Gyümölcsös tiramisu recept

Gyümölcsös tiramisu
Gyümölcsös tiramisu
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tiramisu fenséges desszert... annak, aki szereti a kávé ízét.  Hogy az se maradjon ki az élvezetből, aki nem szereti, gyümölcsökkel próbálkoztam. Olyannyira bejött, hogy azóta kávésat már nem is készítek. Kicsit időigényesebb, hogy magam sütöm a piskótát is, de így szeretjük igazán.

Nem annyira macerás, mint amennyire annak tűnik, és az eredmény kárpótol a fáradságért! Szülinapi kívánságra, sátoros ünnepekre biztos, hogy elkészítem, és karácsonykor garantáltan dupla adag jár belőle a családnak! 

A piros bogyós gyümölcsök sajátkezűleg vannak lefagyasztva, ezért külön beszerzést nem igényelnek, és olykor a mascarpone is jóárasítva van itt-ott. Az a kis piskótasütés meg nem kihívás!

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

alkalom: farsang, Halloween, születésnap, karácsonyi édességek, újév, Valentin-nap
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tiramisu kávé nélkül, piskótás tiramisu, tiramisu gyümölcsökkel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mascarponét habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és az egyenként hozzáadott tojássárgákkal.
  2. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a habfixálót, majd belekeverjük a tojásos mascarpone krémbe.
  3. A sárga piskótalapot beleterítjük egy négyszögletes tálba (vagy vissza a tepsibe, amiben sütöttük a piskótát), meglocsoljuk pár evőkanál illatos likőrrel (pl. narancs, meggy). (Ha gyerekeknek készítjük helyettesítsük szörppel, a lényeg, hogy a piskóta kicsit elázzon.)  
  4. A krém felét a piskótára kenjük, belenyomkodjuk a gyümölcs felét.  Erre kerül a kakaós piskótalap, amit ugyancsak megkínálunk az illatos likőrrel.
  5. Ráhalmozzuk a maradék krémet, és kirakjuk a gyümölcs megmaradt felével. Citromfűlevélkékkel csinosítjuk, majd legalább 8 órára behűtjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 317
elküldve: 1
receptkönyvben: 127
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
242 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

edit0319
edit0319 v, 2012-01-22 18:11

Szia! Hát megtörtént a nagy mű elkészítése. nagyon egyszerű volt, de annál FINOMABB a végeredmény. Nagyon köszönöm Neked a receptet. Annyi varia történt, hogy én a fagyasztott gyümölcs helyett őszibarackbefőttet daraboltam a krémbe, és a tetejét cukrozatlan kakaóporral megszórtam. Nagyon- nagyon finom lett, ízlett az egész családnak. Köszi.

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree v, 2012-01-22 20:27

Jajj, de jó, örülök, hogy ízlett! Ami a változtatást illeti, az alkotói szabadság mindenkit megillet. :D Nekem is tetszik az őszibarackos ötlet, majd egyszer előadom a családnak! További minden jót és szépet Neked és sok örömöt és sikert a konyhában!

edit0319
edit0319 sze, 2012-01-18 13:56

Biztos, hogy nem fogom megbánni, nagyon sütis a családom. Az eredményről természetesen beszámolok.

edit0319
edit0319 v, 2012-01-15 14:34

Biztosan nagyon finom , én is elkészítem. Igazad van, nem mindenki szereti a kávé ízét, (én sem) ezért én a kávé t ezelőtt kakaóitallal helyettesítettem,

ha tiramisut készítettem. De a tiéd még jobb ötlet. Köszönöm!

606