r
Nosalty Logó

Habos gesztenyekrémes kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rhode
Habos gesztenyekrémes kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír

kakaós piskóta

gesztenyekrém

tejszínhab

díszítés

Összesen 397 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír

kakaós piskóta

gesztenyekrém

tejszínhab

díszítés

Összesen 4744 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír

kakaós piskóta

gesztenyekrém

tejszínhab

díszítés

Összesen 183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 397 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.1 g

Zsír

  • Összesen
    160.3 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2431 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    820 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    890 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    693.9 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    575 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    988 micro
Összesen 4744 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

kakaós piskóta

gesztenyekrém

tejszínhab

díszítés

Elkészítés

kakaós piskóta

  1. Elkészítjük a kakaós piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához adunk 2 ek. cukrot és a sütőport, a fehérjéhez 2 ek. cukrot, és kemény habbá verjük mindkettőt, ezután a két habot óvatosan összedolgozzuk, beledolgozzuk a kakaóport és a lisztet. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és forró 180 fokos sütőben 2-3 percig nagy lángon, utána takarékon 10-15 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. Amíg a piskóta hűl, a két csomag pudingport 6 dl tejjel és 8 ek. cukorral sűrűre főzzük, langyosra hűtjük. A habalapot 2 ek porcukorral kemény habbá verjük.
  3. A gesztenyemasszát a langyos pudinggal mixer segítségével alaposan elkeverjük. (Én bele szoktam reszelni a gesztenyét, így sokkal gyorsabban elkeverhető.)
  4. A kihűlt piskótalapon egyenletesen elkenjük a gesztenyekrémet, rákenjük a már felvert habot, és tetszés szerint díszíthetjük csokireszelékkel, vagy akár fehéren is hagyhatjuk. Hűtőben jól lehűtjük, és kis kockákra szeletelve tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 25611
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a gesztenyekrémes süteményt szinte minden karácsonyra el kell készítenem, mert a családom nagyon szereti, ezért mindig ilyen nagy adagot készítek. Nagy méretű tepsiben készítem a piskótát, és ezért kell hozzá egy egész kg gesztenyemassza.

Hozzávalók

kakaós piskóta

gesztenyekrém

tejszínhab

díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!