoljuk a sütőt, és 20 perc után kivesszük, papírt teszünk bele, és erre fordítjuk a kenyeret. Tetejét megkenjük vízzel sütés előtt, és lefedve sütjük. 30 percig 200 fokon, majd csökkentjük a hőfokot 180-ra, és még kb. 20 percig sütjük. Én átdolgoztam a receptet. Kenyérsütőben kidolgoztatom és kelesztem 1-2 órát, majd kiveszem, átdolgozom, megformálom, és 30 percig megint kelesztem, és megsütöm. Amikor megsül, még forróm megkenem vízzel.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Kíváncsi voltam erre a kenyérre és megsütöttem. A kenyér íze finom volt, az állaga is, de nem tudtam kivenni a jénai tálból, feszegettem, kínlódtam vele és megfogadtam, ha újra sütöm, akkor papírt teszek az aljába, amivel könnyen ki tudom venni a kenyeret. A mostani kenyerek vágásnál nagyon morzsolódnak, és sokszor sületlenek.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek