Hajtogatott tejfölös pogácsa recept

Hajtogatott tejfölös pogácsa
Hajtogatott tejfölös pogácsa
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez a pogi recept vált be a legjobban, aki eddig kóstolta, mindenki azt mondta, hogy tartsanak meg itthon :D.
MInden pogácsának a titka a jól kidolgozottság és a hajtogatás. Ha nincs időnk rá, akkor is "csak" nagyon finom pogácsát kapunk a tökéletes helyett :).

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ebből a mennyiségből 2 és fél tepsi lesz. Aki nem szeretne ennyit, nyugodtan készítse fél adagból. (El fog fogyni ;).)

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pogácsa, hajtogatott pogácsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet beleszitáljuk egy tálba, és belekeverjük a sót. (A nyers tészta sósabbnak érződik, mint a kisütött!)
  3. Alaposan elmorzsoljuk a margarinokat a liszttel.
  4. Beletesszük a a felfutott élesztőt, a tojásokat és a tejfölt.
  5. Jól összegyúrjuk a tésztát, majd fél órára letakarjuk, és pihentetjük.
  6. Lisztezett deszkára téve, kicsit kinyújtjuk, és hajtogatjuk. (Egyik oldalát behajtuk, majd arra rá a másikat, így 3 réteget kapunk.) Fél órára ismét letakarjuk, és kelesztjük. Ezután újra kinyújtjuk, majd megismétlejük a folyamatot még kétszer (nem muszáj).
  7. 1 cm-esre kinyújtjuk a tésztát, és kiszaggatjuk. Ezután még pihentetjük 15 percet, megkenjük felvert tojással, és sütőpapíros tepsiben megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 38 918
elküldve: 30
receptkönyvben: 717
elkészítve: 23/41
Facebookon megjelent: -

szakács

Fanka

Mióta szakács: 2011.07.01.
6 recept

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ancsababy
ancsababy k, 2014-01-14 11:45

Szia!
Megsütöttem a pogit tegnap és még ma is olyan finom és puha,mint tegnap volt.
Remek ez a recept!!! :-)

fannika0311
Fanka / fannika0311 p, 2012-09-21 21:18

nagyon szívesen, örülök hogy ízlett mindenkinek:)
igen,a krumpli az sokat tud dobni rajta!

1984
1984 p, 2012-09-21 16:55

Ma megcsináltam, ugyan fél adagból. Ízlett mindenkinek, igaz apum mindig is ( de az utóbbi időben jobban ) különcködött pogácsa terén, de ízlett neki is. Azt hiszem ezt a receptet elmentem és beteszem a többi közé. Nagyon finom volt. Köszi szépen a receptet.

Olahne Maria
Olahne Maria szo, 2012-09-08 21:48

Ja, és a végén tojássárgával, v. egész, felvert tojással megkenem, bevagdalom, és tökmaggal, vagy napraforgómaggal, vagy szezámmaggal szórom meg. A tökmagos a kedvenc!

Olahne Maria
Olahne Maria szo, 2012-09-08 21:44

Én egy ilyen adaghoz /1 kg. lisztből/ két közepes nagyságu főtt krumplit /kihülve/ is hozzágyurok, ettől nem szárad ki, finom puha lesz. Este szoktam meggyurni, és másnap reggelig zárható tálban hütőbe teszem. Nagyon jót tesz neki, finomabb lesz. A recept többi része megegyezik a fentiekkel. Bevált, finom recept, bátran ajánlom kezdő háziasszonyoknak is, a siker nem marad el.

Erzsómama
Erzsómama k, 2012-06-19 11:34

Megsütöttem :) igaz féladagból. Nagyon finoooom!!, mosolygós, könnyű éés izletes.
Köszönet érte, biztos sokat megfogom sütni :):)

krisztx
krisztx cs, 2012-03-15 13:58

Szia, én egy kicsit átvariáltam a receptedet. A margarin helyett házi zsírt használtam. Nagyon fincsi lett. Üdv.Krisztx

fannika0311
Fanka / fannika0311 szo, 2011-12-24 16:05

Kedves bné.éva73!
hát az igazán szuper :D nagyon örülök neki,hogy bejött a recept :))

Kedves jucsa!
Nem olyan nagy művészet,tényleg:)) örülök hogy neked is tetszett,további jó sütögetést!

jucsa
jucsa sze, 2011-12-21 14:48

Hello!

A recept tényleg jó, köszi. Férfi létemre egész jól sikerült, annak ellenére, hogy ez volt az első "pogácsa-kisérletem". Lesz folytatás jövőre is.

bné.éva73
bné.éva73 szo, 2011-12-17 10:24

Szia Fanka!
A lányomnak Luca napi pogácsát kellett vinni az iskolába osztályok közötti verseny céljából.Mostanában Petra krumplis pogiját szoktam sütni (az is isteni finom),de nem volt kedvem főzni krumplit,így gondoltam keresek valami mást.Így találtam a te receptedre.Megcsináltam hétfő este,Réka elvitte kedden az iskolába és MEGNYERTEM a versenyt!Köszi szépen!!!!

kovesibrigitta
kovesibrigitta p, 2011-10-21 16:41

Én is régóta sütöm ezt a fajta pogácsát de ha nincs otthon élesztő én sütőporral készítem és úgy is nagyon finom. ma is sütöttem egy adagot és az első hajtogatásnál megszórtam reszelt sajttal.Isteni lett!!!!

zsófikacsa
zsófikacsa v, 2011-10-09 14:47

Nagyon finom lett! Ennek segítségével ismertettem meg svéd anyósommal a magyar pogácsát. Bár a nevét nem tudta rendesen kiejteni, hiába gyakorolta. Nyomába sem jött a két éves fiamnak, aki viszont minden gond nélkül rögtön mondta, hogy "pogácsa", pedig most evett ilyet elöször :-) De valószínüleg nem utoljára, mert rengeteget megevett belöle...

ildike.ecser
Ikó / ildike.ecser p, 2011-08-19 07:17

Múltkor már megsütöttem, nagyon finom lett. Ma újból neki állok egy dupla adagnak, mert rendezvényre viszem! Remélem, legalább annyira jól sikerül, mint a múltkor! :D

fannika0311
Fanka / fannika0311 sze, 2011-08-17 12:34

Szia Edit! :)
Nagyon örülök hogy ízlett! Én már neki sem állok fél adagból készíteni :D
Remélem sokszor elkészíted még :))
Fanni

Bató Edit
Bató Edit k, 2011-08-16 12:35

Szia Fanka!
Nagyon ügyes vagy, hogy ilyen szép és finom pogácsát sütöttél! :))) Én is kipróbáltam sajnos csak fél adagból, tényleg nagyon gyorsan elfogyott, mindenki "rájárt". Szóval meg kell ismételni!
Üdv.Edit

1047