r
Nosalty Logó

Habos meggyes lepény 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tekovacs
Habos meggyes lepény 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 693 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 5542 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    734 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 693 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    105.1 g

Zsír

  • Összesen
    262.5 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3260.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1577 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    717.9 g
  • Cukor
    371 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    941.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2295 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    559 micro
  • Kolin:
    1022 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5872 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2154 micro
Összesen 5542 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojássárgákat, csipet sót, reszelt citromhéjat.
  2. A kockacukorral édesített langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, és összegyúrjuk a tésztával.
  3. Cipót formálunk belőle, letakarva, fél órát pihentetjük.
  4. Ezalatt kimagozzuk a meggyet, megdaráljuk a 10 dkg diót, előmelegítjük a sütőt.
  5. Kivajazunk, lisztezünk egy közepes tepsit, és kinyújtjuk a cipót kb. ujjnyi vastagra.
  6. Tepsibe terítjük, megszurkáljuk, és közepes lángon (gáz) félig megsütjük. (Inkább kevesebb ideig, mint tovább, mert a habbal is szárad még).
  7. Kemény habbá verjük a 6 tojásfehérjét a cukorral.
  8. A félig sült tésztát dúsan megrakjuk a meggyel, megszórjuk a darált dióval, és rákenjük a kemény habot.
  9. Langyos sütőben addig szikkasztjuk, amíg a hab világossárga nem lesz (kb. 30-35 perc).
  10. A tepsiben hagyjuk kihűlni, és vizes késsel szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x21
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8633
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 02.

Ajánló

Nem tévedés, hogy a tésztából hiányzik a cukor, hiszen a habban lévő cukormennyiség bőségesen biztosítja a kellő édességet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habos meggyes lepény 3.
tekovacs 91 recept

Ha meggyszezon, akkor meggyes lepény! Aztán jöhet a többi meggyes variáció is, de szerintem a lepényben (és a rétesben!) a legfinomabb! Lajos Mari - Hemző Károly: 99 gyümölcsös édesség című könyvből való ez a recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk